Češi slavili se zlatými hokejisty na Staromáku. Podívejte se na úžasnou atmosféru

Zlaté oslavy Hokejoví mistři světa rozjásali zaplněný Staromák

To, že jsou Češi hokejový národ, už několikrát dokázali. Atmosféra na letošním mistroství světa však byla opravdu nepopsatelná. A euforie nekončí. Tisíce lidí se dnes schází na Staroměstském náměstí, aby vyjádřilo dík našim hokejistům, kteří v neděli vybojovali zlatou medaili, když ve finálovém zápase porazili Švýcarsko 2:0.

Staroměstské náměstí se v několika posledních dnech plní věrnými fanoušky, kteří vyjadřují neuvěřitelnou podporu a vytvářejí naprosto nepopsatelnou atmosféru. A nejinak tomu je i dnes. Pondělní odpoledne patří bujarým oslavám, jelikož dorazí česká hokejová elita osobně. Lidé tak budou moci znovu vyjádřit své díky za vybojované zlato. Letošní hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě překonalo rekord v divácké návštěvnosti. Na turnaj celkem zavítalo 797 727 fanoušků, čímž padlo dosavadní maximum z roku 2015, kdy se hrálo také v Česku.

Mohlo by vás zajímat: V NHL se trápil, na MS v hokeji září. Z Lukáše Sedláka je po sobotním triumfu hrdina

„Je to bomba, že jsme vyhráli doma u nás před domácím publikem. Moc jsem to klukům přála. Pasťa je prostě král a máme to doma,“ sdělila webu Prima Ženy nadšená fanynka. Česko se tak po 14 letech znovu dočkalo zlata. „Čekání bylo dlouhé a konečně se to povedlo. Přišel jsem, protože ten tým byl neskutečně sympatický, a jak oni pro nás všechny vyhráli zlato, tak já je kdykoliv moc rád podpořím. Jsem na ně hrdý,“ dodal další fanoušek s tím, že přijít dnes na Staroměstské náměstí je pro něj naprostá samozřejmost.

Semknutý národ

Je vidět, že se jako národ umíme semknout, což ostatně zhodnotil také prezident Petr Pavel, který k reprezentačnímu týmu promluvil po vyhraném zápase o zlatou medaili. „Takové vítězství jsme potřebovali jako sůl. Nejen náš hokej, ale celá země. Chybělo nám nové Nagano a vy jste ho přinesli! Tahle země se bohužel dokáže shodnout, jenom když se nám zadaří v nějakém vrcholovém sportu – a to je třeba hokej. I kdyby to mělo trvat jenom na chvilku... Že jsme hrdí na to, že jsme Češi, to za to stálo. A je to vaší zásluhou a velký dík za to,“ prohlásila hlava státu.

„Jsem moc ráda, že to semklo celou Českou republiku. Kluci hráli kompletně jako jeden tým, spolupracovali spolu, drželi. Tyto situace by měly být víc v naší republice, které nás spojují a všichni se semkneme. Tohle celé bylo jako pohádka,“ uzavřela fanynka, která tak svými slovy potvrdila, že atmosféra na Staroměstském náměstí je opravdu plná štěstí a radosti.

Český hokejový tým vybojoval po 14 letech zlato na MS:

Sdílejte článek
Štítky Staroměstské náměstí hokejisté hokej fanoušci Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.