Seriály a filmy

20. října 2024 08:30

Petra Jaroševská

Bezzubý dědeček roztančí v Prostřeno! soupeře, Lenka bude za odpornou taktičku

Jeden zub – Prostřeno! S29 (141)

V kraji Pardubickém se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout. Recepty a pokrmy budou nejen exkluzivně zahraniční, ale také výhradně české. Vařit bude dědeček Dušan nebo mladá influencerka Kristýna. Jak si parta sedne? A kdo bude taktizovat?

Také v týdnu od 21. října bude Prostřeno! plné taktiky, vaření i nepřiznaných příprav, protože všem účastníkům, ať už to přiznají nebo ne, jde především o výhru a kulinářskou čest. Vařit se budou pokrmy moderní, ale i ty, které soutěžící považují za klasiku pořadu Prostřeno!, se kterou se vyhrává. Dočkáme se vývarů, cheesecake dortu i vepřové panenky. Jak se všem účastníkům bude v průběhu týdne dařit a kdy se na obrazovkách odhalí taktik týdne? Soutěžící tak budou bojovat nejen s taktikou, trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je příprava lassí.

Jak si hosté poradí s nedostatky u jednotlivých hostitelů, jak si hostitelé poradí s nejedlíky a těmi, kdo mají ke všemu výhrady? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už od pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17.55 a dozvíte se víc.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte! Pro novinky, bonusy a kvízy si stáhněte aplikaci Prima Zone.

Pondělí: Zedník Dušan (67) se do Prostřeno! dostal díky vnučce

Dříve pracoval ve skladu na železnici. Pracuje jako zedník. Je ženatý 49 let a má pět dětí. Je skoro důchodce, který si brigádně přivydělává. Dušan hosty přivítá u sebe doma, kde žije se svou manželkou a často je navštěvují vnoučata. A že jich má. Dušan nevaří romskou kuchyni, ale připraví opečenou bagetu s tvarohovou pomazánkou a lososem, hovězí vývar s domácími nudlemi, vepřovou panenku ve slaninovém županu s bramborovo-mrkvovým pyré a palačinku se šlehačkou a ovocem.

Čtěte také: Uplakaná Eva Burešová prozradila své citlivé téma. Jsou jím vztahy dětí a rodičů

Víc než jídlem ale hosty zaskočí svým vzhledem, protože mu chybí spousta zubů a je hostitelem dosti svérázným. Své hosty roztančí, i když z toho budou nakonec dost rozpačití. Podívejte se na video v úvodu článku, kdo si to bude užívat a komu bude vadit během zábavy puštěná televize. Jak se celý týden rozběhne? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Tatérka Kristýna (25) Prostřeno! sleduje pravidelně

Pracovala jako servírka a květinářka. Nyní si dělá rekvalifikační kurz na tatérku a od července začíná podnikat. Žije se svým přítelem, ke kterému se loni přestěhovala do Pardubického kraje z Ostravy. Bydlí v jeho domě společně s jeho tátou. Kristýna zaujme svým extravagantním vzhledem a miniaturní ofinkou. Její umělecká duše se nezapře, při šmejdění hosté objeví její výtvory – např. kabelky, které sama vyrábí.

V domě, ve kterém bude hostit, nežije moc dlouho, přestěhovala se tam za svým partnerem. V kuchyni si ale poradí, když připraví freekeh salát, vietnamský kuřecí vývar Pho Ga, teriyaki udon nudle a Pavlovu s ovocem. Hosté ale z menu nejsou moudří, už když ho čtou, natož když ho začnou jíst; připadá jim dost neobvyklé. Kolik bodů za své snažení nakonec hostitelka dostane? Sledujte už v úterý!

Středa: Medicínský reprezentant Jan (42) se v pořadu ocitl proto, že ho přihlásila manželka

S ní má dceru Viktorii, které je 1,5 roku. Jan se narodil a žil ve Svitavách – díky studiu na vysoké škole se přestěhoval do Hradce Králové a zde se také seznámil se svou ženou a přestěhoval se do malého satelitu nedaleko Pardubic. Honza nemůže vařit u sebe doma, ale ve vypůjčeném bytě. Prostředí, které moc dobře nezná, mu nakonec docela slušně zavaří. Honza nebude vědět, kde co je, a jeho vaření poznamená stres.

Čtěte také: Kvíz Prostřeno! k týdnu s Václavem Vydrou a Janou Bouškovou. Troufnete si?

Honzovi dá také hodně zabrat dezert, který si sice připraví dopředu, ale nebude ho moct vyklopit, a tak bude muset improvizovat. Honza pro své hosty nachystá caprese mini špíz a žlutý meloun s parmskou šunkou, dýňový krém s kokosovým mlékem, vepřovou panenku zabalenou v pancettě se šťouchaným bramborem, pepřovou a houbovou omáčkou a panna cottu s malinovým přelivem. Poradí si i s úkolem týdne, kterým je nápoj lassí. Dívejte se už ve středu, jak se mu jeho den podaří!

Čtvrtek: Studentka Kristýna (17) chce účastí v natáčení získat nové zkušenosti

Žije se svojí rodinou. Kromě studia se věnuje „influenceringu“. Její život je dost aktivní, a to nejen na sociálních sítích. Často cestuje po republice kvůli pracovním nabídkám na různé spolupráce anebo kvůli focení či natáčení. Ve volném čase učí malé děti na zobcovou flétnu, na kterou i sama chodí. Má již dostudovaný první cyklus a teď chodí na druhý. Je milovnicí sportů – chodí pravidelně do fitka a někdy také běhat.

Fitness je i část kontentu na jejím Instagramu. A na to, že jí je teprve 17 let, se v kuchyni umí otáčet. Kristýna sází na lehké italské menu, když připraví italskou bruschettu s rajčaty a avokádem, toskánskou bramboračku, spaghetti al tonno a karamelový cheesecake. A všechny starší hosty svým výkonem příjemně překvapí.

Pátek: Realitní makléřka Lenka (38) se do pořadu přihlásila sama

Poslední večeře se odehraje u Lenky, která po celý týden nejvíce kritizovala. Máma tří dětí, která pracuje jako certifikovaná realitní makléřka, se nebála u stolu říct svůj názor. Ostatně sama o sobě tvrdí, že je ve znamení Býka, a to ji plně vystihuje. Je přátelská, cílevědomá a puntičkářská, také ale trpělivá a tvrdohlavá. A všichni jsou zvědaví, jak jí to půjde u plotny a také jak to bylo s její kritikou.

Taktizuje snad Lenka, nebo má jen mlsný jazýček a hostům se prostě netrefila do chuti? Ostatní mají jasno. Nemají z ní dobrý pocit. Lenka sází na menu v italském stylu: domácí ciabattu 5x jinak, hráškový krém s krutony, plátky parmezánu a opečenou slaninou, kuřecí tandoori, opečené brambory a dresing a panna cottu a tvarohovo-jahodovou mňamku. Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 10. 2024

Dobré zprávy z dalekých zemí by vás mohly přivést k dobrému pocitu ze života a k dychtivému očekávání budoucnosti. Vaše myšlení je bystré a jasné. Tento den je vhodný pro uskutečnění plánů, zejména pokud se týkají cestování nebo vzdělávání. Pokud máte pocit, že nadcházející týdny přinesou nějaké dramatické změny k lepšímu, vaše instinkty jsou pravděpodobně správné. Máte důvod k oslavě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.