Celebrity

2. prosince 2022 18:50

David Laštovka

Co dohnalo stylistu celebrit Jana Pokorného k sebevraždě? Před smrtí poslal vzkaz

Českým showbyznysem otřásla velká tragédie. V pouhých 39 letech spáchal sebevraždu jeden z nejuznávanějších stylistů Jan Pokorný. Svůj život ukončil skokem z okna. Co odhalil jeho poslední vzkaz před smrtí?

Jan Pokorný začínal jako šéfredaktor módního časopisu a postupem let se vypracoval mezi nejlepší stylisty v České republice. Oblékal známé herečky i modelky, například Simonu Krainovou (49), Jitku Schneiderovou (49) nebo Petru Svobodu (50). Sám o sobě tvrdil, že módou žije, ale neřeší ji.

„Na začátku jsem byl velký nadšenec a řešil každou novou kolekci. Pak zjistíte, že trendy se víceméně opakují a rukopisy návrhářů jsou stejné, a přestanete to tolik prožívat. Pohybuji se pořád mezi stejnými lidmi v centru Prahy. Tam mě už skoro všichni znají, tak snad už nikoho nepřekvapím,“ sděloval v jednom ze svých posledních rozhovorů pro Hospodářské noviny.

Co si nejen o módě Čechů myslí další slavný stylista Filip Vaněk?

Před smrtí Pokorný sdílel smutnou píseň

Navenek působil jako usměvavý, bezstarostný a pohodový muž. I proto jsou jeho blízcí v šoku z toho, co udělal. Nikdo nechápe, co ho k sebevraždě dohnalo. Ještě den před smrtí se dobře bavil ve společnosti slavných osobností na večírku v Praze. Podle přátel byl navíc v poslední době šťastný po boku nového přítele. Jen pár hodin před smrtí však na své sociální síti sdílel odkaz na velmi smutnou a dojemnou píseň od Céline Dion s názvem For The Lover That I Lost, což v překladu znamená Pro milence, kterého jsem ztratil.

Už samotný text vypovídá o mnohém: „Je toho tolik, co mi chybí. Seděl jsi na pláži, pořád jsi byl na dosah. A bez tebe jsem se necítil svobodný. Všechny vzpomínky působí jako kouzlo, všechny ty boje vypadají tak sladce, všechno, čím jsme byli, má lásko, je tragické. A ty jsi to poslední, co potřebuji. Tak jsem položil tucet růží pro milence, kterého jsem ztratil...“

Můžeme se jen domnívat, jestli skladba vystihovala to, co před smrtí prožíval sám Pokorný – tedy že svůj život ukončil skokem z okna kvůli nenaplněné lásce. „Případ je prověřován jako sebevražda a byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Mezi českými stylisty není Pokorný jediným, kdo spáchal sebevraždu. Před 16 lety se Daniel Procházka (✝26), mezi jehož klienty z řad celebrit patřila například Lucie Bílá (56) nebo Kateřina Kornová (55), otrávil prášky. Dohnala ho k tomu nešťastná láska – opustil ho jeho dlouholetý přítel Radek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.