Nenáviděné i milované barrel jeans. Kontroverzní kousek ovládne rok 2024

Pokud existuje nějaký kousek, který by neměl chybět v žádném šatníku, jsou to bezpochyby džíny. Již minulý rok se nesl ve znamení volných střihů, které si většina lidí velmi oblíbila. Ani v letošním roce nás trend oversized kalhot neopustí. Na scénu přicházejí barrel jeans, které už nějakou dobu patří k velmi kontroverzním módním trendům.

Najít ideální kalhoty nemusí být vždy jednoduché. Pokud se vám to ale podaří, máte téměř vyhráno. V poslední době jsou trendy především volné džíny typu baggy či boyfriend. Nyní k nim ale přibyly také džíny s barelovými nohavicemi, takzvané barrel jeans.

Čtěte také: Módní doplňky, které oživí váš šatník: Barevné šály a mini kabelky po vzoru hvězd

Inovativní vzhled a pohodlí

Džíny s netradičním designem si během krátké doby oblíbila především mladší generace a milovníci stylových kousků, kteří si potrpí na pohodlí a jedinečnosti. Padnoucí kalhoty by měly sedět podle typu postavy a tvarovat by měly hlavně pozadí. Výše pasu nebo šířka nohavic jsou záležitostí vkusu nositelky.

Barrel jeans díky svému unikátnímu tvaru padnou téměř každému, a proto se je nemusí bát vynést majitelka s jakýmkoliv typem postavy. Jak už název napovídá, kalhoty kopírují tvar válce, zároveň obepínají boky, přes stehna jsou volnější a u kotníků díky zúžení získávají na eleganci.

Další výhodou zmiňovaných kalhot je, že se vyrábí v široké škále barev s nejrůznějšími detaily. Výrobci si hrají s různými odstíny, od klasických denimových modrých, černých, bílých a šedých až po další výraznější barvy. Kromě toho přidávají zajímavé detaily, jako jsou vyšité vzory, nášivky a netradiční záhyby, které každému kusu přidávají na unikátnosti.

Džíny s barelovými nohavicemi se dají skvěle kombinovat i s ostatními kousky oblečení. Lze je nosit  s teniskami, ale i s elegantními lodičkami či kozačkami. Dále si k nim můžete vzít vlněný svetr nejlépe oversize střihu, ale také rolák či košili.

Džíny zmiňovaného střihu můžete najít také v second handu:

Sdílejte článek
Štítky kalhoty oblečení móda styl džíny trend barrel jeans

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.