Astročlánky

13. září 2023 05:14

Anna Kopečková

Blíží se novoluní ve znamení Panny. Máte jedinečnou příležitost srovnat si život

Přesně v půlce září nás čeká už deváté letošní novoluní a tentokrát bude ovlivněno velmi zodpovědným, puntičkářským a pořádkumilovným znamením Panny. Na co bychom se měli připravit a jak co nejlépe využít toto novoluní ve svůj prospěch?

Každé novoluní je čistým listem papíru, novým začátkem, časem, který nabízí nové možnosti. Novoluní obecně nebývají tak náročná jako úplňky, přesto mohou někdy potrápit. Záleží na tom, v jakém znamení probíhají. To zářijové bude tentokrát ve znamení Panny a nastane 15. září 2023  přesně ve 3 hodiny a 39 minut. Nejvíc se dotkne znamení Panny a dalších zemských znamení – Býků a Kozorohů. Ale i my všichni ostatní bychom se měli připravit na vlnu zvýšené energie, která nás bude povzbuzovat v tom, abychom opustili svou komfortní zónu, soustředili se víc na detaily a povinnosti a změnili svůj postoj především k práci a zdraví.

Panna je zemské znamení, kterému vládne planeta komunikace Merkur. Je to znamení velmi zodpovědné, puntičkářské, které miluje pořádek a přesnost a dokáže velmi rychle rozeznat, co je pro něj potřebné, a co ne. Jeho tématy jsou především zdraví, životní styl, zvyky, stereotypy, odpovědnost, důraz na detail, tvrdá práce a také starost o druhé. Panna dokáže být kritická nejen k sobě, ale i k ostatním. Zkuste si pro tentokrát odpustit rady, co by měli ostatní dělat, nebo nedělat. Každý má svých starostí dost, a pokud chcete ve svém životě něco změnit, začněte nejdřív u sebe.

Každé novoluní je také příležitostí pro nové začátky. Ale pokud chcete do svého života pustit něco nového, musíte tomu udělat prostor, zbavit se všeho, co je zbytečné a co nepotřebujete. Panna vám nyní dává ideální možnost, abyste se postavili zodpovědnosti čelem a ve svém životě si trochu uklidili. Bude to chtít preciznost a trpělivost, ale nemusíte se bát, půjde vám to mnohem snáz než jindy.

Co z toho všeho plyne?

Pečujte o tělo

Novoluní nám především připomene, že stejně důležité jako naše mysl, je i naše tělo, a měli bychom se náležitě starat o obojí. Protože pokud něco zanedbáme v jejich péči, tělo nám to dá dříve nebo později najevo. A právě ve dnech kolem novoluní byste svému tělu i duši měli věnovat zvýšenou péči. Protože je Panna zemské znamení, je dobré začít od kořenů, tedy od nohou. Dopřejte si třeba jejich důkladnou masáž, choďte na procházky. Zaměřte se na to, co jíte a pijete. Prospívá to vašemu tělu? Nezapomínejte ani na zdravý pohyb, díky kterému bude vaše tělo v kondici. V těchto dnech se také doporučuje zajít na preventivní prohlídku.

Nezapomínejte ani na duši

A pečujte i o svou psychiku. Panny mají někdy tendenci se podceňovat, když něco nejde podle jejich plánu. Je důležité znát svou hodnotu, protože podceňování vás zbytečně brzdí ve vývoji. Věříte ve své schopnosti? Máte se rádi? Dokážete se pochválit? Víte, jakým směrem se chcete v životě ubírat? Novoluní v Panně připomíná, že je třeba vyhnout se nadměrné kritičnosti a začít si víc věřit. Udělejte si také důkladný úklid ve své duši. Vše, co jste v minulosti „uklidili“ někam hluboko, se může v době novoluní znovu vynořit. A vy se s tím budete muset vypořádat. A jak jinak než ve stylu Panny – hezky důkladně a systematicky. Ostatně téma úklidu se bude týkat i vaší domácnosti. Zkuste se zbavit věcí, které nepotřebujete. Uvidíte, jak se vám uleví.

Popřemýšlejte o své práci

Aby se Panny cítily dobře, potřebují vidět smysl ve všem, co dělají. Ve dnech kolem novoluní proto můžete více přemýšlet nad svou prací, zda vás dostatečně naplňuje, motivuje a je v souladu s vašimi zásadami. Je pro vás vhodná, naplňuje vás, nebo cítíte, že by bylo lepší poohlédnout se po něčem jiném? Rozumíte si s kolegy, nebo cítíte na pracovišti dusno? Možná pocítíte chuť s tím něco udělat, něco změnit, abyste se posunuli dopředu. Dobrá zpráva je, že v době kolem novoluní by vám veškerá práce mohla jít dobře od ruky. Využijte toho a vyřiďte si vše, do čeho se vám obvykle moc nechce, ať už jsou to úkoly v práci, úklid doma nebo třeba vyřizování různých papírů.

Podpořte dobré trávení

V období novoluní ve znamení Panny je dobré soustředit se na orgány, které jsou v tuto dobu citlivé. Panna ovlivňuje zejména slinivku břišní, tenké střevo, slepé střevo, tlusté střevo, trávicí ústrojí, dvanácterník, konečník a také oči a uši. Snažte se tedy nezatěžovat své zažívání, podpořte ho správnou stravou a pitným režimem, vhodnou masáží nebo třeba cvičením jógy. Nezapomínejte, že v našem těle všechno spolu souvisí, a když správně funguje trávení, člověk se i psychicky cítí lépe.

Zdroj: Najdise.cznakridlechandelu.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.