Celebrity

13. října 2023 13:10

Zuzana Schneidewind

Pro své poslání se svlékla. Modelka s vitiligem Winnie Harlow dál mění definici krásy

Chantelle se nevzdává - Amerika hledá topmodelku

Světoznámá topmodelka Winnie Harlow (29) prorazila díky dvoubarevné pleti, za kterou ji v mládí děti šikanovaly. A to až tak, že dokonce uvažovala i o sebevraždě. Nyní se proto snaží motivovat a povzbudit další. V touze změnit stereotypní vnímání lidské krásy učinila nedávno další odvážný krok.

Kanaďanka s jamajskými kořeny Chantelle Whitney Brown-Young, jak zní rodné jméno Winnie Harlow, začala mít problémy s poruchou zvanou vitiligo již ve čtyřech letech. Onemocnění způsobuje, že na určitých místech chybí pokožce pigment (kožní barvivo melanin), čímž vznikají světlé fleky. Jinakost ji v dětském kolektivu přivodila učiněné peklo. Ještě na střední škole Chantelle spolužáci šikanovali, pokřikovali na ni „krávo“ nebo „zebro“ a kamarádek měla poskrovnu. Neúnosná situace a stupňující se nenávist k vlastnímu tělu došla tak daleko, že dívka přemýšlela o sebevraždě.

Čtěte také: 7 žen, které vyrostly do krásy. V dětství se jim přitom smáli

Přesto okatá kráska s postavou gazely snila o kariéře topmodelky. Na cestě za svým cílem musela mnohokrát čelit razantním až ponižujícím odmítnutím. Velká část modelingových agentur neměla pro její nevšedně strakatou pokožku pochopení.

Poprvé zaujala veřejnost ještě jako Chantelle v roce 2014, když se účastnila 21. řady slavné reality show Amerika hledá topmodelku, kterou si nyní můžete připomenout na Prima SHOW. Ze 14 dívek a chlapců tehdy skončila na hezkém šestém místě. Od té doby přestala mít nouzi o nabídky práce, po níž od dětství tolik toužila, a ze všech sil se snaží o prosazení větší rozmanitosti v módním průmyslu.

Řekněte si: Jsi krásná

Dnes vyhledávaná modelka se snaží ukázat světu, že „krása je taková, jakou ji chceme mít“. Na časté otázky „Co pro tebe znamená krása?“ má jasnou odpověď. „Na mé představě krásy by nemělo záležet. Říkám to proto, že se tolikrát soustředíme na standard krásy, který je nám nastaven, a zapomínáme, že vlastní názor na sebe by měl být tím jediným, na kterém skutečně záleží,“ napsala v jednom z příspěvků na svém instagramovém profilu, který má přes 10,3 milionu sledujících, a vyzvala ostatní ženy, ať si zopakují jednoduché heslo: Jsi krásná.

Čtěte také: Lidé se bojí o Kate Moss. Čas a vášeň k cigaretám ji změnily k nepoznání

Ženeusíná na vavřínech a nezapomíná na své poslaní, dala Winnie Harlow opět najevo v květnu. Tehdy zapózovala nahá pro fotografii na titulní stranu vydání magazínu Women’s Health. Právě tímto odvážným snímkem opět jasně vyjádřila odmítnutí předsudků, s nimiž se v modelingu v důsledku vitiliga a jinakosti potýkala.

Láska si Winnie našla na Instagramu

Po románku se slavným rapperem Wizem Khalifou patří její srdce Kylemu Kuzmovi (28), hráči basketbalové NBA. Winnie s Kylem vděčí za svůj vztah Instagramu, kde se sportovec modelku rozhodl před třemi lety poprvé kontaktovat. Na zprávu ovšem nedostal žádnou odpověď. Snad technická chyba? Hráč se nevzdal a po roce oslovil Winnie ještě jednou. A udělal dobře.

Podle článku ze září roku 2023 otištěného ve společenském týdeníku People učinila Harlow po měsíci dopisování a telefonátů přes FaceTime „velmi spontánní rozhodnutí a přestěhovala se z Brooklynu do Los Angeles, aby Kuzmu lépe poznala“. Od té doby pár sdílí na sociálních sítích vzájemná láskyplná vyznání.

Sdílejte článek
Štítky modelka příběhy ideál krásy Prima SHOW Chantelle Brown-Young Amerika hledá topmodelku Winnie Harlow Kyle Kuzma

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.