Společnost

12. května 2023 14:45

Tomáš Durčák

Život hvězd českého hokejového týmu. Červenka má doma Miss, Vejmelka utrácí za luxus

Letošní mistrovství světa v hokeji je tady. Česká reprezentace bude obhajovat loňský bronz a naše hochy, mezi nimiž jsou opět i zkušené hvězdy z NHL, rozhodně nečeká nic snadného. Jak ale naši nejlepší a nejtalentovanější hráči národního týmu žijí v soukromí a za co utrácejí své vydělané peníze?

Karel Vejmelka

Brankář Karel Vejmelka (26) na sebe upozornil již při loňském mistrovství světa a dnes rozhodně patří k našim nejlepším hráčům. Jeho talent ostatně ocenili i v NHL, kde mu po první zkušební sezoně tým Arizona Coyotes ihned nabídl novou tříletou smlouvu. Díky ní by si rodák z Třebíče v NHL do příštího roku měl vydělat 8,17 milionu dolarů neboli bezmála 200 milionů korun a v průměru přes 60 milionů korun za každou sezonu.

Vejmelka dnes vzhledem ke svému angažmá žije v americkém státě Arizona. A i když je například na Instagramu poměrně aktivní, o svém soukromém životě zatím úspěšně mlčí. Není tak známo, zda 193 centimetrů vysoký dlouhán v současné době má, nebo nemá partnerku. V minulosti nicméně přiznal vášeň pro motorky i to, že už si jednu pořídil. Jeho zveřejněné snímky ve slušivých oblecích zase ukazují, že mu rozhodně nechybí cit pro eleganci. Potrpí si však i na prestižní značky, ukázal už se mimo jiné v oblečení Balenciaga.

Roman Červenka

To kapitán naší reprezentace Roman Červenka (37) už je ve své kariéře mnohem dále a žije usazenějším životním stylem. Od roku 2015 je ženatý s modelkou a módní návrhářkou Veronikou Machovou (32), s níž má desetiletého syna Denise. Červenka se ukázal v NHL pouze na jednu sezonu. Svou hokejovou kariéru strávil postupně v české, ruské a v posledních šesti letech i švýcarské lize. Zde aktuálně válí za celek Rapperswil-Jona Lakers, s nímž má smlouvu do konce příští sezony. Avšak finanční detaily jeho kontraktu nejsou veřejně známy.

Mohlo by vás zajímat: Dominika Branišová promluvila o vztahu s Jaromírem Jágrem

Jisté ale je, že mimořádně úspěšný útočník, kterému to stále náramně střílí i přihrává, se však rozhodně nemá špatně. Za svou kariéru už si odhadem vydělal v přepočtu stovky milionů korun a na kolena jej tak nesrazila ani skutečnost, že mu kolega Michal Sýkora má dlužit téměř 26 milionů korun. Ani Červenkovi styl nechybí. Zálibu má nejen v elegantních oblecích, ale také v luxusních hodinkách, za něž neváhá utrácet statisíce. Žije nyní ostatně ve Švýcarsku, kde tradičně vznikají ty nejlepší hodinky na světě. Zároveň se už dříve pochlubil svou láskou k rychlým vozům či lodím.

Dominik Kubalík

Také obránce Dominik Kubalík (27) je již šťastně zadaný. V červenci 2021 se oženil s přítelkyní Klárou. Společného potomka zatím nemají, nicméně o svou lásku se dělí společně s jejich čtyřnohým mazlíčkem, čivavou Rockym. I přesto, že mu loni po třech letech jeho dosavadní tým NHL Chicago Blackhawks neprodloužil smlouvu, která mu od roku 2020 přinesla 7,4 milionu dolarů (asi 160 milionů korun), zájem o něj je.

Nakonec pro letošní a příští sezonu podepsal dvouletou smlouvu s Detroitem, kde inkasuje 2,5 milionu dolarů (více než 50 milionů korun) ročně. Dominik patří k hráčům, kteří o svém životě pravidelně na sociálních sítích ani jinde příliš mnoho neříkají. Navzdory tomu je patrné, že s manželkou milují kromě svého pejska také výlety a cestování za novými zážitky.

Filip Chytil

Mladý talent Filip Chytil (23) hraje s přestávkami, v nichž si odskočil do nižší AHL, v americké NHL již od roku 2017, kdy mu bylo teprve 18. Po celou dobu je věrný týmu New York Rangers a své působiště jen tak měnit nebude. Nejenže má za sebou svou historicky nejlepší sezonu v NHL, ale v březnu podepsal na další čtyři roky s klubem smlouvu, díky níž si ročně přijde na solidních 4,4 milionu dolarů. Celková hodnota kontraktu je 17,75 milionu dolarů, tedy bezmála 400 milionů korun.

Čtěte také: Manželka hokejisty Saláka čeká šesté dítě. Prozradila zajímavosti o početí a porodu

Jak už bylo naznačeno, talentovaný mladíček aktuálně žije v New Yorku a všechny dámy pravděpodobně zklame informace, že je již několik let šťastný s přítelkyní Nikol. I když svatba a rodina zatím na obzoru zřejmě nejsou, společná fotka s pejskem nechybí ani na Filipově Instagramu. A že i on rozhodně rád cestuje, ukazují snímky z dovolených v Dubaji či z té loňské v romantické Paříži. Je téměř jisté, že mladého rodáka z Kroměříže za mořem čeká velmi nadějná kariéra, která ho může finančně zabezpečit do konce života.

Sdílejte článek
Štítky peníze hvězdy rodina manželka luxus hokejista děti soukromí Dominik Kubalík hokej přítelkyně česká hokejová reprezentace Filip Chytil MS v hokeji 2023 Karel Vejmelka Roman Červenka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.