Celebrity

17. února 2023 05:30

David Laštovka

Bára Basiková měla na muže smůlu. Koketovala s lesbickou orientací i sebevraždou

Originální seriály právě online na prima+

Zpěvačka Bára Basiková, která slaví 60. narozeniny, si v životě sáhla až na pomyslné dno, a dokonce několikrát uvažovala o sebevraždě. Vdávala se třikrát, ale ani jedno manželství ji nevydrželo. Jak to má s láskou nyní?

Ke zpívání Báru přivedl dědeček. „Vyznal se v hudbě, byl to odborník, který ve mně rozpoznal talent a nechtěl, abych ho promarnila. Musím říct, že mě tím správně nakazil, toužila jsem být jen a jen zpěvačkou,“ prozradila Bára webu Prima Ženy.

Byl to právě děda, který ji přihlásil do televizní soutěže Zpívá celá rodina, díky níž se poprvé objevila před kamerou. V brýlích a s chlapeckým účesem na hlavě zazářila s písní Markétka od Marie Rottrové. „Když to viděly moje děti, samozřejmě měly poznámky typu: ‚Ježíš, mámo, ty jsi vypadala příšerně.‘ Kdo mohl ale tenkrát tušit, že se tenhle záznam vůbec dochová,“ poznamenala s úsměvem Bára. Její opravdové slávy už se dědeček nedožil, což ji dodnes velmi mrzí. „Zemřel, když mi bylo čtrnáct. Je mi to moc líto, byl by na mě určitě strašně pyšný,“ povzdechla si zpěvačka.

Od sebevraždy ji zachránily děti

Její osobní život byl velmi divoký. Jeden čas koketovala s lesbickou sexuální orientací, rodinu kvůli kariéře dlouho odkládala. Poprvé se vdávala v sedmadvaceti letech. Z manželství s Petrem Jíchou, které se rozpadlo po sedmi letech, se jí narodily dcery, dvojčata Anna a Marie. Druhé manželství s architektem Jaromírem Pizingerem, na nějž nemá zrovna ty nejhezčí vzpomínky, vydrželo deset let.

Během života se několikrát ocitla na dně a sužovaly ji deprese. „Dvakrát jsem pomýšlela na to, že to tady zabalím,“ přiznala Bára v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Poprvé v době, kdy byla ještě svobodná a neměla děti. „Ve chvíli, kdy se dostaví takový pocit, přestáváte vnímat svět kolem sebe. Nevidíte žádný záchytný bod nebo naději. Byl to těžký boj. Lékaři mi však pomohli uvědomit si, že mám celý život před sebou. Navíc jsem už tehdy toužila mít děti. Byl to můj celoživotní cíl a touha,“ uvedla zpěvačka.

Podruhé si chtěla sáhnout na život, když už byla matkou. Spouštěčem psychických problémů bylo trauma z druhého manželství. Zachránily ji děti. „Říkala jsem si, že jim to nemůžu udělat. Byl by to nesmírný zločin a obrovská chyba,“ prohlásila Bára Basiková.

Pohlaví dítěte si nenechala říct

Dosud poslední její láskou byl o patnáct let mladší herec Petr Polák, s nímž má syna Theodora. Když přišel na svět, bylo Báře 46 let. „Porod byl hrozně fajn. Díky tomu, že jsem měla epidurální anestezii, jsem byla při vědomí, ale tu chvíli jsem necítila bolest a byla jsem v příjemném rozpoložení. Petr mě držel za ruku, bylo to hrozně dojemné. Navíc byl ten okamžik umocněný tím, že jsme nevěděli, jestli to bude holčička nebo chlapeček. Když pan doktor řekl, že je to kluk, vystříkly mi slzy jako klaunovi v cirkuse,“ svěřila se tehdy Bára.

Také manželství s Petrem Polákem nakonec skončilo rozvodem. Od té doby hledá zpěvačka štěstí na internetových seznamkách.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.