České hvězdy vystoupí na Koncertu dětem Ukrajiny. Sami jsou rodiče a mají soucit

Koncert dětem Ukrajiny v neděli na Primě

Eva Burešová, Monika Absolonová, Anna Slováčková, Petr Janda, Václav Noid Bárta, Janek Ledecký a další vystoupí v neděli 6. března večer na benefičním Koncertu dětem Ukrajiny. Touhu pomoci nejbezbranějším cítí stejně jako ostatní. Jsou slavní, ale stále zůstávají především lidmi a rodiči, kterých se současná situace dotýká. Jak naše hvězdy vnímají první odezvy války na Ukrajině, jak o ní mluví se svými dětmi, nebo co vzkazují Ukrajincům?

Válka na Ukrajině zamávala životy všech, ale nejvíce těch nejmenších – dětí. Proto vznikla Sbírka na pomoc dětem Ukrajiny a v neděli 6. března od 20:00 se uskuteční v pražském Foru Karlín benefiční Koncert dětem Ukrajiny, který se skupina Prima rozhodla na podporu iniciativy pomoci nejmenším zorganizovat.

V neděli za minutu 20:00 vás čeká na Primě i speciální Showtime s Ivou Kubelkovou. Hned poté bude následovat přímý přenos benefičního koncertu! Nebude chybět ani livestream na webu CNNPrima.cz

Na akci vystoupí oblíbení hudební interpreti, jako jsou Support Lesbiens, Monika Absolonová, Janek Ledecký, Eva Burešová, Anna Slováčková, Petr Janda, Václav Noid Bárta, Dasha, Jelen, Slza a další. Večerem provede moderátor Libor Bouček, který si na pódium pozve celou řadu známých hostů. Dobrovstupenky je možné zakoupit v síti TicketMaster za 550 Kč. (Výtěžek z prodeje vstupenek poputuje do veřejné sbírky Pomoc dětem Ukrajiny, kterou pořádají Český červený kříž a skupina Prima.)

Eva Burešová

Jak prožíváte současné dny?

Pomoc druhým je velmi důležitá. Doba je těžká. Většina z nás zná někoho z Ukrajiny. Je ale také důležité udržet si pozitivní mysl. Všichni máme děti a je třeba, aby viděly šťastné rodiče.

Mluvíte o aktuální situaci se svými dětmi? Případně jak?

Mám čtyřletého syna, který si ještě vážnost situace neuvědomuje. Na sociálních sítích mi ale psaly některé děti, které se ptaly, komu fandím. Vysvětlovala jsem jim, že nejde o hokejový zápas. Je nutné o všem mluvit. Velmi užitečný manuál vydala společnost Locika, který se právě zabývá tím, jak s dětmi o válce komunikovat.

Jakou píseň na Koncertě dětem Ukrajiny zazpíváte?

Zazpíváme s Vaškem Bártou duet Noc a pak ještě píseň Malý princ, kterou pro mě Vašek napsal.

Václav Noid Bárta

Jak prožíváte současné dny?

Myslím, že nikomu z nás není jedno, co se děje. Snažíme se proto všemožně pomáhat.

Mluvíte o aktuální situaci se svými dětmi? Případně jak?

Moje sedmiletá dcera Terezka nemohla spát. Vše jsem jí tedy vysvětloval a ujišťoval ji, že existují odborníci, kteří se situací zabývají a kteří nedopustí, aby se něco špatného stalo. Je potřeba v dětech udržet pocit bezpečí.

Anna Slováčková

Jak prožíváte současné dny?

Je to těžké. Člověk je paralyzovaný a klade si otázku, jak ještě kromě finančních darů pomoci. Snažím se nepodléhat panice a uchovat si pozitivní mysl. Modlím se, aby to všechno dobře skončilo. Válka je hnus! Musíme držet při sobě!

Co byste vzkázala ukrajinskému lidu?

Váš prezident je velkou inspirací a oporou pro všechny lidi kolem. Ukrajina nebojuje jen za sebe, ale i za nás. A měli bychom jí pomoci, jak jen bude v našich silách.

Jakou píseň na koncertě zazpíváte?

Singl Slunečnice, vydaný minulý rok s Martou Jandovou. Tady ho se mnou zazpívá vokalistka Karolína Fišerová.

Janek Ledecký

Jakou píseň na koncertě zazpíváte?

Nikdy to nevzdám.

Jak prožíváte současné dny?

Je to obrovská deziluze z vývoje světa. Ta současná situace je zaviněna naivitou západokřesťanské demokratické společnosti, do které naštěstí posledních třicet let patříme. Ta naivita spočívá v tom, že posuzujeme Rusko naší optikou. Rusko přešlo z feudálního absolutismu přímo do absolutismu komunistické totality. A těch posledních třicet let je jenom důkazem, že přerod do demokracie je pro většinu ruské populace bolestný a hlavně nechtěný.

Co byste vzkázal ukrajinskému lidu?

Vydržte! Já si pamatuju rok 68. A jak nás v tom celý demokratický svět nechal. Teď je to naštěstí jinak. Stojíme za vámi a budeme vás podporovat.

A pak mám vzkaz pro naši vládu: Od začátku vzniku konfliktu a následné invaze jdete příkladem politikům zbytku světa. Přestože dobře víte, že vám to v budoucnu přinese rozčarování voličů z ekonomických dopadů ukrajinské krize. A za to si vás vážím.

Monika Absolonová

Jakou píseň na koncertě zazpíváte?

Písničku Jdi za štěstím od pana Karla Gotta.

Jak prožíváte současné dny?

Jako všichni. Bojím se, co přijde. Byla bych moc ráda, kdyby se to zlo zastavilo. Nikdy by mě nenapadlo, že se v 21. století může něco takového stát, resp. že nejsme schopni se poučit z hrůz, které jsme zažili.

Mluvíte o aktuální situaci se svými dětmi? Případně jak?

S tříletým synem ještě ne, ale s tím šestiletým ano. Má ukrajinskou kamarádku Marušku. Hodně řešil, aby byla ona i její rodina v pořádku. Je ve svých šesti letech velmi empatický.

Petr Janda

Jak prožíváte současné dny?

Hodně těžce, neustále sleduji zprávy a v podstatě nejsem schopný nic dělat.

Mluvíte o aktuální situaci se svými dětmi?

Jsou ještě malé, ale chápou situaci, navíc mají za spolužáky i Rusy a učitelka je správně nabádá k tomu, aby se k nim nechovali zle, protože oni za nic nemohou.

Co byste vzkázal ukrajinskému lidu?

Podporuji je a těším se z každého odraženého útoku. Dal jsem k dispozici byt pro rodinu.

Jakou píseň na koncertě zazpíváte?

Otázky a Okno mé lásky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.