Krátké, či dlouhé? Expert radí, jaký účes a barva vlasů vás po padesátce omladí

Ne nadarmo se říká, že vlasy dělají člověka. Odborník prozradil, jaký typ účesu je nejvhodnější pro ženy po padesátce. S tímhle střihem nebudete potřebovat žádný elixír mládí.

Přemýšlíte o změně stylu a stále si nejste jistá tím, co by vám slušelo? Vlasy utvářejí náš celkový vzhled a leccos o nás vypovídají. Dá se podle nich poznat, jak přistupujete sama k sobě a jak na vás nahlížejí ostatní. Způsob, jakým si své vlasy upravujete, odráží také vaši osobnost. Věděli jste, že nevhodným účesem si můžete zbytečně přidávat roky?

Podívejte se na vlasové proměny slavných osobností:

Při výběru správné barvy vlasů hraje nejdůležitější roli barva vaší kůže. „Řekl bych, že špatně zvolená barva vlasů k pleti je asi tou největší chybou, kterou děláme a kvůli které pak vypadáme starší,“ upřesnil vlasový stylista Nick Willis pro Express.co.uk.

Jak vypadat mladší?

Každá žena si v určitém věku přeje zastavit čas a vypadat o pár let mladší. Lze toho docílit tím nejjednodušším způsobem, a sice správně zvoleným tónováním. „Se špatnou barvou můžeme vypadat vyčerpaně, unaveně a mdle. Jak stárneme, naše pleť se mění, jelikož máme tendenci ztrácet pigment známý jako melanocyt. A právě to může v kombinaci se špatně zvolenými odstíny vlasů způsobit, že vypadáme méně oslnivě a ztrácíme pomyslný glow,“ vysvětlil Willis.

Většina žen s přibývajícím věkem šediví a mnohé z nich si barví vlasy klidně i desítky let, než se plně odhodlají k tomu, že své šedivé vlasy přijmou a přestanou je skrývat. „Na některých odstínech pleti mohou šedivé vlasy vypadat až příliš popelavě, zatímco na jiných vypadají naprosto báječně,“ poznamenal stylista. Správný kadeřník by podle něj měl využít barevnou tabulku, která zobrazuje různé odstíny od studených až po teplé a následně podle ní určit ideální barvu pro vaši pleť.

„Své klientce bych doporučil zakamuflování šedin přidáním jemné směsi melírů a odlesků. Poté bych použil kreativní tónovací techniky, které vlasům dodají život! Tato metoda nezanechá žádné odrosty a skvěle splyne s vašimi vlasy,“ dodává expert. Jednou takovou je například takzvaná technika balayage, která krásně zvýrazňuje kontury obličeje a vypadá na vlasech naprosto famózně a přirozeně.

Nezkracujte příliš

Starším ženám, které chtěly „omládnout“, bylo v minulosti doporučováno, aby si své delší a řidší vlasy zkrátily a přidaly jim tak na objemu. Podle nejnovějších trendů ale po nůžkách sahat nemusíte. I delší střih se postará o skvělý „anti-ageing“ efekt. Krásnější vlasy můžete mít také díky konzumaci těch správných potravin. Věděli jste například, že na hustší vlasy pomáhá cibule?

Ideální je vlasy udržovat ve střední až dlouhé délce. „Se správným tvarem a technikami vrstvení budete mít objem i krásné dlouhé vlasy. Obě tyto věci se postarají o to, že se budete cítit mladší a také tak a vypadat,“ uzavírá Willis. Pro zdravě vypadající vlasy je také důležitá ta správná péče. Nezapomínejte na hydratační přípravky a kvalitní vlasovou kosmetiku, jelikož vaše vlasy vám za to poděkují.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.