Celebrity

26. října 2024 11:05

Tomáš Durčák

Jana Bernášková oznámila po 12 letech manželství rozchod s Rudolfem Merknerem

Herečka a spisovatelka Jana Bernášková (43) se na sociálních sítích svěřila s tím, že už nějakou dobu netvoří pár s manželem Rudolfem Merknerem (52). Manželé spolu mají syna Theodora (11) a vychovávají také dceru Justýnu (18) z předchozího vztahu herečky. Bernášková uvedla, že za rozchodem není nic dramatického ani senzačního a s manželem zůstávají přátelé.

Jana Bernášková se o smutnou novinku rozhodla podělit v poměrně dlouhém textu, který sdílela na svých sociálních sítích. „Tak jak přicházejí nové lásky, nové začátky, tak přicházejí i konce. A my dva jsme se domluvili na konci našeho vztahu, a to proto, že se naplnil až po okraj,“ napsala bez obalu herečka na svém Instagramu.

„Byla to krásná jízda, která trvala patnáct let. Oba jsme se obohatili jeden druhým, oba jsme se milovali a smáli. Ale přišel čas, kdy se naše romantická láska přetvořila do hlubokého přátelství, a tím vždycky zůstane,“ vysvětlila Jana, že se s manželem rozhodně nerozešli ve zlém, a i nadále zůstávají velmi dobrými přáteli.

„Jsme rodiče našich dětí a přátelé, spřízněné duše, které se nikdy neopustí. Jen je třeba teď jít každý svou cestou, na které se budeme stále navzájem podporovat. Protože není třeba odcházet v bolesti a zlobě,“ uvedla dále Bernášková a zdůraznila, že za rozchodem rovněž není žádná další osoba a nechtějí, aby z konce jejich lásky média dělala senzaci či velkou kauzu.

„Oznamujeme to nyní z důvodu, že je to už nějaký čas, a my se potřebujeme posunout dál. A nechceme, aby media přišla s nějakým senzačním nesmyslem, který by poškozoval zbytečně naše jména, a především naše děti,“ vysvětlila herečka, známá mimo jiné ze seriálu ZOO, hlavní důvod, proč se s manželem rozhodli informaci o konci svého vztahu zveřejnit.

„Víme, že to pro mnohé bude šok. Nebojte se o nás, máme se dobře. A ani není třeba si vybírat, s kým se dál budete přátelit. Normálně s oběma. I my zůstáváme přáteli a nadále klidně spolu chodíme na pivo nebo večeři,“ dodala na závěr Bernášková, která se opět snažila klidnit případné emoce a vysvětlit, že rozchod s manželem nepovažuje za žádný konec světa, ale spíš začátek nové cesty ve svém životě.

Jana Bernášková v rozhovoru popsala dramatickou scénu ze seriálu ZOO, kde schytala facku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.