Celebrity

14. května 2024 17:30

Vanesa Havlíková

Šlégr a Hnilička zavzpomínali na Nagano: Nikdo nám nevěřil, posílali nás zpět domů

Milan Hnilička a Jiří Šlégr v 7 pádech Honzy Dědka

Už 26 let uplynulo od chvíle, co český hokejový tým zvítězil na olympijských hrách v Naganu. Na tento okamžik nikdo z nás nezapomene, protože to bylo vůbec poprvé, co samostatná Česká republika takto triumfovala v hokeji. Tento den samozřejmě navždy zůstane vrytý do paměti také hokejistům Jiřímu Šlégrovi a Milanu Hniličkovi, kteří na Nagano nyní zavzpomínali v talkshow u Honzy Dědka a naznačili, jak vidí výsledek českého mužstva na letošním mistrovství světa.

Vítězství na zimních olympijských hrách v Naganu v roce 1998 většině hokejistů obrátilo život naruby. Ze dne na den se stali pro Čechy hokejovými bohy a legendami. Celá země žila pár chvil v naprosté euforii, která při vzpomínkách na tento den přetrvává dodnes.

Čtěte také: Zlatí smolaři z Nagana: Hašek přišel o miliony, Procházka musel prodat medaili

O vyznamenání od Havla Šlégr přišel

„Vzpomínáme pořád. Jednoznačně. Nikdo nám nevěřil. Ivan Hlinka vzal půlku kluků z Evropy a nikdo neznal jejich jména. My jsme tam jeli vyhrát,“ zavzpomínal bývalý hokejový obránce Jiří Šlégr v talkshow u Honzy Dědka na úspěch v Naganu s tím, že ve chvíli, kdy hráli čtvrtfinále proti Americe, hokejista Tony Amonte do Šlégra šťouchal a ptal se, v kolik nám to letí zpátky domu.

„Vyznamenání od prezidenta Havla mají mnozí schované, někteří ne. Když jsme přijeli na Staromák, dostali jsme od primátora dárkovou tašku s upomínkovými předměty. Byli jsme nadšení a někdo říkal, že tam přece ti lidi čekají tak dlouho, a že jim tu tašku dáme,“ uvedl Šlégr.

Přečtěte si: Šlégr neúčast na MS v Praze obrečel. Letos oblékněme dres a pojďme do ulic, vyzval fanoušky

„Jenomže já jsem do ní předtím dal to vyznamenání. Pak přišla výzva Hoďte tašku a to jsem si říkal jenom: Jej! V létě jsem se pak s panem prezidentem potkal, přinesl jsem mu jako lehký úplatek dres Pittsburghu, vyprávěl jsem mu tuhle příhodu, ale zarazil mě v půlce vyprávění, že duplikát nedělají,“ dodal olympijský vítěz s úsměvem.

A jak vidí výsledek českého hokejové mužstva na letošním mistrovství světa? „Neřeknu tip, abych to nezakřikl. Mě by uspokojilo a byl bych šťastný, kdybychom se z hotelu, ve kterém jsou ubytované týmy, checkoutovali jako poslední,“ prozradil bývalý český hokejový brankář Milan Hnilička v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21:35 na Primě.

Podívejte se, co dnes dělají zlatí hoši z Nagana:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.