Celebrity

15. května 2024 06:00

Tomáš Durčák

Osudová žena Romana Červenky. Kapitán má doma missku s ruskými kořeny

Co Čech, to trenér! (5)

Osmatřicetiletý útočník Roman Červenka si s kapitánskou páskou na letošním hokejovém šampionátu opět počíná jako jedna z hlavních opor české reprezentace. V soukromí je mu pro změnu oporou milovaná manželka Veronika Machová, bývalá modelka a nositelka titulu Česká Miss World, s níž vychovává syna Denise.

Dnes třiatřicetiletá Veronika Machová se sice narodila v českých Rokycanech, ale její maminka pochází z ruského Volgogradu. Díky tomu ovládá kromě češtiny plynně také ruštinu (i angličtinu). Před studiem Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy se vyučila krejčovou, což předznamenalo její vášeň pro módu, kterou rovněž sama navrhovala.

V roce 2010 se však jako dvacetiletá přihlásila do České Miss, kde nakonec získala titul Česká Miss World, načež se i ona vžila do role reprezentantky Česka. Na Miss World v Číně ale její cesta skončila v semifinále mezi 40 nejkrásnějšími dívkami, když neprošla sítem mezi 25 nejlepšími finalistkami. Umístila se v semifinále, tedy v nejlepší dvacítce, a byla Miss bikiny.

Svůj půvab následně Veronika uplatnila při kariéře modelky. Krátce po úspěchu na České Miss rovněž potkala tehdy nejproduktivnějšího hráče české hokejové ligy Romana Červenku, s nímž začala randit. V roce 2012 se páru císařským řezem narodil syn Denis. O tři roky později si modelka a talentovaný útočník řekli během tehdy utajené svatby své ano i před oltářem a od té doby kráčejí životem jako nerozlučný pár.

Mohlo by vás zajímat: Liběna Hlinková po manželově smrti zkolabovala: Trvala jsem na tom, že ho chci vidět

Machová s Červenkou prožila opakované štace v ruské KHL, ať už v Omsku, či Petrohradu, kde se jí nepochybně její ruské kořeny i znalost jazyka vyplatily. Jednu sezonu si Roman vyzkoušel i v NHL v kanadském městě Calgary. Od roku 2016 však manželé trvale do dneška žijí ve Švýcarsku, kde si ostřílený reprezentační kapitán oblíbil tamní nejvyšší ligu. Modeling postupně ustoupil na vedlejší kolej a vystřídala jej role matky či starost o domácnost i manžela.

Ze syna Denise zpočátku rodiče rovněž zkoušeli vychovat úspěšného hokejistu, avšak jeho pohybové nadání jej nakonec nasměrovalo jinam – dnes je jeho vášní tanec, nepohrdne ale ani fotbalovými kopačkami. Byť má Roman Červenka mimo jiné účet na Instagramu, manželé si své soukromí poměrně důsledně střeží a nedávají do něj nikomu nahlédnout.

„Užívám si rodinný život, naprosto mě to naplňuje a modeling už u mě vůbec nefiguruje. Jsem takhle spokojená, nic už nevyhledávám,“ popsala před pár lety Veronika webu Super.cz, že rodina je pro ni jasně na prvním místě. Popsala také, jak se jí líbí ve Švýcarsku, jež pro ni tehdy ještě bylo stále novou zemí.

„Teď jsme přijeli do Švýcarska, jsou to teprve dva měsíce, různě tam poznávám, kde můžu nakupovat, zařizuji bydlení, seznamujeme se s kulturou, s lidmi. Proti Rusku je to klidnější, bydlíme v malém městě, je to víc rodinné. Asi mi to vyhovuje víc,“ svěřila se manželka Romana Červenky, která očividně doma velí, zatímco její manžel žije hokejem.

Mohlo by vás zajímat: Šlégr a Hnilička zavzpomínali na Nagano: Nikdo nám nevěřil, posílali nás zpět domů

Pár let po porodu se Veronika rozhodla udělat radost sobě i Romanovi, když si nechala zvětšit poprsí. V těhotenství se synem Denisem postupně přibrala 30 kilogramů, které však zřejmě i díky výborné genetice po porodu velmi rychle shodila. To se po vizuální stránce negativně podepsalo právě na ňadrech, která si proto nechala na brněnské klinice zvětšit dvěma kapkovitými implantáty.

S výsledkem dle svých slov byla spokojená jen ona i její manžel. „S výsledkem operace jsem moc spokojená. Docílili jsme přesně mé představy. Líbí se mi, že není vidět, že jsem po augmentaci, že ta prsa vypadají přirozeně,“ pochlubila se manželka Romana Červenky, který se aktuálně snaží dovést českou reprezentaci na domácím šampionátu k vytouženému titulu.

Sdílejte článek
Štítky operace rodina syn manželé Miss World modelka hokej Česko Česká Miss Roman Červenka zvětšení prsou Veronika Machová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 6. 2024

Berani, možná budete muset dnes přitvrdit. Neodepisujte někoho automaticky kvůli činu, který považujete za urážlivý. Dovolte ostatním mít svůj názor a respektujte jejich právo jej otevřeně vyjádřit. Zachovejte si otevřenou mysl a nesuďte. Zachovejte si diplomatický přístup a nechte si své kritické myšlenky pro sebe. Nemyslete si o druhých méně, abyste se sami cítili lépe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.