Celebrity

25. dubna 2022 13:05

David Laštovka

Prokleté datum: Bartošová ukončila život v den jako Sepéši. Co psala před smrtí?

Iveta Bartošová by oslavila 55. narozeniny (zdroj: CNN Prima NEWS)

Zpěvák Petr Sepéši přišel tragicky o život 29. července, když na železničním přejezdu u Františkových Lázní nedal pozor a se svým vozem vjel přímo pod vlak. Iveta Bartošová, pro níž byl Sepéši první velkou láskou, načasovala svůj dobrovolný odchod ze světa rovněž na devětadvacátého. Jen ne července, ale dubna. A život stejně jako on ukončila na kolejích. Náhoda, nebo záměr? Chtěla snad odejít stejně tak jako její osudový muž?

O tom, proč si Iveta Bartošová k úmrtí vybrala stejný den a koleje, můžeme jen spekulovat. Během života se o sebevraždu pokusila několikrát. Poprvé se předávkovala léky, když ji kvůli její nevěře opustil tehdejší přítel Ladislav Štaidl. Podruhé se podobným způsobem rozhodla ukončit život krátce před rozchodem s hercem, moderátorem a dabérem Zdeňkem Podhůrským. Potřetí si podřezala žíly, když randila s veterinářem Romanem Hankem. Poslední roky toužila navázat na kdysi úspěšnou kariéru, žádný z mnoha pokusů o comeback ovšem nevyšel.

Měla problémy s alkoholem, které kombinovala s léky. Krátce před smrtí poskytla rozhovor do pořadu TOP STAR TV Prima, ve kterém se potvrdilo, že její zdravotní stav není vůbec dobrý. Špatně artikulovala, těžko hledala slova a byla velmi pohublá.

V dopise na rozloučenou Sepéšiho vynechala

Život ukončila poblíž domova těsně před polednem 29. dubna 2014. Tentokrát šla najisto. Lehla si do kolejiště v blízkosti železničního přejezdu a nechala se přejet projíždějícím osobním vlakem. Na místě byla mrtvá. Po sobě zanechala dopis na rozloučenou, který podle všeho psala narychlo, neboť v něm bylo několik chyb. „Milí nejdražší, prosím odpusťte mi, jenom vám přidávám starosti. Zbožňuji vás. Tohle už se nedá zvládnout. Miluju vás, hlavně Arťo – odpusť – tvoje navždy máma. Budu se seshora na vás dívat. Pořád,“ napsala na papír A4 oranžovým zvýrazňovačem. Na druhý list papíru napsala následující řádky. „Arťo, jsi dospělý, pochopíš to. A tobě Pepo (její poslední manžel Josef Rychtář, pozn. red), miláčku, děkuju za záchranu života. Dělala jsem vždy jen to nejlepší. Už dlouho nemůžu. Vaše Iveta a máma. Pláču, promiňte.“

O Sepéšim se sice ani slůvkem nezmínila, ale načasování a způsob, jakým se rozhodla život ukončit, budí dodnes řadu otazníků. Z podobnosti až běhá mráz po zádech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.