Společnost

16. září 2024 09:12

Tomáš Durčák

Blízká kamarádka Radka Ptáčka vyvrací tvrzení vdovy: Lžou, psychicky byl v pořádku

Okolnosti úmrtí psychologa Ptáčka

Kolem stále zcela nevyjasněných okolností, jež mohly vést známého psychologa Radka Ptáčka k tomu, že si sáhl na život, stále bují velké emoce. Poté, co byla na platformě Donio předčasně ukončena sbírka na pomoc jeho pozůstalým, manželka popsala zdravotní problémy a komplikace, jimiž její manžel trpěl. Ty však nyní vyvrátila Radkova blízká kamarádka, kterou slova vdovy rozhořčila.

Hana Ptáčková, poté co se spustila negativní kauza okolo sbírky na Donio a jejích majetkových poměrů, na platformě napsala: „Před šesti lety bohužel prodělal závažné onemocnění, které mělo za následek chronické zdravotní potíže, které se postupem času nezmenšovaly, naopak se stupňovaly. Bylo pro něj stále těžší být tu pro všechny v míře, na kterou byl zvyklý. S tím se Radek, pro něhož 100 % bylo minimum, nedokázal smířit. Naopak se snažil o to víc, šel přes hranice svých sil. O jeho boji se zdravotními problémy věděli jen jeho nejbližší, jak si to přál. Bojoval se svými vnitřními démony statečně, ale svůj boj nakonec vzdal.“

Čtěte také: Srdce mám na milion kousků. Manželka zesnulého psychologa Ptáčka sdílela dojemný vzkaz

Tato slova o zdravotním stavu renomovaného psychologa jsou však prý zavádějící a zkreslují ho. Tvrdí to údajně blízká kamarádka Radka Ptáčka Jana, která se rozhodla promluvit. „Je nehorázné, co manželka RP i ředitelka školy tvrdí a jak se z Radka snaží udělat nesvéprávného člověka a ke všemu pomalu na smrt nemocného! Radek Ptáček netrpěl žádnou vážnou nevyléčitelnou a život ohrožující nemocí,“ uvedla Jana pro Expres.cz.

Dle jejích slov sice Radek Ptáček chronickými zdravotními potížemi skutečně trpěl, ale omezovaly se na záněty močového měchýře a nešlo o nic, co by jakkoli ohrožovalo jeho život. Popřela rovněž tvrzení, že psycholog měl závažné problémy psychického rázu: „Psychicky byl v pořádku, neměl démony. Jediný ‚démon‘ byl jeho stihomam, že nechce, aby jeho děti zažily rozvrácenou rodinu.“

Čtěte také: Psycholog Ptáček před smrtí sdílel znepokojující vzkaz. Veřejnosti předal své poslední rady

S redaktory se podle všeho blízká přítelkyně Ptáčka podělila o soukromou zprávu z června, kterou od něj obdržela. Z té má být zřejmá jeho nespokojenost v manželském vztahu s Hanou, s níž se snažil o problémech mluvit, ale podle všeho marně. Jana je i na základě této zprávy přesvědčená, že ve vztahu probublávaly problémy dlouhodobě.

Radek Ptáček se snažil i v posledních měsících a týdnech svého života šířit osvětu a pomáhat druhým:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.