Celebrity

21. června 2023 11:05

Tomáš Durčák

Celeste Buckingham přiznala zdrcující diagnózu: Je mizivá šance, že se dočkám dětí

Slovenská zpěvačka americko-švýcarského původu Celeste Buckingham (28) dokázala v hudebním průmyslu prorazit poté, co se stala finalistkou známé pěvecké soutěže. Byť na Slovensku příliš nepobývá a dlouhodobě žije v zahraničí, nyní se tamním médiím otevřeně svěřila o své nevyléčitelné nemoci, s níž už šest let bojuje.

Celeste dříve pobývala ve Spojených státech, před nějakým časem se ale přestěhovala na relativně osamocený ostrov Madeira v Atlantském oceánu, kde žije i s rodiči. Na rodném Slovensku se objeví jen párkrát do roka, ale i tak si našla čas na poměrně otevřený rozhovor, v kterém vůbec poprvé promluvila o své nevyléčitelné nemoci. A jak připustila, choroba ji s největší pravděpodobností připraví o možnost mít jednou své vlastní děti.

„Nejsem jediná na světě, která má tuto nemoc, ale je jen nízké procento žen, které tím trpí. Jde o onemocnění vaječníků, které mi zjistili ve dvaadvaceti letech. Pak jsem potřebovala tento fakt přijmout,“ řekla Celeste Buckingham pro slovenský týdeník Plus 7 dní s tím, že její choroba se nazývá syndrom polycystických ovarií. Následně popsala, jak se tato nemoc, na niž aktuálně neexistuje žádný lék, projevuje.

„Moje tělo nedostatečně zpracovává kalorie, a proto mi váha velmi kolísá. Jsou ženy, které velmi přiberou, jiné naopak zhubnou. Já jsem ten první případ, ale upřímně říkám, že už mi to nevadí,“ popsala zpěvačka, že už se s chorobou nejen srovnala, ale i naučila žít. „Stále si říkám, že nejdůležitější je být vděčný za tělo, neboť právě ono nás bude nosit celý život. Od narození až po smrt,“ dodala Celeste, kterou proslavil mimo jiné hit Run, Run, Run.

Modelka Veronika Kašáková se sice maminkou stala, ale musela se vyrovnat s tím, že její syn má vzácnou vrozenou vadu:

Problémy s nestabilní tělesnou váhou jsou však jen špičkou ledovce komplikací, které umí tato choroba ženám způsobit. Má totiž bohužel velmi negativní dopad i na plodnost. „Velmi mnoho žen s tímto syndromem se trápí, protože se nestanou matkami. I mě to zasáhlo, když mi to řekli,“ svěřila se zpěvačka, která se musela smířit s faktem, že může být neplodná.

„Ženy těsně po třicítce přemýšlejí, zda lehce otěhotní, protože s přibývajícím věkem to prý je těžší. Ale my s naší diagnózou to máme mnohem těžší. Je mizivá šance, že jednou budeme mít děti. Tento fakt jsem přijala a učím se s ním pracovat,“ pokračovala ve své zpovědi zpěvačka. A jak dodala, tato diagnóza pro ni byla o to víc zdrcující, že děti miluje a odjakživa si přála mít velkou rodinu.

Pomalu se však s tímto faktem učí žít, byť společenský tlak jí tuto snahu občas znesnadňuje. „Není to snadné, ale říkám si, že kdybych je neměla, nebyla bych první ani poslední. Jen společnost je nastavena tak, že všechny musíme být matkami. Ve skutečnosti tomu ale tak nemusí být,“ uzavřela známá zpěvačka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.