Celebrity

14. listopadu 2023 17:25

Eliška Reiglová

Linda Evangelista o hladovění: Pila jsem jen vodu se solí a zbožňovala jsem to

Bývalá topmodelka Linda Evangelista (58) v dobách své největší slávy proslula výrokem, že za méně než 10 tisíc dolarů ani nevyleze z postele. Když se dnes ohlíží za tím, co všechno modelingu obětovala, asi se není čemu divit, že za svou práci požadovala nemalé peníze. Aby si totiž udržela štíhlou postavu, na jakou u ní byli lidé zvyklí, doslova hladověla.

Jako teenagerce a následně jako dvacátnici se Lindě Evangelistě na modelingovém poli dařilo. Byla jednou z nejznámějších světových topmodelek, nechyběla na žádné významné přehlídce a objevovala se na jedné titulní straně za druhou. Jakmile se ale začaly blížit její 30. narozeniny, pociťovala na svém těle nepříjemné změny.

Čtěte také: Krásná Gal Gadot se podělila o svůj jídelníček. Inspirujte se dietou Wonder Woman

„Tehdy jsem nemohla nic jíst. Můj metabolismus začal před třicítkou zpomalovat. Začala jsem cvičit, když mi bylo asi 27 nebo 28, protože jsem si všimla, že je něco jinak,“ přiznala někdejší topmodelka, pro kterou udržování ideální hmotnosti dlouho nepředstavovalo žádný problém. Byla neustále na cestách a na jídlo ani na cvičení neměla čas.

Škodlivá očista

Když Evangelista zjistila, že udržování hmotnosti není jednoduché, rozhodla se vydat po drastičtějších cestách. Pravidelně tak například podstupovala očistnou kúru zvanou Master Cleanse, která je dobře známá i v České republice, především ženám, které v minulosti zoufale toužily zhubnout.

Mohlo by vás zajímat: Jak zhubnout 30 kg za půl roku? Obrňte se trpělivostí a zvládnete to

„Po prvních deset dní se konzumuje jen voda se solí a čaj s projímavými účinky. Takové očisty jsem začala dělat neustále, absolutně jsem je zbožňovala,. Zpětně si ale myslím, že byly škodlivé,“ uznala Linda Evangelista v podcastu Ruth’s Table 4, že udělala chybu. Jezdila přitom i na speciální očistné pobyty do luxusních resortů.

„Bývalo to kousek od Palm Springs, jezdila jsem tam asi dvakrát ročně. Celou dobu se jen přijímaly tekutiny, hlavně voda s citronem a mátou. Každý dostal jednu sklenici džusu na den a pak také jednou denně rozmixovanou zeleninu. Hodně to ředili vodou a říkali tomu polévka, i když to tak nevypadalo,“ zavzpomínala.

Kritika průmyslu

Linda Evangelista na svůj vzhled dodnes hodně dbá a přiznává, že ji její povolání poznamenalo. Hlady už by se ale netrápila. „Nebyly to očisty, bylo to v podstatě jen obyčejné hladovění. Takovou deprivaci už v životě nepodstoupím, to už bych opravdu neudělala,“ ujistila bývalá modelka, že už klade větší důraz na své zdraví.

Přečtěte si: Pro své poslání se svlékla. Modelka s vitiligem Winnie Harlow dál mění definici krásy

Je zároveň ráda, že módní průmysl se od 90. let posunul a na modelky už  většinou nejsou kladeny tak nesmyslné nároky jako kdysi. „Dnes se oblečení šije tak, aby sedělo ženám. V devadesátkách se ženy musely měnit tak, aby se do něj vešly,“ dodala Linda Evangelista.

Linda Evangelista má už i po nepovedeném estetickém zákroku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.