Astročlánky

29. září 2024 06:30

redakce Prima Ženy

Blíží se novoluní spojené se zatměním Slunce. Pozor na touhu po tom, co nemáte

Říjnové novoluní bude již desátým letošním novoluním. Tentokrát se bude sice odehrávat v přátelském a diplomatickém znamení Vah, nicméně bude velmi silné a zároveň s ním bude probíhat i zatmění Slunce. Jak nás to vše může ovlivnit a na co bychom se měli zaměřit?

Říjnové novoluní nastane 2. října 2024 ve večerních hodinách, přesně ve 20 hodin a 49 minut.  Novoluní sice nebývají tak náročná jako úplňky, nicméně jsou jedním z nejdůležitějších astrologických tranzitů, pokud jde o dosažení našich cílů bez ohledu na to, jak malé nebo velké jsou. Každé novoluní je totiž ideální dobou pro nové začátky, nabízí nové možnosti a příležitosti. Je doslova přívalem energie, kterou může být zpočátku těžké uchopit, a to v nás může vyvolávat netrpělivost, neklid, napětí, někdy i podrážděné reakce. Energie Měsíce je nejsilnější prvních 12 až 24 hodin novoluní, ale projevuje se ještě následujících 28 dní. To znamená, že pokud si v době novoluní stanovíte nějaké cíle nebo vyslovíte svá přání a budete na nich pracovat, výsledky se mohou projevit velmi brzy, během několika týdnů.

Energie tohoto novoluní zasáhne všechna znamení, nejintenzivněji ji ale samozřejmě pocítí Váhy a také další vzdušná znamení – Blíženci a Vodnáři. Pro všechna znamení bude důležité zejména téma vztahů. A protože toto novoluní bude provázet zatmění Slunce, bude ještě o něco magičtější a silnější. Zatmění s sebou vždy přináší nečekané změny, které mohou být až osudové.

Energie Vah

Váhy jsou vzdušné znamení spojené spíše s intelektem a hlavou než se srdcem. Lidé narození ve Vahách bývají diplomatičtí, intelektuálně založení, často i velmi tvořiví. Snaží se vyhýbat spěchu a stresu, důležitý je pro ně klid, harmonie, rovnováha a spravedlnost. A právě rovnováhu a spravedlnost ve vztazích bychom měli mít nejvíce na paměti v době, kdy na nás bude působit intenzivní energie, kterou přinese říjnové novoluní. Ta může vynést na povrch nějaká citlivá a bolestivá místa. Je dobré si uvědomit, že někdy v životě utrácíme příliš mnoho energie jen jedním směrem. Tím ztratíme rovnováhu a takový život v nás může zanechat pocit emočního vyčerpání nebo vyhoření.

Mohlo by vás zajímat: Muž narozený ve znamení Vah je vtipný intelektuál s talentem velkého svůdníka

Merkur odhalí důležité informace

Důležitá v době novoluní bude také planeta Merkur, s níž budou v tu dobu Měsíc i Slunce v konjunkci. Planeta Merkur je v astrologii spojována s obchodem, dopravou, cestováním a hlavně komunikací a informacemi. Na povrch mohou tedy v této době vyplouvat informace týkající se právě vztahů. Jaké vztahy prožíváme a jaké bychom chtěli prožívat. Emoce budou v době novoluní velmi silné a někdo může zatoužit po tom, co nemá. Pozor na různé vztahové trojúhelníky nebo úniky do cizích náručí, kterých bychom později mohli litovat. Důležité bude komunikovat a snažit se druhým naslouchat.

Jak využít novoluní ve znamení Vah?

Položte si několik otázek. Žijete svůj život a ne život jiných lidí? Kolikrát za den myslíte na sebe a kolikrát na ostatní? Opravdu děláte to, co chcete, nebo to, co se od vás očekává? Využijte toto období k prozkoumání oblastí vašeho života a zamyslete se nad tím, které z nich by si zasloužily větší pozornost. Klidně si napište seznam a zvláštní pozornost věnujte první věci, kterou jste si zapsali. Zaměřte se na vaše vztahy, které jsou pro Váhy velmi důležité. Lidé narození v tomto znamení jsou velmi otevření a společenští s citem pro romantiku. Energie tohoto novoluní proto může vnést do vztahů trochu světla a odhalit nám, kde jsou nějaké nevyváženosti.

Řešte věci v klidu

Klíčem k tomu, abychom toto všechno ustáli, je přijmout rovnováhu v našich životech. Spíše, než abychom bojovali proti našim frustracím, bychom měli hledat způsoby, jak podporovat všeobecnou pohodu. Místo agresivního jednání bychom se měli snažit být diplomatičtější, což rozhodně bude i efektivnější. I když vámi budou cloumat emoce, nejdříve se zhluboka nadechněte, poraďte se se svým vnitřním já a pak teprve čiňte nějaká rozhodnutí a jednejte.

Nemějte pocit, že potřebujete zvládnout všechno najednou, protože toto novoluní bude vyžadovat určitou dávku trpělivosti a vnitřní práce. Je potřeba se naučit sdílet nejen hezké, ale i špatné pocity. A nebojte se být tím, kým ve skutečnosti jste bez ohledu na to, co se od vás očekává.

Přečtěte si také: Největší nevěrníci zvěrokruhu: Kdo nejčastěji mívá tajné vztahy?

Pozor na ledviny a močový měchýř

Váhy ovlivňují kyčle, boky, močový měchýř, ledviny, játra a krev. Cokoli v době novoluní uděláte pro tyto části těla, bude působit dvojnásob pozitivně, naopak to, co tyto části těla zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji. Vynechat byste měli také chirurgické zákroky v těchto oblastech. Dbejte na to, abyste měli ledviny i močový měchýř v teple. V chladnějších dnech je snadnější dostat zánět. Snažte se také hodně pít, nejlépe vodu nebo čaje na čištění ledvin a krve. Přiměřeně se hýbejte, vhodné jsou zejména cviky na boky a nohy.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz

Co předpovídají na říjen karty?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 10. 2024

Dnes by k vám domů mohla přijít řada zajímavých návštěvníků. Alespoň jeden by mohl být z cizí země a někteří by mohli být z oblasti vzdělávání. Můžete očekávat zajímavé rozhovory a možná se dozvíte zajímavá fakta na téma, které je pro vás nové. Mohlo by vás to bavit natolik, že se zítra poohlédnete po knihách na toto téma.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.