Celebrity

29. října 2023 07:04

Josef Šťastna

Zemřel herec Matthew Perry. Hvězda seriálu Přátelé se utopila ve vířivce

Zemřel herec Matthew Perry. Bylo mu pouhých 54 let. K odchodu herce mělo podle amerických médií dojít tragickým způsobem.

O úmrtí slavného herce jako první informoval web TMZ.com. Perrymu bylo pouhých 54 let. Celý život bojoval se závislostí na alkoholu. Podle zdrojů webu TMZ.com se Perry utopil ve svém domě v Los Angeles ve vířivce. Záchranáři přispěchali na místo po oznámení o srdeční zástavě, ale Perryho se již oživit bohužel nepodařilo.

„Zdroje nám říkají, že dnes ráno skutečně zemřel ve svém vlastním domě po nějaké fyzické aktivitě. Záchranáři do jeho domu přispěchali kvůli srdeční zástavě, ale oživit se jim ho následně nepodařilo,“ uvedl web TMZ.com.

Pár hodin před smrtí si prý Perry ještě zahrál piklebal (raketový sport pro pozn. red.) Poté svého asistenta poslal na pochůzku. Asistent se prý vrátil zpět asi po dvou hodinách a objevil Perryho v bezvědomí. Asistent okamžitě volal na tísňovou linku 911.

Herec velkou část života bojoval se závislostí na lécích a alkoholu. Před necelým rokem vyšly jeho memoáry nazvané Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc), v nichž líčil neustále se opakující léčbu závislostí. Od svých 26 let žil střídavě ve střediscích pro léčbu závislostí a mimo ně, čtrnáctkrát byl na odvykacím programu, pětašedesátkrát absolvoval detoxikační program a více než 6 000krát se zúčastnil sezení Anonymních alkoholiků. Na místě tragédie ale podle prvních informací žádné drogy nalezeny nebyly a v úmrtí nehrál zřejmě roli ani alkohol.

Perry svůj poslední příspěvek na Instagramu sdílel 23. října. Je zvláštní, že na snímku sedí ve své vířivce a užívá si pohodu. „Teplá voda bublající kolem vám dělá dobře? Jsem Mattman,“ napsal herec k fotce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak zemřel Perry? Prý se utopil doma a nešlo mu už pomoci

Matthew Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. To z něj udělalo jednoho z nejznámějších seriálových herců všech dob.

Perry si zahrál také v seriálu Západní křídlo nebo řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázní spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayek či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise.

„Jsme zdrceni. Matthew byl velmi nadaný herec a je nedílnou součástí naší rodiny Warner Bros. Jeho odkaz jako komediálního génia bude žít dál. Tento den nám zlomil srdce, a posíláme lásku jeho rodině, blízkým a všem jeho fanouškům,“ uvedli v prohlášení zástupci společnosti Warner Bros, která seriál Přátelé produkovala.

Podívejte se, jak svět vzpomíná na Sinéad O'Connor:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.