Celebrity

13. března 2023 12:30

redakce Prima Ženy

Módní alarm z Oscarů 2023: Těhotná Rihanna v síťce a Lenny Kravitz s řetězy

Už 95. ročník cen americké Akademie filmového umění a věd ovládla sci-fi komedie Všechno, všude, najednou, která byla vyhlášena nejlepším filmem uplynulého roku a posbírala také dalších šest zlatých sošek. Kdo na Oscarech bodoval v kategorii odívání? Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová.

Letos poprvé na Oscarech chyběl tradiční červený koberec, který byl vyměněn za neutrální barvu champagne. Je zde vidět, jak silnou psychologickou sílu barvy mají, protože róby a smokingy na světlém odstínu vynikají trochu méně, přestože byly krásné. Můžeme si také všimnout, že v oblečení výrazně dominovala bílá a černá, tyto barvy zvolilo mnoho hvězd. Začneme černou.

Lady Gaga, nepřehlédnutelná v korzetových šatech Versace

Zpěvačka známá svou extravagancí v minulosti je v posledních letech umírněnější. Zde zvolila úchvatné korzetové šaty od atelieru Versace. Zajímavý a neokoukaný moment je odhalený přechod korzetu až k bokům a začátek sukně v této úrovni. Vše doplněno krásným výrazným make-upem a ladícími stříbrnými šperky. Uhlazené vlasy dozadu dávají správně vyniknout všem zajímavostem obličeje i šatů.

Těhotná Rihanna v šatech z řezané kůže

Rihanna zvolila zajímavý a krejčovsky náročný model od značky Alaia. Kožená sukně je tvořená z řezaných dílů, na boku otevřených. Břicho je vkusně kryto průhlednou síťkou. Líbí se mi, že zůstala věrná svému stylu, ale nepřehnala to s odhaleností, která se, myslím, k ženám v pokročilém stadiu těhotenství příliš nehodí.

Čtěte také: Těhotná Rihanna ráda provokuje

Vzhled šlechtičny v černém

Další krásný módní kus, který stojí za pozornost, vynesla herečka Deepika Padukone. Šaty se střihem mořská panna na ní dokonale zdůraznily siluetu přesýpacích hodin, která je odjakživa považována za tu nejpřitažlivější. Vysoké saténové rukavičky a vyladěné doplňky s účesem vše dotáhly k dokonalosti. Zde je obzvláště velká škoda absence červeného koberce.

Lenny Kravitz, místo motýlku řetězy a kříž

Lenny Kravitz, který je kromě hudby oceňován i za svůj módní styl, potvrdil, proč tomu tak je. Rozhalený oblek od značky Yves Saint Laurent doplnil řetězy a křížem. Působí na něm přirozeně a dobře.

Pravděpodobě inspirace Wednesday

Herec Ludwig Goransson svůj mužný vzhled s kytičkami na obleku doplnil i dvěma copánky.

Ashley Graham umí vynést velké tělo

Tenhle vzhled se plus size modelce Ashley Graham povedl. Nikde nic nepřetéká a své velké křivky oblékla tak, aby z nich dostala maximum. Tedy nejštíhlejší část je ještě více opticky zúžena křížením a silnější nohy kryty průhlednou síťkou.

Mnoho asymetrie u Elizabethy Banks

Herečka Elizabeth Banks zvolila nápadné černobílé šaty. Je zde hodně látky a hodně asymetrie. Myslím, že tento extravagantní módní kousek trochu pohřbily usedlé šperky a účes, které by se hodily k mnohem tradičnějším šatům. K těmto by lépe ladily moderněji pojaté vlasy (například mokrý vzhled, uhlazený výčes atd.) a více ostré geometrické doplňky.

Záclonovité šaty à la kokon

Sérii bílých šatů začínáme tímto záclonovitě vyhlížejícím kouskem, který vynesla herečka Rooney Mara. V první řadě jejich odstín bledé ženě nesvědčí, neb v něm působí ještě bleději. Přeškrcený výstřih, absence pasu a šaty dole vzadu svázané do ocásku nepůsobí příjemně. Béžový koberec to dotáhl k (ne)dokonalosti a herečka ještě více splývá s prostorem.

Bledá a bledší

Další příklad, kde šaty jsou samy o sobě krásné a elegantní, ale nejdou dobře k barevnému typu nositelky, kterou v tomto případě doslova sežraly. Na druhou stranu zde vzniká působivý dojem vznášejícího se ducha, což se na filmovou událost hodí.

Šlehačkové šaty jinak

Umělkyně Tems naopak vynesla bílou perfektně a předvedla originální módní styl, který jí velmi slušel. Tato tylová bílá instalace rozhodně zaujala.

Halle Berry oblékla šaty s prostřihy, které zdobily růže

I herečka Halle Berry vyrazila na Oscary v bílé a oblékla výrazné šaty, na kterých se toho hodně dělo. Růže hezky ladily s botami i vlnitým účesem ve stylu 30.let.

Čtěte také: V těchto filmech měli herci skutečný sex

Emily Blunt v minimalistické róbě Valentino

Zde není co dodat, krásné šaty i styling. Emily má zdravější barvu pleti, proto v bílé září ona a ne jen samotné šaty.

Cara Delevingne v rudé byla za dámu

Modelka Cara Delevingne v luxusním červeném modelu Bvlgari rozstřelila záplavu černé a bílé. Být za dámu jí sluší, podle mě jedny z nejkrásnějších šatů večera.

Co nejzajímavějšího se na předávání Oscarů v roce 2023 stalo?

Gigantická červená róba

Herečka Melissa McCarthy se také nebála červené. Ženám její postavy ale vždy více svědčí výstřihy či odhalená ramena, rolák vytvoří krabicovitý dojem. Zde je mohutnost ještě umocněna nabíranými rukávy, které přidávají další zbytečný objem.

Hvězda noci Salma Hayek

To nejlepší nakonec. Oslnivá Salma Hayek v šatech Gucci. V 56 letech neztratila nic ze své krásy a energie a tyto blyštivé šaty to dokonale podtrhly.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.