Společnost

14. září 2024 19:00

Tomáš Durčák

Skutečný důvod sebevraždy psychologa Ptáčka? Známe ho, tvrdí kamarádka vdovy

Okolnosti úmrtí psychologa Ptáčka

Hana Ptáčková, vdova po známém psychologovi Radku Ptáčkovi, který se rozhodl dobrovolně ukončit svůj život, zřejmě přesně ví, co ho k tomuto zoufalému činu vedlo. Její dobrá kamarádka, a tak trochu samozvaná mluvčí Michaela Rosenkranzová, nyní vdovu brání a věří, že až najde sílu promluvit, mnoho se vyjasní a veřejnost i média na ni přestanou útočit.

Okolo nejbližších pozůstalých Radka Ptáčka se rozjela nová kauza kvůli sbírce na portálu Donio.cz, kterou založily kamarádky Hanky, aby veřejnost mohla přispět na život jí i třem potomkům, kteří přišli o tátu. Již po pěti dnech ji však zakladatelka, blízká kamarádka vdovy, zrušila, když se začaly množit negativní komentáře vycházející z toho, že po psychologu Ptáčkovi mělo rodině zůstat nejen nemalé bohatství, ale i poměrně velký majetek. Místo cílových deseti milionů se tak vybraly jen necelé tři.

Majetkové poměry v rodině jako první zveřejnil expres.cz, který uvedl kompletní soupis majetku napsaný na vdovu Hanu Ptáčkovou, jenž lze volně dohledat na katastru nemovitostí. Je v něm vlastní byt o rozloze téměř 80 metrů čtverečních v Praze, třetinový podíl v nebytovém prostoru o rozloze asi 88 metrů čtverečních ve stejném domě, vlastní dům se zahradou a bazénem v Hostivici (zatížen hypotékou) a také podíl v nemovitosti v Pačejově na Klatovsku či ve firmě EduPsy, s.r.o., která pořádá konference a vzdělávací akce.

Expres dále tvrdí, že spolu manželé Ptáčkovi několik posledních měsíců psychologova života již nežili. „Už přes rok chtěla jeho žena ukončit soužití a chtěla, aby odešel. Nechtěl rušit dětem rodinný přístav a domov a bál se traumatu, že děti budou od rozvedených rodičů,“ uvedl zdroj zmíněného webu. K předčasně zrušené sbírce i důvodu sebevraždy Radka Ptáčka se nyní veřejně vyjádřila zmíněná Michaela Rosenkranzová, která s vdovou Hanou Ptáčkovou pracuje na stejné základní škole jako ředitelka.

"Sbírka byla od začátku založena pro Hanku. Byla inspirována částkami, které se již v podobných případech vybíraly a stanovena výší hypotéky na dům. Ano, naším hlavním cílem bylo, aby Hanka o dům nepřišla. Informace, které přicházejí o jejím majetku, které si někteří mohli vyhledat, jsou trnem v oku všem, a já to chápu. Vypadá to, že je Hanka neskutečně bohatá vdova. Nemá již toto cenu někomu vyvracet," uvedla Rosenkranzová na svém facebookovém profilu a dodala, že ví, proč psycholog Ptáček chtěl zemřít.

"Vzhledem k tomu, že znám věci, které stojí v pozadí všeho, co společně rodina zažívala a vím, co Radka vedlo k tomu rozhodnutí, doufám, že bude mít Hanka brzy dost sil na to, aby se vyjádřila pro všechny hyeny, které všude možně píší odporné příspěvky a nechutný bulvár se možná omluví za svá odporná napadání. Možná se pak mnoho lidí zamyslí nad tím, kam až zašla jejich závist. Radek byl sice známá osobnost, ale kdo se domnívá, že rodina žila ve zlatě, že je Hanka rozmazlená panička a chce si vydělat na smrti manžela, velmi se plete," uvedla Rosenkranzová dále na Facebooku.

Hana Ptáčková zatím prozradila pouze to, že její zesnulý manžel před lety prodělal vážné onemocnění, s jehož následky bojoval až do současnosti. „Před šesti lety bohužel prodělal závažné onemocnění, které mělo za následek chronické zdravotní potíže, které se postupem času nezmenšovaly, naopak se stupňovaly. Bylo pro něj stále těžší být tu pro všechny v míře, na kterou byl zvyklý. S tím se Radek, pro něhož 100 % bylo minimum, nedokázal smířit. Naopak se snažil o to víc, šel přes hranice svých sil. O jeho boji se zdravotními problémy věděli jen jeho nejbližší, jak si to přál,“ vysvětlila vdova a dodala, že navzdory tomu, co tvrdí katastr nemovitostí, aktuálně čelí finanční tísni.

Radek Ptáček se snažil i v posledních měsících a týdnech svého života šířit osvětu a pomáhat druhým:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.