Celebrity

2. prosince 2022 18:50

David Laštovka

Co dohnalo stylistu celebrit Jana Pokorného k sebevraždě? Před smrtí poslal vzkaz

Českým showbyznysem otřásla velká tragédie. V pouhých 39 letech spáchal sebevraždu jeden z nejuznávanějších stylistů Jan Pokorný. Svůj život ukončil skokem z okna. Co odhalil jeho poslední vzkaz před smrtí?

Jan Pokorný začínal jako šéfredaktor módního časopisu a postupem let se vypracoval mezi nejlepší stylisty v České republice. Oblékal známé herečky i modelky, například Simonu Krainovou (49), Jitku Schneiderovou (49) nebo Petru Svobodu (50). Sám o sobě tvrdil, že módou žije, ale neřeší ji.

„Na začátku jsem byl velký nadšenec a řešil každou novou kolekci. Pak zjistíte, že trendy se víceméně opakují a rukopisy návrhářů jsou stejné, a přestanete to tolik prožívat. Pohybuji se pořád mezi stejnými lidmi v centru Prahy. Tam mě už skoro všichni znají, tak snad už nikoho nepřekvapím,“ sděloval v jednom ze svých posledních rozhovorů pro Hospodářské noviny.

Co si nejen o módě Čechů myslí další slavný stylista Filip Vaněk?

Před smrtí Pokorný sdílel smutnou píseň

Navenek působil jako usměvavý, bezstarostný a pohodový muž. I proto jsou jeho blízcí v šoku z toho, co udělal. Nikdo nechápe, co ho k sebevraždě dohnalo. Ještě den před smrtí se dobře bavil ve společnosti slavných osobností na večírku v Praze. Podle přátel byl navíc v poslední době šťastný po boku nového přítele. Jen pár hodin před smrtí však na své sociální síti sdílel odkaz na velmi smutnou a dojemnou píseň od Céline Dion s názvem For The Lover That I Lost, což v překladu znamená Pro milence, kterého jsem ztratil.

Už samotný text vypovídá o mnohém: „Je toho tolik, co mi chybí. Seděl jsi na pláži, pořád jsi byl na dosah. A bez tebe jsem se necítil svobodný. Všechny vzpomínky působí jako kouzlo, všechny ty boje vypadají tak sladce, všechno, čím jsme byli, má lásko, je tragické. A ty jsi to poslední, co potřebuji. Tak jsem položil tucet růží pro milence, kterého jsem ztratil...“

Můžeme se jen domnívat, jestli skladba vystihovala to, co před smrtí prožíval sám Pokorný – tedy že svůj život ukončil skokem z okna kvůli nenaplněné lásce. „Případ je prověřován jako sebevražda a byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Mezi českými stylisty není Pokorný jediným, kdo spáchal sebevraždu. Před 16 lety se Daniel Procházka (✝26), mezi jehož klienty z řad celebrit patřila například Lucie Bílá (56) nebo Kateřina Kornová (55), otrávil prášky. Dohnala ho k tomu nešťastná láska – opustil ho jeho dlouholetý přítel Radek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.