Ceny Anděl 2023: Neoriginální pokusy o extravaganci, ale Ewě Farne to letos moc slušelo

Módní výstřelky na předávání cen Grammy

Ceny Anděl České hudební akademie jsou příležitostí, kdy slavní lidé spojení s hudbou chtějí upoutat pozornost také na módním poli. Jak se jim to zdařilo, to okomentovala návrhářka Anna Tejklová v rubrice Módní alarm.

Ewa Farna elegantnější než dříve

Myslím si, že letos nebyl model oblíbené zpěvačky vůbec špatný. Je zajímavý nápad ušít šaty ve stylu baloňáku z látky poseté třpytivými kamínky. Nebudeme už omílat, že blyštivá látka opticky zmohutňuje. Vyvážil to zde hezký střih se zdůrazněným pasem a lichotivá délka pod kolena. Celku svědčí i jednobarevné provedení, které postavu sjednocuje.

Moc se mi líbí i zvolené boty, které mají pevné stříbrné vázání, tudíž neprobíhá nevkusné a bolestivé zařezávání do lýtek. Krásný detail jsou kamínky na tváři přecházející do výčesu.

MOHLO  BY VÁS ZAJÍMAT: Ewa Farna přišla o velmi blízkého člověka

Pokus o extravaganci č. 1

Nevím, kdo jsou lidé na fotce, zda zpěváci či běžní návštěvníci. Ale můj první dojem je, že se dvojice urputně snažila o napodobení „světových“ trendů a „světového“ stylu. Pán v sukni a bagančatech na mne působí spíše legračně. K nenápadné paní s blond vlnkami staromódního rázu mi barevná mladistvá bundička i síťované šaty také absolutně nesedí. Jak je v Čechách u mnoho žen zvykem, oblečení, které mělo zřejmě působit odvázaně a provokativně, doplnila usedlými lodičkami do špičky..

Pokus o extravaganci č. 2

Opět nevím, zda je slečna zpěvačka, pokud ano a skvěle zpívá, omlouvám se za kritiku, která patří pouze oděvu. Ale dámy, prosím, takový útok na vkus si od stylistů opravdu nenechte líbit. (Pokud to spáchal stylista).

Slečny je mi skoro líto. Oblečení působí opět jako velká snaha napodobit zahraniční trendy, kde na podobných událostech vidíme vlečky, kombinézy a průhledné materiály často. Je ale velký rozdíl, pokud je model ušit z kvalitních luxusních materiálů a skvěle stylově doladěn s botami a šperky, nebo... Nebo to, co zde vidíme – levně vyhlížející krajková kombinéza ve stylu oblečku běžně dostupného ve specializovaných e-shopech. Zmuchlaná vlečka z materiálu podobnému spíše podšívkovině než saténu halabala přišitá k zařízlému pásku. Vrchol vraždy vkusu jsou usedlé úřednické lodičky do špičky, které se k celku extrémně stylově nehodí. Osobně bych zde dala například páskové boty na extra vysoké platforně a podpatku, třeba v černém lesklém provedení.

Příjemně provokativní oblečení Andrey Bezděkové

Trochu si odpočineme u něčeho hezkého. Toto oblečení modelce Andree moc sluší. Hezky vynikla opálená pleť, vůbec zde nevadí, že je všechno v černém. Líbí se mi vlečka vedená křížem přes rameno, která je velmi šik. Krásný a vkusný model.

Mrtvá nevěsta, ale proč ne

Dvojice moderátora Petra Říbala a jeho partnerky rozhodně vizuálně zaujme. Paní zvolila odvážně šaty v bílém provedení, které by mohly být svatební, a k nim velmi „gothic“ líčení a účes. Výsledek mi připomněl právě slavný film Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Ale jak je v nadpisu, proč ne. Jen bych opět vyměnila boty. Sice moc chválím, že to nejsou usedlé lodičky do špičky jako u některých kolegyň, ale její model by si zasloužil boty v barvě bílé, modré či zlaté dle doplňků. Béžová to trochu sráží, ale nejedná se zase o žádnou katastrofu.

Mladistvá Anna K.

Zpěvačka Anna K zvolila mladistvý styl i barvy. Růžová jí sluší a hezky ladí s rtěnkou. Boty působí robustně, ale dobře se hodí ke kožené bundičce a celkově zvolenému vzhledu.

Skupina Mirai v osvědčené klasice

Hudební skupina Mirai se oblékla v jednotném klasickém pánském stylu, kterým se dle mého názoru nedá nikdy nic zkazit, takže naprosto v pořádku.

Pár v červených tónech

U této dvojice mne zaujalo hezké sladění v červené barvě, dámě to moc sluší a není co vytknout. Pánovi bych vytkla jen drdůlek a černé nehty. Když má něco takového Steven Tylor či Lenny Kravitz, vypadá to skvěle a pravdivě, vzhledem k jejich fenomenální umělecké tvorbě a celoživotním stylu. U člověka, který je dle fotky jemný typ, to ale na mne působí spíše pozérsky.

Podívejte se na módu z premiéry filmu Děti Nagana:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.