Celebrity

29. října 2023 15:29

Tomáš Durčák

Chandler z Přátel zemřel v den narozenin Julie Roberts, lásky, kterou ze strachu opustil

Zpětný pohled na život Matthewa Perryho, jehož život v sobotu ve věku pouhých 54 let vyhasl, ukazuje celou řadu smutných skutečností. Kromě svých vlastních démonů, s nimiž bojoval pomocí závislostí na alkoholu či lécích, prožil zklamání i v lásce. A je téměř neuvěřitelné, že zemřel přesně v den narozenin herečky Julie Roberts, s níž zamilovaně randil, než ji kvůli nízkému sebevědomí raději opustil.

Matthew Perry byl dle amerických médií nalezen v sobotu mrtev ve své vířivce, kde pravděpodobně ztratil vědomí a následně se utopil. Jeho smrt přichází pouhý rok poté, co vydal svou nezvykle upřímnou autobiografickou knihu, v níž veřejně popsal své několik dekád přetrvávající problémy se závislostí.

Psychické problémy již od devadesátých let řešil alkoholem a mimo to byl silně závislý na lécích proti bolesti. Vše jej v roce 2018 dovedlo až do stavu, kdy se málem předávkoval a vzápětí skončil v nemocnici v kómatu s dvouprocentní šancí na přežití poté, co jeho tlusté střevo dekády trvající proplachování všemožnými chemikáliemi a jedy nevydrželo a prasklo.

Až poté, co de facto přežil svou vlastní smrt, se Perry rozhodl se vším skoncovat a začít opět žít normální, zdravý život. Zároveň napsal knihu, k níž posléze poskytl i velmi otevřený rozhovor s názvem Zpověď. Zde vůbec poprvé detailněji popsal svůj krátký vztah s Julií Roberts, s kterou randil v roce 1995. Herečka byla tehdy nedlouho po rozvodu a platila již za velkou hollywoodskou hvězdu.

Perry pomalu a jistě nabýval na popularitě díky seriálu Přátelé a oba spolu měli začít na dálku lehce flirtovat. Shodou okolností následně producenti seriálu Julii nabídli, zda by si nechtěla střihnout menší cameo v jedné epizodě populárního sitcomu. Roberts nabídku přijala, ovšem jen pod podmínkou, že její postava bude sdílet milostnou linku s postavou Chandlera, kterého hrál právě Matthew Perry.

Oba herci se během natáčení skutečně dali dohromady a začali spolu randit. Zdánlivě skvěle začínající vztah však během pouhých dvou měsíců skončil, aniž by bylo jasné, kdo koho (a proč) opustil. Až v loňském roce Perry celou situaci osvětlil právě ve své autobiografii. A jím popsaný důvod ukončení slibného románku byl stejně šokující a smutný jako fakt, že ze vztahu s globální hvězdou vycouval on sám.

„Randění s Julií Roberts na mě bylo příliš. Pořád jsem se jen bál, že se se mnou rozejde. Proč by taky ne? Nebyl jsem pro ni dost dobrý a nikdy bych ani nebyl,“ napsal herec v knize. „A tak než abych čelil nevyhnutelné agonii z její ztráty, rozhodl jsem se to s překrásnou a skvělou Julií Roberts ukončit sám. Nedokážu popsat výraz úžasu a zmatení v její tváři, když jsem jí to řekl,“ dodal Perry.

Julia Roberts pro Perryho navždy zůstala múzou, kterou zřejmě ještě dlouho po rozchodu miloval, ale s níž kvůli svým psychickým problémům a nízkému sebevědomí nedokázal být. Celý tento smutný příběh nyní dostal neuvěřitelně symbolickou tečku – Matthew Perry totiž zemřel 28. října, tedy ve stejný den, kdy Julia Roberts oslavila své 56. narozeniny.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.