Čím si znamení sama sobě nejvíc škodí? Váhy sebekritikou, Býci prokrastinací

Sabotovat sebe samotného umí v podstatě každý. Jde o nevědomou činnost, jejíž následky si uvědomujeme až v momentě, kdy jim čelíme tváří v tvář. Každý má ale jiný způsob toho, jak si sám sobě škodí. Liší se to také podle znamení. Jak si škodíte podle horoskopu vy?

Izolace

Vodnář a Ryby

Přestože lidé narození v těchto dvou znameních umí být neuvěřitelně solidární, sami si pomoct nenechají. Jakmile cítí, že na něco nestačí, tak nikoho o nic nepožádají, naopak se izolují. Jejich potřeba sobě samotným dokázat, jak moc jsou soběstační, je přitom může nepěkně doběhnout. A také se to stává.

Předpoklady

Beran a Kozoroh

Tato znamení jsou známá tím, že kdykoliv mohou, ujímají se vedení, pročež často dokonce působí až panovačně. Když se ale musí postavit před skutečnou výzvu, tak než aby jí čelili, předstírají, že ví, co se stane. Vytvoří si předpoklady, které jsou podle nich neomylné a vnímají je jako jistotu. Na to ale také mnohdy doplácejí.

Prokrastinace

Býk a Střelec

Přestože Býk a Střelec jsou hodně odlišná znamení, lidé v nich narození mají stejný způsob, jak škodit sami sobě. Mají totiž sklony se soustředit na nepodstatné věci, přičemž odkládají nutnou práci, kterou mají přímo před nosem. Také je všichni znají s úsměvem na tváři, a aby se to nezměnilo, během konfliktů dělají, jako by tam nebyli. Obojí je problém.

Přehánění

Blíženci a Štír

I tato znamení by snad nemohla být rozdílnější, spojuje je ale sabotování sebe samotných ve formě přehánění. Přestože nejde o největší požitkáře zvěrokruhu, postrádají smysl pro střídmost, rovnováhu a neví, kdy mají dost. Snadno tak mohou sklouznout k nejrůznějším závislostem nebo si způsobit zdravotní potíže.

Sebekritika a nadměrné přemýšlení

Rak a Váhy

Když se nad něčím dlouho přemýšlí, správné rozhodnutí, ke kterému by člověka dovedla intuice, může být zcela přehlédnuto. To se často stává Rakům a Váhám, lidé narození v těchto znameních mají totiž potřebu se ve všem příliš vrtat a myšlenkově tak často zachází i k extrémům. Mnohdy je to také vede k přehnané kritice sebe samotných.

Nedostupnost

Lev

Přestože se jedinci narození v tomto znamení rádi předvádějí a bývají středem pozornosti, mají sklony ke skrývání svých skutečných emocí. Srdce si střeží natolik, že bývá velmi těžké do něj proniknout. Bojí se, aby jim ho někdo nezlomil, aby jim nebylo ublíženo, ale zároveň si tak brání i v prožívání krásných věcí souvisejících s city.

Panovačnost

Panna

Panny jsou známé tím, že mají cit pro detail a leckdo jim říká také organizační znamení. Často ale chtějí mít pod kontrolou úplně všechno, a to do nejmenšího detailu. Svému okolí tím pochopitelně lezou na nervy, protože ať už jde o partnery, příbuzné, kamarády, či kolegy, i oni mnohdy zapadají do soukolí toho, co chtějí Panny ovládat. Přitom mnohdy to vede k selhání, nikoliv k úspěchu.

Jaký bude nový týden podle výkladu karet, si poslechněte ve videu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 5. 2024

Něco, co si dnes přečtete, by mohlo mít dramatický dopad na váš život, Berani. Zvláštní pozornost věnujte psychologii snů. Možná najdete vysvětlení pro opakující se sny. Přesnost popisu by vás mohla zastavit a přimět vás k tomu, abyste si přečetli více. Jste právem zaujati, Berani. Při studiu této konkrétní oblasti se o sobě jistě dozvíte více.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.