Naomi Campbell promluvila o své závislosti na kokainu. Zabíjela jsem sama sebe, říká

V devadesátých letech patřila mezi nejslavnější topmodelky na světě. Ikona Naomi Campbell, pro kterou je charakteristická bezchybná čokoládová pleť a dlouhé nohy, v upřímné zpovědi promluvila o odvrácené straně slávy a modelingu. Několik let totiž byla závislá na kokainu.

Naomi Campbell (53) přiznala, že v devadesátých letech bojovala se závislostí na kokainu. Britská supermodelka se o své Pandořině skříňce rozpovídala v rámci dokumentu Supermodelky. Kráska drogu užívala, protože se tím podle svých slov snažila vyrovnat s traumatem z dětství a také vraždou italského módního návrháře, který byl zároveň jejím velice blízkým přítelem, jak uvádí web Page Six.

Mohlo by vás zajímat: Dostali se z úplného dna. 7 celebrit, které zvítězily nad drogami či alkoholem

„Myslím, že když jsem začala brát, byla to jedna z věcí, kterými jsem se snažila zakrýt smutek. Závislost je taková blbost,“ zamýšlí se Naomi nad počátkem drogového pekla. „Člověk si myslí: ‚Ach, to tu ránu zahojí.‘ Nezahojí. Může to vyvolat tak obrovský strach a úzkost,“ pokračovala modelka s výčtem svých zkušeností.

Supermodelka Naomi Campbell má druhé dítě:

Velkou zkouškou pro modelku byla také smrt Gianni Versaceho. Módní návrhář byl v roce 1997 zavražděn před svým domem v Miami Beach. „Byl velmi citlivý na to, aby mě cítil, jako by na mě tlačil,“ vzpomínala supermodelka na svého přítele. „Tlačil mě, abych vyšla ven a šla dál, když jsem si myslela, že na to nemám. Takže když zemřel, můj smutek a problémy se velmi zhoršily,“ popsala Campbell.

Kritický moment jí otevřel oči

Došlo to až tak daleko, že Naomi v roce 1999 zkolabovala během focení. S drogovou závislostí se v tu dobu potýkala už pět let. „Když se snažíte něco zakrýt, nejde to,“ přiznala zcela otevřeně. „Nemůžete to zakrýt. Zabíjela jsem sama sebe. Bylo to velmi zraňující,“ uvedla k nepříjemnému období Campbell. Tento děsivý moment jí ale pomohl otevřít oči a ona si konečně uvědomila, že potřebuje odbornou pomoc a začala s odvykáním.

Čtěte také: Módní alarm z festivalu v Cannes: Johnny Depp byl za hvězdu, zářila i Naomi Campbell

Podobné články

„Rozhodla jsem se jít na odvykačku. A byla to ta nejlepší a jediná věc, kterou jsem pro sebe v tu chvíli mohla udělat,“ řekla třiapadesátiletá módní ikona. „Trvalo mi spoustu let, než jsem se s tím vypořádala a naučila pracovat. A stále se to občas objeví, ale už mám nástroje, které mi pomáhají s tím bojovat, když to přijde,“ vylíčila dvojnásobná maminka v dokumentárním seriálu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.