Celebrity

14. září 2023 10:35

David Laštovka

Pavel Bobek tajně navštěvoval Přenosilovou v Německu. Šuškalo se, že jsou víc než přátelé

Style - Bobek nekrolog

Od smrti gentlemana českého rokenrolu a country Pavla Bobka letos v listopadu uplyne deset let. 16. září si připomínáme 86 let od jeho narození. Jaké bylo soukromí nezapomenutelného umělce, který se stal legendou? A jaký je pojil vztah s nedávno zesnulou zpěvačkou Yvonne Přenosilovou?

Zpěvák Pavel Bobek našel životní štěstí po boku půvabné Marty, s níž měl dvě děti, syna Pavla a dceru Kláru. Žili spolu ve šťastném a spokojeném manželství pětatřicet let až do jeho smrti. Jak Bobek častokrát v rozhovorech zmiňoval, ve své ženě měl vždycky velkou oporu a jistotu.

Z kómatu ho probouzeli Sinatrou

V posledních letech ho sužovaly vážné zdravotní problémy. Praskl mu vřed na dvanácterníku a měl otravu krve. Čtrnáct dní byl v umělém spánku a lékaři mu dávali jen malé šance na přežití. Stal se ale zázrak. Nejenže se uzdravil, dokonce se vrátil zpátky ke zpívání. „Když jsem byl čtrnáct dní v bezvědomí, lékaři mojí ženě řekli, že už by bylo dobré mě probudit, abych se ‚neprospal až do smrti', a že mě může probudit třeba nějakou hudbou. Ona přinesla Franka Sinatru a píseň Love and Marriage, Láska a manželství,“ líčil Pavel Bobek v rozhovoru pro MF DNES.

Pak ale přišla další rána, když prodělal mozkovou mrtvici. I z té se nakonec dokázal dostat. Následně ho ale začaly trápit bércové vředy, které se vůbec nehojily. Velmi špatně se mu chodilo a každý krok pro něj znamenal obrovské utrpení. „Nejhorší bylo, když jsem ho slyšel z ordinace na chodbu křičet bolestí,“ uvedl pro deník Blesk Jan Honka, který zpěváka před smrtí vozil na lékařské kontroly.

Jak to měl s Yvonne Přenosilovou?

Pavel Bobek byl noblesní muž, který měl řadu obdivovatelek. Patřila mezi ně i zesnulá zpěvačka Yvonne Přenosilová. Seznámili se v roce 1963 na prknech divadla Semafor v pořadu Ondráš podotýká, kde spolu zpívali a hráli se skupinou Olympic. Yvonne v té době bylo šestnáct, Pavlovi o deset let více. Byly doby, kdy se spekulovalo o tom, že je pojí více než jen přátelský vztah. „Moje matka ho podezírala, ale to bylo zcela neopodstatněné. Byl spíš něco jako můj starší bratr. Moje matka si to však nikdy nenechala vymluvit. Byl to takový ten bratr, kterého jsem nikdy neměla. Byli jsme kamarádi padesát let,“ prozradila během života Přenosilová pro deník Blesk.

V osobním kontaktu zůstali i poté, co po srpnové okupaci v roce 1968 Přenosilová emigrovala do Německa. „Měl tam bratra, což se tajilo a občas dostal propustku na západ. Takže my jsme se vídali dost pravidelně i přes mou emigraci. Vždycky na něj budu vzpomínat v lásce. Byl to úžasný, šarmantní chlap. Byl veselý a pro každou legraci,“ vzpomínala na něj Yvonne.

Pavel Bobek zemřel ve věku 76 let, v nemocnici, kde se dlouhodobě léčil. Jen pár měsíců před smrtí se dočkal uvedení do Síně slávy, což si velmi považoval. Na slavného zpěváka můžete zavzpomínat v úvodním videu.

Lidé se mohou přijít ve čtvrtek 14. 9. rozloučit se zpěvačkou Yvonne Přenosilovou:

Sdílejte článek
Štítky milenka výročí nemoc Německo smrt manželství zpěvačka zpěvák děti Olympic Yvonne Přenosilová Divadlo Semafor Pavel Bobek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.