Astročlánky

Aktualizováno 10. června 2022 09:30

Jiřina Köppelová

Muž narozený ve znamení Vah je vtipný intelektuál s talentem velkého svůdníka

Hledáte-li elegantního partnera se smyslem pro krásu, zdvořilost, slušnost a spravedlnost, hledáte pravděpodobně muže narozeného ve znamení Vah. Navíc s ním lze prožít život plný nevšedních nápadů a humorných situací.

Muž Váha je kombinací krásy, bystré mysli a smyslu pro fair play. Není ale nejstabilnějším a nejvěrnějším mužem na zeměkouli, není ani nejzručnějším a nejpraktičtějším. Také vás čas od času bude ničit svojí nerozhodností. Zato je ale výborný vypravěč i posluchač. Je milý, příjemný, zdvořilý, kamarádský a z duše nesnáší konflikty.

Znamení Vah v astrologii řadíme mezi vzdušná (Blíženci, Vodnář) a kardinální (Beran, Rak a Kozoroh). Kardinální vzduch je znamením rovnováhy, přesného středu, vzdáleného prudkým závanům Vodnáře i posměvačným větříkům Blíženců. Je symbolem uměřenosti, vyváženosti, spravedlnosti. Náboženstvím Vah je neutrální postoj.

Typický muž Váha má diplomatické nadání, je ochotný chápat a omlouvat i nejhorší vrtochy druhých – tolerance je jeho druhá přirozenost. Jeho ideálem je se nikoho nedotknout, všude nacházet prostor k dialogu a dohodě. A protože, jak známo, cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, jeho přehnaná laskavost čas od času přivodí ty největší války a nejhorší rozepře.

Jak poznáte muže Váhu

Podle příjemného zjevu a neopominutelného šarmu. Za povšimnutí stojí jeho typický „líbezný“ úsměv, kvůli kterému mu všechno „projde“. Je to elegantní, vlídný, trochu světácký muž s výraznou slabostí pro něžné pohlaví.

Jak ho můžete získat

Jste-li zamilovaná do muže Váhy a chcete ho, jděte rovnou na věc. Na nic nečekejte, projevte se. Tento muž se rozhodně nelekne, naopak, uleví se mu – nebude se muset rozhodovat on sám. Pokud si ale myslíte, že muž Váha je „bačkora“, kterého můžete „mít, kdy se vám zachce“, velmi se mýlíte. Je to paličák vysokého vkusu, rafinovaný estét i vynikající milenec. Jeho problémem je, že se neumí rozhodnout, a tak mívá vícero žen, vícero domácností, vícero lásek… Chcete-li být jeho jediná, musíte zapomenout na žárlivost a ponechat mu životní prostor. Nikdy vás doopravdy neopustí.

Jak muž Váha miluje

Musíme vás varovat, pokud se chytíte do sítí muže Váhy, je těžké se z nich vymanit. Svým šarmem umí nejen okouzlit, ale dokáže druhé i parádně „zblbnout“. Kvůli jeho lásce budete měnit sebe i svůj svět, on se ale měnit nebude. Sveřepě bude lpět na svých zvycích a způsobu života – prakticky je nikdy nemění. Nabídne vám ale lásku s velkým L. Váhy lásku vynalezly a tento muž je mistrem milování. Dokáže být rafinovaný, vášnivý, jemný, něžný, neuvěřitelně vynalézavý i důrazný, někdy neodbytný. Taktiku volí podle okolností a vždy přesně. Láska je jeho náplní života. Zájem o druhé pohlaví mu obvykle „vydrží“ do pozdního věku. Věrnost ale nepatří k jeho silným stránkám.

Co je na něm nejlepší

Smysl pro dokonalou lásku a kamarádství, ale také smysl pro harmonii, vlídnost, spravedlnost, vyváženost a všechny krásy světa. Je apoštolem nenásilí.

Co je na tomto muži nejhorší

Nerozhodnost, nejistota, postup a ústup, jeden krok dopředu, druhý dozadu. Lépe se hodí k tradičně ženským hodnotám než k mužným a bojovným ctnostem. Snadno se nechá odradit od trpělivého úsilí. V dramatické situaci ho jeho povaha donutí se vzdát.

Dobrá rada

Váš společný domov udržujte ve vzorném pořádku. Žádný jiný muž není takový pedant na úklid jako muž narozený ve znamení Vah, dokonce ani Panna ne, a to už je co říct.

Nejlepší a nejhorší partnerské kombinace pro znamení Vah si můžete přečíst zde:

Charakteristika mužů narozených v dalších znameních:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.