Celebrity

25. května 2024 11:05

Eliška Reiglová

Jakub Voráček s přítelkyní kvůli své lásce zlomili dvě srdce. Nešlo s tím hnout, říká hokejista

Bývalý hokejový reprezentant Jakub Voráček (34) sice letos na ledě neexceluje, ale jako komentátor patří k hvězdám domácího mistrovství světa. Zatímco letos baví diváky svými hláškami, za něž jej vynášejí do nebes, před několika lety naopak čelil ostré kritice. Lidé ho považovali za záletníka, přitom se do krásné zdravotní sestry Markéty skutečně zamiloval.

Některé příběhy lásky nemají ideální konec, jiné zase začátek. Své o tom ví bývalý český útočník Jakub Voráček, který při letošním mistrovství světa v hokeji působí jako komentátor. Ačkoliv krušné časy už má za sebou, pravděpodobně bude na období, kdy se dával dohromady s přítelkyní Markétou Burešovou, vždy vzpomínat s hořkosladkou pachutí.

Když mezi Voráčkem a pohlednou zdravotní sestřičkou v roce 2016 přeskočila jiskra, oba byli zadaní. Hokejistova americká přítelkyně Nicole Warnecke s ním navíc čekala dítě. Chvíli to vypadalo, že jde jen o letní zálet, po němž se vše vrátí do starých kolejí. Tak tomu ale nebylo – nešlo o románek hnaný základními lidskými pudy, šlo o skutečnou lásku.

Čtěte také: Že Hadamczik řeší, v čem jezdí Ukrajinci? Kravina. Také bych ve válce utekl, říká Voráček

„Já měl v Americe na cestě malého a Markéta byla necelý rok vdaná. Jenže my se tehdy potkali a… Prostě jsme si sedli. V životě jsou zkrátka situace, se kterými nemůžeš hnout, i když navenek vypadají blbě a ovlivní i jiné lidi,“ řekl Jakub Voráček ke složitému životnímu období na webu Bez frází.

Žádný úlet, pravá láska

Úspěšný hokejista se pak snažil starý vztah ještě udržet, pravděpodobně především kvůli synovi. Nicole sdílela společné snímky a zdálo se, že je vše na dobré cestě. Srdce ho ale táhlo jinam. Nakonec ho poslechl a s matkou svého prvorozeného dítěte, syna Jakuba, se začátkem roku 2018 rozešel.

„Nějakou dobu jsme se s Markétou snažili dostat k tomu, abychom spolu byli. Víc než rok od chvíle, co se to provalilo, potom trvalo, než jsme si k sobě našli cestu tak, že spolu můžeme žít. Ani jednomu z nás se to nepřihodilo v dobrý čas, ale přesto nás to k sobě táhlo,“ vysvětlil Voráček, který se neřadí ke sportovcům se sklony ke střídání krásných žen.

Čtěte také: Smutná zpráva pro český hokej: Zemřel juniorský reprezentant. Zahrál si i s Voráčkem

„S Markétou jsem založil novou rodinu a plánujeme budoucnost. Nebyl to žádný úlet nebo náhlé vzplanutí. My patříme k sobě. Chtěli bychom to oba za jiných okolností, ale o to víc jsme si společný život museli vybojovat,“ dodal hokejový útočník, který odehrál přes tisíc utkání v severoamerické NHL a profesionální kariéry se pravděpodobně nadobro vzdal kvůli otřesům mozku.

Na led už nemůžu, smířil jsem se s tím, říká Jakub Voráček:

Sdílejte článek
Štítky láska hokejista NHL MS v hokeji Jakub Voráček hokej Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024 Markéta Burešová Nicole Warnecke

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 6. 2024

Berani, dnes můžete očekávat, že budete ve svých mezilidských vztazích podnikavější. Můžete si najít nové přátele nebo si užít kvalitní čas s těmi starými. Je pravděpodobné, že se zintenzivní váš milostný život. Několik následujících týdnů vám poskytne vynikající zdroje pro zlepšení vaší citové pohody. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.