Chris Hemsworth se dozvěděl děsivou prognózu. Bojím se, že se mi zhoršuje paměť

Australský fešák Chris Hemsworth slaví své čtyřicáté narozeniny. Na svůj věk ale rozhodně nevypadá. Svalnatý otec tří dětí žije spokojený rodinný život. Před časem se však navzdory svému zdravému životnímu stylu dozvěděl poněkud děsivou prognózu týkající se zdraví.

Chris Hemsworth (40) se narodil 11. srpna 1983 v australském Melbourne jako druhý ze tří synů. Jeho maminka se živila jako učitelka angličtiny a otec pracoval jako poradce v oblasti sociálních služeb. On i jeho dva bratři Luke a Liam se živí jako herci.

Mohlo by vás zajímat: V Praze natáčí hollywoodská hvězda Chris Hemsworth. Kde ho můžete potkat?

Chris se za kamerou objevil poprvé v pěti letech v seriálu Home and away. Později svou kariéru přesunul až za velkou louži a dobyl americký Hollywood. Jeho nejslavnější rolí je bezpochyby Thor. A pravidelné účinkování v Marvelovkách (jako je například Avengers) ho na pomyslném žebříčku filmových hvězd vyšvihlo hodně vysoko.  Určitě také stojí za zmínku Chrisův bizarní koníček, který si oblíbil už jako malý chlapec. Herec si totiž libuje ve vyšívání. „Myslím, že je to proto, že jsem si nemohl dovolit žádné skvělé oblečení, takže jsem si říkal, že si ho vyrobím sám,“ prozradil pro časopis W.

Hvězdy Thora exkluzivně prozradily zajímavosti z natáčení:

Manželství se španělskou herečkou

V osobním životě je Chris Hemsworth už třináct let šťastný po boku své manželky, herečky Elsy Pataky. Se španělskou kráskou, která je mimochodem o sedm let starší než on, má tři děti – dceru Indii a dvojčata - syny Sashu a Tristana.

Čtěte také: 7 věcí, které nevíte o Chrisu Hemsworthovi: Má dva bizarní koníčky a přiznal, která role ho trápila nejvíc

S Elsou se seznámili v roce 2010 během natáčení, a ještě tentýž rok proběhla žádost o roku. O dva roky později se jim narodilo první miminko. „Chtěl jsem děti už dlouho a teď je to tady, nemůžu být šťastnější,“ nechal se tehdy slyšet novopečený tatínek v rozhovoru pro E! News.

V roce 2015 se rodina přestěhovala zpět do Austrálie. Rodičovství jim hodně změnilo život. Chris v minulosti apeloval na to, že by si na sebe i tak dva lidé neměli přestat dělat čas. „Jakmile máte děti, všechno se začne točit kolem nich. A pak už vám nezbývá nic pro toho druhého – ujistěte se, že si uděláte čas pro sebe a jdete třeba na rande alespoň jednou za měsíc, protože většinu času jste stejně unavení a dáváte přednost spánku,“ zavtipkoval v minulosti v rozhovoru pro GQ herec.

Zdraví v ohrožení?

Herec se věnuje pravidelnému cvičení a o svůj zevnějšek hodně dbá. Nejenom kvůli filmovým rolím, ale sport a pohyb ho zkrátka baví. Už od mladí miluje surfování a často ho potkáte i v posilovně. Zdravý a vyvážený jídelníček je pro něj samozřejmostí. V minulosti se nechal slyšet, že kdyby se nevěnoval herectví, pravděpodobně by byl spisovatel nebo režisér.

V nejnovějším dokumentu Limitless (Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem), který vznikl ve spolupráci s National Geographic, se Chris věnuje tématu dlouhověkosti. Za pomocí zkušených odborníků objevuje potenciál lidského těla a zjišťuje, jak porazit zub času a udržet si tělo v co nejlepší možné kondici. I na to hledá otázky. Právě kvůli tomu podstoupil také on sám několik testů DNA, během kterých zjistil, že se v jeho těle objevují dvě kopie genu APOE4.

Jeden z nich má od své matky a druhý od svého otce. Dvě kopie tohoto genu má pouze 2 až 3 % populace. A co to znamená? Podle rozhovoru, který Chris poskytl pro Vanity Fair je tu 8-10x vyšší riziko rozvinutí Alzheimerovy choroby. „Od té chvíle, co jste mi tohle řekli, mám pocit, že se mi paměť zhoršuje,“ snažil se vážnost situace odlehčit herec.

Zároveň si však plně uvědomoval nepříjemný obsah této zprávy. „Většina z nás se vyhýbá konverzaci o smrti v naději, že se tomu prostě vyhneme. Všichni věříme, že to nějak dopadne. Pak se najednou dozvíme, že se to může stát a realita to vsakuje. Vaší vlastní smrtelnost,“ zamýšlel se herec nad křehkostí bytí. Sám sdělil, že z těchto výsledků samozřejmě nechce okamžitě panikařit a vyvozovat nějaké závěry, ale sám v dokumentu přiznal, že „se naplnila jeho největší obava“.

Sdílejte článek
Štítky zdraví narozeniny Hollywood herec celebrity Chris Hemsworth Elsa Pataky

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.