Česká modelka zazářila na týdnu módy v Paříži. Baví mě adrenalin na přehlídkách, říká

Jednou z největších senzací letošního pařížského týdne módy haute couture byla přehlídka značky Maison Margiela. Odvážná kolekce ohromila nejen samotnými modely, ale také atmosférou a originálním líčením. Právě této přehlídky a dvou dalších se zúčastnila i česká modelka Rézi Šimonová (19). Ta věří, že se tak daleko dostala díky trpělivosti a také štěstí. Jak obecně vnímá tuto událost?

Letos v únoru to bude rok, co Rézi Šimonová začala spolupracovat s módním domem Maison Margiela a jeho návrhářem Johnem Gallianem. Na pařížském týdnu módy zvaném Haute Couture Week pro něj šla celkem tři přehlídky. Na jednu z nich se přišly podívat dokonce i členky známého klanu Kardashian-Jenner.

Kolekce Maison Margiela Artisanal 2024 byla představena přehlídkou, nad kterou se pozastavil celý módní svět. Oblečení a k dokonalosti dotažený make-up z modelek udělaly nepřehlédnutelné porcelánové panenky a díky osobité chůzi nebyla ani jedna z nich stejná. Rézi Šimonová v rozhovoru pro Prima Ženy prozradila, díky čemu uspěla a co pro ni modeling znamená.

Haute Couture Week je jednou z nejprestižnějších akcí ve světě módy. Vnímáte, že za tím, že jste se na něj dostala, stojí opravdu velká dřina?
Řekla bych, že za tím stojí trpělivost, pokora, spolehlivost a také trocha štěstí. To, že se na tento fashion week dostanu, jsem ani nečekala. Minulý rok před Vánoci jsem se dostavila na casting s mou nynější pařížskou agenturou a měsíc poté jsem už stála pod Eiffelovkou.

V čem vidíte svou nejsilnější stránku, co se této profese týká? Co vás baví nejvíc?
Baví mě přehlídky, adrenalin, kdy na sobě máte ten unikátní model, který jdete předvést světu. Těší mě být součástí něčeho takového a velmi si toho vážím. Plus je krásné i dojemné, jak moc to vše se mnou sdílí má rodina, kamarádi, lidé, co mě mají rádi.

Jak moc je těžké si při povolání modelky udělat čas na vlastní koníčky, rodinu a romantický život?
Bydlím doma, takže s rodinou máme kontakt intenzivní. Když jsem v Paříži, voláme si a píšeme v podstatě na denní bázi. S koníčky je to těžší, hraji na příčnou flétnu a docházet v pravidelných termínech do hudební školy moc nejde. Ale i tam mi paní učitelka vychází hodně vstříc. Zatím je nejvíc náročné skloubit modeling s denním studiem na škole. I přes povolenou nižší docházku se snažím mít co nejlepší výsledky a dohánění učení, dopisování písemek atd. mi občas dává dost zabrat.

Setkáváte se v branži často s anorexií? Je nějak kontrolováno, zda je na tom modelka po zdravotní stránce s hmotností dobře?
Nikdy jsem si toho nevšimla. Konkrétně v mé pařížské agentuře Metropolitan požadují každý půlrok čerstvé lékařské potvrzení o způsobilosti vykonávat tuto práci.

Módní svět se už dnes neuzavírá před modelkami vyššího věku, padesátnice na molech tak nejsou výjimkou. Plánujete se modelingu věnovat, co nejdéle to půjde?
Tak daleko zatím nehledím.

Lidé si přejí vidět vyzrálou ženu, komentuje Krainová svůj úspěch v modelingu:

Sdílejte článek
Štítky Paříž móda adrenalin modelka modeling haute couture Paris Fashion Week Rézi Šimonová Haute Couture Week

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.