Bizarní večer u Majka plný čekání. Maso peče ve vypnuté troubě a splete svůj věk

Pokojíček - Prostřeno! S28 (47)

V oblíbeném kuchařském klání se tentokrát podíváme do východních Čech. Úterního vaření se chopí Michal, kterému hosté říkají Majk. Ten je zmate svým bydlením a budou mu hádat mnohem méně let. Objeví se také první slova o taktice.

Úterní hostitel Majk pozve soupeře z kuchařské soutěže do domu, který obývá s rodiči a sestrou. Je svobodný, bezdětný a pracuje brigádně v supermarketu. Je to muž mnoha zájmů, avšak úklid k nim nepatří. Ve svém pokoji nemá pořádek, na zemi se válí špinavé ponožky a není ani ustláno. Majka přihlásila do soutěže sestra. Pro hosty připraví sýrovou quesadillu, fazolačku, cop z panenky se šťouchaným bramborem a mix ovoce se zmrzlinou a šlehačkou. Soutěžící budou tápat, co to je quesadilla, slyší to poprvé. Zarazí je také, jak se asi dělá cop z panenky. Víceméně se ale na jídlo budou těšit.

Zato hostitel se v kuchyni zapotí a zmatek bude provázet celý jeho večer. Mražené jahody se bude pokoušet vyloupnout z nádoby lžící, kterou tím zničí. Při pokusu nakrájet zmrzlou hmotu nožem mu polovina ovoce spadne na zem. Horkotěžko později pronikne do konzervy loupaných rajčat a mango zřejmě vidí poprvé. Nejen, že dá hostům neoloupané ovoce, ale neví, že je uvnitř manga pecka, a pěkně se při krájení potrápí. Jak na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, není to zdaleka všechno, co se pokazí. Včerejší hostitel Pavel toho moc neuvařil a objeví se názory, jestli není taktik. Napoví jeho dnešní chování u stolu a bodování. Napraví si reputaci?

Podívejte se, jak Majk v kuchyni zmatkuje. Kde se asi stala chyba?

Majk neumí správně říct, kolik je mu let

Majk bude velmi zmatený hostitel a jeho večer bude jeden velký bizár. Soupeři mu musejí napovídat, jak má svůj večer vlastně vést. Poradí mu, že má pronést přípitek. Sám neví, kdy má ostatní poslat šmejdit, v závěru večera se zapomene zeptat, kam se půjde zítra. Leccos se dá přičíst jeho stydlivosti. Jako první půjdou soutěžící šmejdit do Majkova pokoje. Zarazí je, že zde kromě počítače a postele není moc věcí, Martina by vymalovala, celkově působí místnost jako pokoj středoškoláka.

„Až si přivede nějakou slečnu, bude jí to vadit,“ myslí si Martina. Později u stolu se ostatní hostitele zeptají, kolik je mu let. Ten odpoví, že třiadvacet. Michal se zaraduje, že věk tipnul správně, ale chyba. Majk se spletl, protože je mu ve skutečnosti dvaatřicet let. Martinu bude zajímat, jestli má přítelkyni. Upozorní ho, že do dětského pokoje mu žádná nepřijde. „Řekl, že má něco na obzoru a že si ji přitáhne domů za vlasy,“ směje se Majkově odpovědi Martina.

Jídlo naštěstí nebude chuťově velký průšvih, ale čekání na hlavní chod bude neúnosné. Majk totiž neví, že mu nefunguje trouba. A zjistí to asi po hodině „pečení“. Pořád se bude chodit dívat, jestli není maso upečené – a ono bude, světe div se, syrové. Hosty sice chvíli zabaví hrou na klavír, potom už ale budou hodně netrpěliví. Nakonec připraví panenku na pánvi. Čekat se bude i na dezert. Majk totiž neumí ušlehat šlehačku. Dívejte se na Prostřeno! v úterý a zjistíte, kolik si hostitel nakonec vyvaří bodů.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.