Celebrity

13. září 2023 14:09

Tomáš Durčák

Yvonne Přenosilová bude mít pohřeb dle svého přání. Rozloučit se s ní může každý

Detaily o pohřbu zpěvačky Yvonne Přenosilové

Talentovaná zpěvačka Yvonne Přenosilová, která velkou část svého života po roce 1968 strávila v nucené emigraci, zemřela v pondělí ve věku 76 let. Kromě řady zdravotních komplikací, které ji v poslední době sužovaly, však měla čas i na plánování svého pohřbu. Ten chtěla mít veřejný, otevřený všem svým fanouškům. A takový také bude. Kdy a kde se uskuteční?

Pondělní smrt Yvonne Přenosilové byla pro českou hudební scénu šokem. Veřejného života se již vůbec neúčastnila, a nikdo proto nevěděl, jak se aktuálně má. Až po její smrti vyšlo najevo, že i před svými známými tajila velmi vážné zdravotní komplikace, kvůli nimž jí nakonec celkově selhal organismus. Trpěla chronickými bolestmi páteře, kvůli kterým měla velké problémy i s obyčejnou chůzí.

Přibližně šest měsíců před svou smrtí se od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích. Jak pro CNN Prima News vypověděla její blízká kamarádka Hanna, od té chvíle Yvonne snahu bojovat a žít definitivně vzdala: „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit. Že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxíkem. Svalstvo jí ochablo, chřadlo a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup.“

Popová ikona 60. let, kterou proslavily třeba hity Boty proti Lásce, Noční modlitba či Tak prázdná, však na své fanoušky nezapomněla ani v těchto těžkých chvílích. Mimo jiné si přála, aby její pohřeb byl veřejně přístupný všem fanouškům, kteří jí budou mít chuť dát poslední sbohem. A toto poslední přání Yvonne bude splněno.

Veřejnost by si tak měla do kalendáře zapsat datum 14. září, kdy na Novém židovském hřbitově v Praze 3, Olšanech od 14 hodin pohřeb talentované zpěvačky proběhne. Je nepochybné, že posledního rozloučení s Yvonne Přenosilovou se zúčastní také řada známých osobností, které popovou star 60. let dlouhodobě znaly a obdivovaly.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.