Naomi Campbell promluvila o své závislosti na kokainu. Zabíjela jsem sama sebe, říká

V devadesátých letech patřila mezi nejslavnější topmodelky na světě. Ikona Naomi Campbell, pro kterou je charakteristická bezchybná čokoládová pleť a dlouhé nohy, v upřímné zpovědi promluvila o odvrácené straně slávy a modelingu. Několik let totiž byla závislá na kokainu.

Naomi Campbell (53) přiznala, že v devadesátých letech bojovala se závislostí na kokainu. Britská supermodelka se o své Pandořině skříňce rozpovídala v rámci dokumentu Supermodelky. Kráska drogu užívala, protože se tím podle svých slov snažila vyrovnat s traumatem z dětství a také vraždou italského módního návrháře, který byl zároveň jejím velice blízkým přítelem, jak uvádí web Page Six.

Mohlo by vás zajímat: Dostali se z úplného dna. 7 celebrit, které zvítězily nad drogami či alkoholem

„Myslím, že když jsem začala brát, byla to jedna z věcí, kterými jsem se snažila zakrýt smutek. Závislost je taková blbost,“ zamýšlí se Naomi nad počátkem drogového pekla. „Člověk si myslí: ‚Ach, to tu ránu zahojí.‘ Nezahojí. Může to vyvolat tak obrovský strach a úzkost,“ pokračovala modelka s výčtem svých zkušeností.

Supermodelka Naomi Campbell má druhé dítě:

Velkou zkouškou pro modelku byla také smrt Gianni Versaceho. Módní návrhář byl v roce 1997 zavražděn před svým domem v Miami Beach. „Byl velmi citlivý na to, aby mě cítil, jako by na mě tlačil,“ vzpomínala supermodelka na svého přítele. „Tlačil mě, abych vyšla ven a šla dál, když jsem si myslela, že na to nemám. Takže když zemřel, můj smutek a problémy se velmi zhoršily,“ popsala Campbell.

Kritický moment jí otevřel oči

Došlo to až tak daleko, že Naomi v roce 1999 zkolabovala během focení. S drogovou závislostí se v tu dobu potýkala už pět let. „Když se snažíte něco zakrýt, nejde to,“ přiznala zcela otevřeně. „Nemůžete to zakrýt. Zabíjela jsem sama sebe. Bylo to velmi zraňující,“ uvedla k nepříjemnému období Campbell. Tento děsivý moment jí ale pomohl otevřít oči a ona si konečně uvědomila, že potřebuje odbornou pomoc a začala s odvykáním.

Čtěte také: Módní alarm z festivalu v Cannes: Johnny Depp byl za hvězdu, zářila i Naomi Campbell

Podobné články

„Rozhodla jsem se jít na odvykačku. A byla to ta nejlepší a jediná věc, kterou jsem pro sebe v tu chvíli mohla udělat,“ řekla třiapadesátiletá módní ikona. „Trvalo mi spoustu let, než jsem se s tím vypořádala a naučila pracovat. A stále se to občas objeví, ale už mám nástroje, které mi pomáhají s tím bojovat, když to přijde,“ vylíčila dvojnásobná maminka v dokumentárním seriálu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.