Muž narozený ve znamení Lva je králem, kolem kterého se točí celý svět

Pokud hledáte oslnivého partnera, který je přirozeným středem společnosti a který vás bude bavit po celý život, hledejte muže narozeného ve znamení Lva. Bude nejen optimistickým, radostným a vášnivě milujícím partnerem, ale i skvělým otcem vašich dětí.

Málokterý muž má k dětem a k jejich světu tak blízko jako muž narozený ve znamení Lva. Pravda, o které se v souvislosti s tímto znamením moc nemluví – ale muž Lev umí s dětmi vycházet zcela přirozeně. Je to jedna z jeho nejlepších dovedností, kterou vám může do společného života nabídnout. Tedy kromě velkomyslnosti, šlechetnosti, srdečnosti, láskyplnosti… Bavíme se o králi – o králi zvěrokruhu, kterému vládne samotné Slunce.

Znamení Lva v astrologii řadíme mezi ohnivá (Beran, Střelec) a zároveň pevná (Býk, Štír a Vodnář). Je symbolem životní síly a je spojováno s teplem, světlem a zlatem. Zlatý je i muž narozený v tomto znamení, pokud nepropadne pýše, aroganci a egomanství. Lev má heroický a královský charakter, palčivou potřebu něco neustále překonávat, soutěžit o prvenství. V případě nezdaru však trpí krutými frustracemi, je zasaženo jeho ego – důvod jeho žití. Tato hypertrofie vlastního já ho vede k absolutní náročnosti jak ke druhým, tak k sobě samému. Jeho život je sled autoritativních iniciativ, tužeb a soutěžení, se zálibou v nadlidském úsilí a s vášní podmaňovat, organizovat a tvořit.

Obecně rozlišujeme dva typy mužů Lvů: herkulovský – bojovný, hrdinný, zdatný, realistický, muž činu, a apollonský, jehož tužby jsou více estetické a oduševnělé.

Jak poznáte typického muže Lva

Samozřejmě podle hřívy, a to i kdyby byl plešatý. Vždy se bude o svůj účes nebo vous pečlivě starat. Ale také podle zvláštní měkké chůze, pomalých protáhlých pohybů, kterými vás ukolébá, aby v příští vteřině překvapil.

Jak ho můžete získat

Rozhodně nesmíte působit nudně a fádně. Měla byste být v něčem výjimečná – a je vcelku jedno v čem. V duchu si proberte své přednosti, zvolte tu nej a pořádně ji „prodejte“. Muž Lev se „chytne“. Spíše počítejte s tím, že svoji výjimečnost budete muset prokazovat po celý váš společný život. Muž Lev nesnáší průměr. Rád žasne a obdivuje, pamatujte si to.

Jak muž Lev miluje

Jako král, jedinečně, neopakovatelně – a pokud ne, rozhodně to od vás chce alespoň slyšet. Málokterý muž je tak ješitný jako on. Ale vy nebudete muset lhát – muž Lev je opravdu vynikající milenec, hravý a kreativní. Věří ve velkou osudovou lásku – a taková je i jeho představa romantiky. Jestliže dokážete celý život být jeho femme fatale, nemusíte se bát ani o jeho stálost a věrnost.

Co je na něm nejlepší

Hravost, zábavnost, kreativita, podnikavost. Je to muž, o kterém ženy často sní. Vede-li ho jeho touha po prestiži k teatrálním postojům, okázalosti či zálibě v superlativech, lze mu ji promíjet, protože tento muž je zásadně velkodušný a velkorysý. Nade vše nenávidí nízkost, pokrytectví a podfuky.

Co je na muži Lvu nejhorší

Jeho zaujatost sama sebou, která může degenerovat až v jakýsi „kult osobnosti“. A samozřejmě pýcha.

Dobrá rada

Muže Lva nikdy nekritizujte, s chválou dojdete dál.

Nejlepší a nejhorší partnerské kombinace pro znamení Lva si můžete přečíst zde:

Charakteristika mužů narozených v dalších znameních:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.