Džíny do pračky nepatří, choďte v nich do sprchy, radí ředitel značky Levi’s

Levi's je pravděpodobně neznámějším výrobcem džín. Tyto kalhoty jsou běžně šité z denimu, látky většinou barvené syntetickým indigem. Ředitel slavné značky je proslulý svou nenávistí k pračkám a zdůraznil, proč do ní podle něj džíny rozhodně nepatří. Způsob čištění, který sám doporučuje, je nicméně trochu bizarní.

Za žádných okolností nikdy nedávat džíny do pračky. Toto heslo dlouhodobě razí ředitel značky Levi’s Charles Bergh, který si myslí, že milovníkům denimu musí být takové pravidlo dobře známé. Drtivá většina lidí ale pere džíny v pračce běžně s dalším špinavým prádlem, kdykoliv je to zapotřebí. Sám Bergh to ale neudělal už více než 10 let.

Čtěte také: Jak ušetřit na energiích? Používejte mikrovlnku a neperte ve špičce

Ředitel značky tvrdí, že pračka zbytečně poškozuje denim a snižuje životnost oblečení z něj ušitého. Podle Bergha existují mnohem lepší způsoby, jak džíny zbavit špíny, fleků nebo třeba potu. „Nikdy jsem neřekl, že se džíny nemají čistit vůbec,“ upřesnil svá slova v rozhovoru pro televizi CNBC.

V džínách do sprchy

„Když mi na džíny upadne omáčka, vyčistím přímo to místo. A pokud se celé zašpiní, třeba budou od potu nebo tak, v tom případě je umyju ve sprše,“ oznámil suše muž, kterému se ale už jen kvůli jeho práci nedá upřít, že denimu a oblečení celkově zkrátka rozumí.

Mohlo by vás zajímat: 10 tipů, jak geniálně využít kávovou sedlinu v domácnosti

Džíny podle něj lidé nemají dávat do sprchy jen tak. Jednoduše si je mají obléct a umýt se v nich, jako by byli nazí. Nejsou přitom podle něj potřeba žádné speciální přípravky, stačí úplně obyčejné mýdlo. Kelly Love, zakladatelka firmy na výrobu ekologických čisticích produktů, doporučuje kalhoty spíše nechat viset venku na slunci, jak uvedla pro magazín LAD Bible. Teplo, světlo a vzduch podle ní poslouží ke zničení mikrobů jako naprosto přírodní alternativa praní.

Na kolik vyjde jedno praní? Ekonomové radí, jak snadno spočítat spotřebu:

Sdílejte článek
Štítky péče džíny denim pračka sprcha oděv Levi's Charles Bergh

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.