Celebrity

19. ledna 2023 10:54

Eliška Reiglová

Tady se nic nepředstíralo. Toto jsou filmy, kde měli herci před kamerou skutečný sex

UP-Lednové filmy a seriály

Sex ve filmech dnes už není tabu, ba naopak. Mnoho moderních snímků obsahuje scény, které jsou přinejmenším intimní. Některým hercům je už jen pomyšlení na natáčení takové scény tak nepříjemné, že je přímo odmítají. Jiní se ale uměli před kamerou naprosto uvolnit a udělali možná i víc, než co bylo potřeba. Při natáčení některých filmů totiž k došlo ke skutečnému sexu.

The Brown Bunny (2003)

Japonsko-americké drama The Brown Bunny pojednává o závodníkovi, který při cestě na jeden ze svých závodů vzpomíná na svou osudovou lásku Daisy. Herečka Chloë Sevigny v něm kolegovi skutečně provedla orální sex. Záběry byly natáčeny na ruční kameru a v místnosti v tu chvíli byli jen dva aktéři. „Asi bych to udělala i dnes. Za tím filmem si stojím,“ řekla Sevigny magazínu Variety.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Little Ashes (2008)

Snímek Little Ashes pojednává o mládí světoznámého španělského malíře Salvadora Dalího, kterého ztvárnil Robert Pattinson. Ten se do role skutečně ponořil, protože hraný orgasmus mu nepřišel dost věrohodný, a tak před kamerou skutečně onanoval. „Zkuste to předstírat. Garantuji vám, že to prostě nebude fungovat,“ řekl německému magazínu Interview.

Love (2015)

Snímek Love pojednává o mezilidských vztazích, ale pravděpodobně nikdo, kdo si ho pustil, to neudělal se záměrem sledovat pointu. Na sociálních sítích se diskuze o filmu vedou dodnes i proto, že několikaminutovou erotickou scénou začíná. „Většina scén je reálná, v některých je sex simulovaný. Nechci ale prozrazovat nic konkrétního,“ řekl režisér Gaspar Noe magazínu Esquire.

Caligula (1979)

Filmový příběh o jednom z nejzvrácenějších panovníků starověkého Říma obsahuje dlouhé minuty skutečně explicitních scén, v nichž nebyly ušetřeny žádné otvory. V řadě scén byli nazí všichni přítomní herci. „Bylo to jako bych každý den chodila na nudistickou pláž. Cítila bych se tam trapně, kdybych byla oblečená,“ řekla magazínu People Helen Mirren, která hrála Caesonii.

Nymfomanka (2013)

Tvůrci snímku Nymfomanka využili moderních technologií k tomu, aby natočili explicitní scény, aniž by spolu slavní herci museli souložit. Přesto ke skutečným souložím docházelo, obstarali je dubléři. Těla ve filmu tak nepatří těm, jejichž tváře diváci sledují. „Od pasu nahoru šlo o naše herce, od pasu dolu o dubléry,“ vysvětlila producentka Louise Vesth magazínu Hollywood Reporter.

Shortbus (2006)

Shortbus je undergroundový klub otevřený lidem všech sexuálních orientací, kde se mladí lidé ve snímku potýkají se svými milostnými vztahy. Sexuální scény ve filmu nejsou simulované, protože podle režiséra je sex neodmyslitelnou součástí, kterou ze života nevystřihnete. „Měl jsem výjimečné herce. Pracoval jsem s nimi dva a půl roku před natáčením, které vyžadovalo především důvěru,“ řekl režisér John Cameron Mitchell časopisu Medium.

Devět písní (2004)

Snímek režiséra Michaela Winterbottoma byl natáčen bez scénáře jen s malým štábem a ruční kamerou. Zachycoval vztah a porozchodové období dvou hlavních hrdinů a i ve vzpomínkách se objevují explicitní scény, které obsahují například uspokojování pomocí chodidel. Deník The Guardian snímek označil za sexuálně nejexplicitnější britský film své doby.

Blue Movie (1969)

Snímek Andyho Warhola pojednává o páru a jeho společně stráveném čase v jednom bytě. Partneři si povídají, vaří, sprchují se a nakonec mají sex. V době premiéry měl snímek v kinech obrovský úspěch i přesto, že tehdejší společnost byla ještě o něco konzervativnější. Jedno z newyorských kin ale dostalo za promítání tak obscénního filmu pokutu ve výši 250 tisíc dolarů.

Růžoví plameňáci (1972)

Hlavní hvězdou filmu je Harris Glen Milstead, který ovšem vystupoval jako drag umělkyně pod přezdívkou Divine. Snímek je kontroverzní ne kvůli explicitním scénám, ale proto, že Divine v něm provede orální sex herci, který ve filmu vystupuje jako její syn. „Chtěli jsme vtipně poukázat na kulturní terorismus,“ řekl režisér John Waters časopisu Washington Post.

Teď se nedívej (1973)

Herci Julie Christie a Donald Sutherland si v psychologickém hororu střihli erotickou scénu, která nakonec snímek proslavila víc než jeho samotná pointa. Dlouho se spekulovalo, zda mezi nimi k něčemu skutečně došlo, až ve svých memoárech nesimulovaný sex potvrdil producent Peter Bart. „Bylo jasné, že už jen nehrají. Měli zkrátka sex před kamerou,“ napsal.

Ples příšer (2001)

V romantickém dramatu se setkaly velké hollywoodské hvězdy - Billy Bob Thornton a Halle Berry. Sama herečka potvrdila, že se vášni před kamerou poddali a její slova pak potvrdil i kolega. „Cítil jsem se odhaleně, ale byla radost na tom filmu pracovat,“ řekl pověstný rebel v rozhovoru pro Huffpost.

Antikrist (2009)

Psychologický horor v hlavní roli s Willemem Dafoe byl natočen podobným způsobem jako Nymfomanka. Herci natočili scény pouze od pasu nahoru, aby byly vidět jejich tváře, dubléři se ale postarali o zbytek. „Penis ve filmu není můj, na tyhle scény byl najat pornoherec. Já jsem se neukázal už jen proto, že to je to jediné, o čem by se po premiéře mluvilo,“ řekl Dafoe, jak ho cituje magazín Slash Film.

Sdílejte článek
Štítky film sex Robert Pattinson Halle Berry videokamera Andy Warhol Willem Dafoe Chloë Sevigny

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.