Celebrity

29. května 2024 15:38

Josef Šťastna

Nejkrásnější český hokejista je zadaný. Brankář Dostál zdědil partnerku po Nečasovi

Brankář hokejové reprezentace Lukáš Dostál (23) se během pár dnů stal miláčkem národa. Muži obdivují jeho klid v brance, ženy dávají najevo, že je okouzlila Lukášova pokora a krásný úsměv. Dostál ale není k mání, chodí s finskou volejbalistkou Sallou Virtanen.

Ostrý ranař Radko Gudas, svědomitý kapitán Roman Červenka či věčně vysmátý střelec David Pastrňák. To jsou hokejisté, se kterými se už před zahájením MS počítalo, že budou v Praze budit největší zájem. Jenže všechny přeskočil nenápadný třiadvacetiletý gólman, který na světovém šampionátu předváděl úžasné výkony. Řeč je o Lukáši Dostálovi, který v NHL hájí branku Kačerů z Anaheimu.

Mohlo by vás zajímat: Tomášek, Kundrátek a Ščotka o MS v hokeji: Občas jsme poserové, ale nakonec jsme byli dobří!

Reprezentační trenér Radim Rulík se během MS rozhodoval, zda vsadí na zkušeného Petra Mrázka (32), nebo na klíčové zápasy navalí zodpovědnost na třiadvacetiletého Dostála. Volba padla na mladíka s ledovým klidem.

Dostál ve vyřazovacích bojích obdržel pouhé tři branky, všechny v semifinále od Švédů. Ve spolupráci s perfektně fungující obranou pak Dostál vymazal jak Američany, tak ve finále Švýcary. Právem se také dostal do All-Star týmu turnaje.

Čtěte také: Jak bydlí David Pastrňák? Z luxusního bytu v Bostonu má pohádkový výhled na přístav

Přítelkyni zdědil po Nečasovi

I když by si nyní Dostál mohl vybírat, kterou českou fanynku pozve na večeři, v jeho srdci místo není. Nadějný gólman randí s finskou volejbalistkou Sallou Virtanen. S okouzlující blondýnkou se seznámil během svého působení v Ilves.

Zajímavé je, že okouzlující Finka má slabost pro české hokejisty. Před Dostálem kráska randila s útočníkem Martinem Nečasem, který na MS předváděl také parádní výkony. S útočníkem týmu Carolina Hurricanes randila ještě v roce 2018, dnes jí ale je lépe po boku gólmana.

Podívejte se, jak slavili čeští hokejisté s fanoušky na Staroměstském náměstí:

Sdílejte článek
Štítky hokej Martin Nečas Lukáš Dostál Mistrovství světa v ledním hokeji Salla Virtanen

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.