Celebrity

16. ledna 2024 06:00

Eliška Reiglová

Světu představila heroinovou krásu. Kate Moss poprvé žije střídmě až dnes

Kdyby mělo Kate Moss (50) vystihnout jedno slovo, pravděpodobně by šlo o výraz „ikonická“. V 90. letech se stala absolutní hvězdou a v podstatě redefinovala svět modelingu. Vnesla do něj trend zvaný heroinová krása – nevypadala zcela zdravě, přesto byla nádherná. Dnes přitom žije střídměji než kdy dřív.

Když vstupovala do světa modelingu, vlastní matka jí řekla, že není fotogenická. Neodpovídala tehdejším ideálům krásy a také byla s výškou 169 centimetrů o dost menší než ostatní modelky. Přesto na ní bylo něco, díky čemu si dokázala za pár let vytvořit tak silnou pozici, že její jméno znal každý a nebyl módní dům, který by o ni nestál.

Čtěte také: Dcera Dary Rolins jde v matčiných šlépějích. Krásná Laura oslňuje i jako modelka

Kate Moss byla průkopnicí takzvané heroinové krásy. Tento trend spočíval v bledé kůži, kruhy pod očima, vyhublosti a určité androgynii. Rodiče mladých dívek a odborníci na výživu tehdy bili na poplach, protože takového vzhledu se zdravým životním stylem dosáhnout úplně nedá. Britská modelka tehdy byla poměrně známou divoškou. Tou u ní ostatně platilo už od dětství.

Alkohol, večírky a anorexie

„Když se rodičům rozpadalo manželství, nechali mě si dělat, co jsem chtěla. Od 13 let jsem před nimi kouřila a hodně jsem chlastala. Chodila jsem na mejdany, ze kterých jsem se vracela ve tři ráno. Nakonec mi to prospělo, naučila jsem se myslet sama za sebe, neměla jsem proti čemu rebelovat,“ řekla někdejší topmodelka v rozhovoru pro magazín Spin.

Mohlo by vás zajímat: Pro své poslání se svlékla. Modelka s vitiligem Winnie Harlow dál mění definici krásy

Ani v letech, kdy se jí kariérně dařilo nejvíce, se Kate Moss svého nezřízeného životního stylu nevzdala. Vehementně ale už celá desetiletí tvrdí, že nikdy nepodporovala a nepromovala užívání drog, závislosti nebo třeba poruchy příjmu potravy, byť z posledního byla obviňována dlouhodobě. Svou vyhublost přisuzovala hpředevším genetice.

„Nad jídlem ani hmotností jsem nikdy nepřemýšlela. Jíst mě vždy nudilo, nebyla to zábava, ale věděla jsem, že musím, a tak jsem jedla. Když se začalo tvrdit, že mám anorexii, nechápala jsem, že tomu lidé věří. Pak mě ještě obviňovali, že to podporuji, něco tak závažného… to už mě hodně rozhodilo. Začali o mě pochybovat i ti, kteří mě znali a věděli, že jsem v pořádku,“ svěřila se modelka.

Přečtěte si: Linda Evangelista promluvila o hladovění. Pila jen vodu se solí a zbožňovala to

Skutečně střídmý život vede Kate Moss až od doby, co v roce 2016 založila vlastní modelingovou agenturu. „Starám se o sebe, chodím včas do postele, piju hodně vody, málo kávy…“ pochlubila se. Kouření se sice nezbavila, snaží se ale výrazně omezovat počet vykouřených cigaret oproti tomu, kolik jich zvládala dřív.

Podívejte se také na modelku Pavlínu Pořízkovou, u níž fanoušci obdivují, jak o sebe i po padesátce pečuje a vypadá skvěle:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.