Muž narozený ve znamení Kozoroha je solidní, starostlivý a věrný. Je skvělým otcem

Toužíte po solidním partnerovi, který to chce v životě někam dotáhnout? Přejete si vzorného otce svých dětí, starostlivého partnera, který s vámi bude v dobrém i zlém? Zkuste to u mužů narozených ve znamení Kozoroha.

Věrnost, spolehlivost a pracovitost u nich najdete určitě, horší už to bude se zábavností, improvizací, kreativitou, romantikou a společenskostí. Není ale růže bez trnů. Pokud se naučíte s tímto mužem správně zacházet, nabídne vám pod svou zdánlivě ledovou krustou vřelé srdce plné citu. Možná také zjistíte, že když roztaje, dokáže být roztomilý a velmi vtipný společník. Jen mu musíte dopřát čas. Ostatně Kozoroh je pánem času – zraje jako víno. Čím starší, tím lepší.

Kozoroha v astrologii řadíme mezi zemská (Býk, Panna) a kardinální znamení (Beran, Rak a Váhy). Symbolizuje zmrzlou zemi, ve které klíčí naděje na nový růst. Je to znamení zimního slunovratu – momentu roku, kdy jsou dny nejkratší a noci nejdelší. Je to vrcholný bod temnoty, chladu a je to také bod obratu. O zimním slunovratu se vracíme ke světlu, ke slunci, k jeho teplu a záři.

Muž narozený v jeho znamení se projevuje především dlouhodobou psychologií: klidem, chladnokrevností a vytrvalostí. Je nejtrpělivější a nejneústupnější ze všech mužů zvěrokruhu. Jeho plány jsou vyzrálé, uvážené, promyšlené, prověřené. Uskutečňuje je neochvějně až do konce. Je zásadně konzervativní, ztělesňuje stabilitu, spolehlivost, stálost až zatvrzelost.

Jak poznáte typického muže Kozoroha

Podle klidné tváře, pěkně tvarovaného nosu a nápadně bílé pleti. Podle oválného obličeje, který obvykle rámují tmavé rovné vlasy.

Jak ho získáte

Jedině trpělivostí a časem. Kozoroh se řadí mezi muže, kteří se do ženění neženou a kterým trvá dlouho, než se pro k tak zásadnímu kroku rozhoupou. Ale z jiných důvodů, než je tomu u nerozhodného muže Váhy nebo dobrodružného Střelce. U něj za vším stojí strach a obavy. Neví, jestli dokáže zabezpečit celou rodinu, zda zvládne všechny role, které se po něm jako po živiteli rodiny vyžadují. Zbavte ho jeho strachů, rozežeňte mraky obav, rozesmějte ho a bude váš – navždy.

Jak miluje muž Kozoroh

Jak ho to naučíte. Kozoroh je praktické znamení, které vždy pochopí, co po něm jeho vyvolená žádá. Kupodivu se dokáže přizpůsobit, ale pouze v lásce. V jiných životních oblastech ohebnost nečekejte. Počítejte také s tím, že u muže Kozoroha je práce na prvním místě, poté rodina a pak vy. Přesně v tomto pořadí. Bohužel také nezměníte fakt, že dovolená je pro Kozoroha sprosté slovo, k relaxu a odpočinku ho musíte doslova přinutit. K největším přednostem Kozorohů však patří trpělivost a ta nese své plody i v oblasti milostného života. Jedině Kozoroh bude ofukovat jednu vaši bolístku za druhou, aby vás potěšil. Jedině on bude mít svatou trpělivost snášet vaše rozmary, nálady i lítosti, čekat, až vás vše přejde, a stále vám stát věrně po boku.

Co je na Kozorohovi nejlepší

Solidnost, spolehlivost, organizační talent, pracovitost, věrnost – vždyť přeci víte.

Co je na něm nejhorší

Zatvrzelost, se kterou nehodlá do svého – tedy i vašeho – světa vpustit radost, zábavu ani veselí. Přísnost, ale především k sobě samotnému. Pod stoickým a příkrým chováním skrývá ostrou a bolestnou citlivost člověka, který nedovede vyjadřovat emoce a city.

Dobrá rada

Zkuste nepřistupovat na jeho chmurné nálady, černé vize do budoucnosti a „blbé konce“. Zkuste mu ukázat život z té veselejší a radostnější stránky, určitě vás za to bude milovat na věky věků.

Nejlepší a nejhorší partnerské kombinace pro znamení Kozoroha si můžete přečíst zde:

Charakteristiky mužů narozených v dalších znameních:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.