Zpěvačka Anna K.: Nejde mi myslet pozitivně, když nějaký kretén bombarduje rodiny

Anna K. už dvakrát úspěšně zvítězila nad rakovinou. Zákeřná nemoc ji nezastavila ani od koncertování, během chemoterapií se dokonce aktivně zapojovala do podpory prevence rakoviny prsu. Jaký má na ni vliv aktuální situace spojená s Ukrajinou?

Zpěvačka se dlouhodobě snaží zapojovat do nejrůznějších charitativních organizací, jež pomáhají lidem, kteří to potřebují. Nedávno se například stala ambasadorkou Nadace Kryštůfek, která je určená dětem, jež se ocitnou v péči zdravotníků. V minulosti byla také součástí dobročinné kampaně pro opuštěné seniory. „Milovala jsem všechny svoje babičky a dědy. Měla jsem jich víc, děda se dvakrát oženil,“ řekla Anna K Deníku.

Není proto divu, že když dostala nabídku zazpívat na charitativním koncertě na pomoc Ukrajině, neváhala ani minutu. Válečná situace zpěvačku nenechává klidnou a celkově ji vnímá velice emotivně. „Jsem extrémně citlivá, se mnou to mává hodně, každý den ráno vstávám a říkám si, že chci mít lepší den, že si to nechci pustit, aspoň 24 hodin se nebudu dívat na zprávy, ale nedá mi to. Vždycky si něco přečtu a každý den čekám na titulek, že válka skončila, chytám se nějakého slova jako příměří, vlastně se modlím za ty chudáky,“ sdělila v rozhovoru pro pořad Showtime.

Hudba je lék, který pomáhá

I díky tomu, co má za sebou, se musela naučit udržovat zdravou mysl. Dvakrát úspěšně porazila rakovinu prsu a během druhé léčby dokonce aktivně koncertovala. „Jsem unavená, tělo bojuje s příšerným jedem, ale energie, kterou mi lidi dávají, je neuvěřitelná,“ řekla pořadu Top Star v roce 2008.

Prostřednictvím svých písniček se Anna K snaží šířit radost, ale ne vždy je jí do smíchu. „Jsem spíš takový tmář, spíš pesimista než optimista, fanoušci vždycky píšou: ‚Jak to děláte, vy jste takové sluníčko, vždycky mě nabijete.‘ Tak nejsem. Snažím se myslet pozitivně, je to strašné klišé. Jak může člověk myslet pozitivně, když nějaký kretén bombarduje rodiny, malé děti, živé tvory? Nejde mi to. Je to hrozně temná doba, teď byl covid, člověk se upínal na to, že bude líp,“ pokračuje s výčtem svých pocitů známá písničkářka.

„Občas mě napadá – je to konec světa? Fakt mě to napadá, omlouvám se za to, vím, že se to nehodí. Prostě se jenom modlím a věřím, snažím se věřit, že to skončí. Doufám, že to nebude pro toho pána bez následků, nejsem mstivý člověk, ale tohle by si zasloužilo, aby mu to už konečně neprošlo,“ postěžovala si autorka hitu Ty jsi jako já.

Anna K. sama vymýšlela různé formy pomoci, které zahrnovaly posílání hmotných věcí a finanční podporu. Pomáhat se rozhodl i její tour manažer, na kterého je zpěvačka za jeho aktivní způsob velice hrdá. „Náš tour manažer jezdil – na to jsem neměla – na hranice a najel za týden 8 tisíc kilometrů a vozil rodiny s dětmi, tak jsem na něj byla hrozně pyšná,“ uzavřela.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.