Blíží se novoluní spojené se zatměním Slunce. Využijte jeho neobvyklou energii

Novoluní je skvělý čas, který představuje nové začátky, příležitosti a dosahování nových cílů. Je to doba, kterou mnozí lidé jistě uvítají, protože přináší pocit čerstvosti, opuštění věcí, které jsou nudné nebo zastaralé. Dubnové novoluní bude posíleno ohnivou a velmi silnou energií Berana. Navíc ho ovlivní i zatmění Slunce.

Dubnové novoluní nastane v pondělí 8. dubna 2024, přesně ve 20 hodin a 20 minut. Bude se odehrávat v ohnivém a přátelském znamení Berana. Zároveň s novoluním proběhne i zatmění Slunce, které ale bude pozorovatelné jen v Mexiku, USA a v Kanadě.

Nový, možná osudový začátek

Dubnové novoluní můžete brát jako čisté plátno, na které lze začít malovat. Svěží, novou energii, která nepřichází moc často. Pokud jste hledali něco, co by zvýšilo vaše sebevědomí a pozitivitu, mohl by to být právě nový Měsíc v Beranu. Díky zatmění Slunce bude ještě o něco magičtější a silnější. Zatmění s sebou vždy přináší rozhodnutí a změny, které mohou být až osudové a nečekané.

Dubnové novoluní nám dává jedinečnou šanci začít něco nového, začít jinak myslet, tvořit, možná zkusit jinou práci, nějaký nový projekt. Energie nového lunárního cyklu se spojuje s energií prvního znamení zvěrokruhu, aby vnesly do našich životů nový směr, pomohly nám vidět věci z nového úhlu. Toužíte-li ve svém životě po změně, je právě teď ideální čas. Neměli bychom ale spoléhat na zázraky, štěstí je třeba jít naproti a něco pro to udělat. Nebojte se pustit do realizace svých tajných snů, byť jsou třeba hodně odvážné. Je to zároveň i doba, kdy bychom měli ukončit vše, co už nemá budoucnost.

Silná energie Berana

Beran je ohnivé znamení, jemuž vládne planeta Mars. Je to první znamení zvěrokruhu, znamení počátků. Beran je kreativní, vášnivý, odhodlaný a ovládaný instinkty. Lidé v tomto znamení byli zrozeni k tomu, aby byli aktivní, energičtí, rozhodní, nebáli se a vymýšleli stále něco nového. Jsou veselí a přátelští, otevření, upřímní, s velkým smyslem pro fair play. Berani nás učí, jak ukázat světu své pravé já. Je čas přestat se omlouvat za to, jací jste, jednat podle toho, jak si přejí ostatní. Svoboda a nezávislost jsou dva pojmy, které pro Berana znamenají opravdu hodně. Pokud se naučíte přijmout se takoví, jací opravdu jste, a přestanete se ve všem spoléhat na ostatní, začnete vyzařovat úplně novou energii. Udělejte si konečně jasno. Co chcete? Kam směřujete? Je to v souladu s vaším vnitřním přesvědčením? A pak konejte. Teď není čas jen na nějaké průměrné nebo ledabylé akce. Je potřeba se do toho pořádně opřít.

Beran je i veselý, takže myslete na to, že váš život by měl být i zábavný, alespoň v rámci momentálních možností.

Dejte si jen pozor, aby se přemíra beranovské energie nevydala špatným směrem. Je důležité mít své záměry pod kontrolou. Nejednejte impulzivně. Přemýšlejte nad tím, co hodláte udělat nebo říci, abyste toho později nelitovali. Zabývejte se pokud možno jen jednou věcí, nedělejte jich několik najednou.

Nechte hlavu odpočinout

Znamení Berana ovlivňuje především hlavu, mozek, obličej – oči, uši... Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře. Pozor na migrény, bolesti hlavy, neurologické potíže. Snažte se zbytečně nestresovat a dopřejte své hlavě odpočinek.

Jak ovlivní novoluní jednotlivá znamení?

  • Beran, Blíženci, Lev, Štír, Střelec, Vodnář

Novoluní v Beranu je krásným obdobím, kdy se můžete vymanit ze své rutiny a trochu prozkoumat „nová území". Nebojte se pustit do něčeho komplikovanějšího a složitějšího, kdy se budete muset spolehnout jen sami na sebe a na to, co umíte. Prověříte tím nejen svou odvahu, ale i míru sebevědomí.

Během novoluní Měsíc nevidíme, protože se nachází mezi Sluncem a Zemí, ke které je otočený neosvětlenou stranou. Slunce představuje naše ego a Měsíc naše emoce. V den, kdy je novoluní, se obojí spojuje, jsme v dokonalém souznění, pokud jde o naši vůli a naše nejopravdovější touhy. A to vám dává jedinečnou možnost rozeznat, co vám může přinést skutečné vnitřní štěstí.

  • Býk, Rak, Panna, Váhy, Kozoroh, Ryby

Možná se budete muset během dubnového novoluní postavit na vlastní nohy a dělat věci sami, aniž by vám někdo pomohl. Může to být trochu frustrující a únavné, obzvlášť pokud jste zvyklí na týmovou práci, ale nenechte se tím otrávit a odradit. A určitě to není tak, že ostatním na vás nezáleží. Navíc by bylo dost sobecké očekávat od ostatních, že se budou chovat tak, jak vy chcete. Je to zkrátka doba, kdy by se měl každý soustředit sám na sebe a na to, po čem sám touží. Neobviňujte tedy ostatní a vnímejte tyto dny jako dobu, kdy musíte převzít odpovědnost sami za sebe a stát pevně na vlastních nohou.

Zdroj: Najdise.cz

Duben podle mariášových karet:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.