Celebrity

6. května 2023 06:30

David Laštovka

Role Irenky v Dědictví aneb Kurvahošigutntág jí zničila život. S hraním pak sekla

V době natáčení slavné komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág, bylo Šárce Vojtkové osmnáct let. Jak se k roli Irenky z erotického salonu dostala? Kolik činil její honorář? A proč už další filmování striktně odmítala? Začátkem května Šárka oslaví padesáté narozeniny.

Postava prostitutky Irenky, do které se v roli Bohouše Stejskala zamiloval Bolek Polívka, její představitelce, Šárce Vojtkové, zničila život. Byla to její první a zároveň poslední filmová role. Další nabídky už odmítala. Řada lidí totiž nedokázala rozlišit mezi světem filmovým a skutečným a někteří jí začali opovrhovat. „Díváte se do výlohy a vedle sebe slyšíte: ‚Podívej, to je ta k... z filmu.' Kolem mě bylo tolik závisti a pomluv,“ svěřila se Šárka deníku Blesk. Doma přitom byla odmalička přísně vedená. Její otec s maminkou pracovali u policie.

S Dagmar Havlovou chodila na koupaliště

V době natáčení jí bylo osmnáct let, studovala a k tomu si přivydělávala jako fotomodelka. Občas pózovala dvornímu fotografovi Bolka Polívka, Josefu Kratochvílovi (známým pod přezdívkou Jef), který ji na konkurz doporučil. Z padesáti dívek, jež se o roli ucházely, byla jasně nejlepší. „Na natáčení mám úžasné vzpomínky. Ráda vzpomínám na paní Dagmar Havlovou, pana Donutila, Bolka a samozřejmě nemůžu vynechat pana Kronera. S paní Dášou jsme se občas po natáčení chodily vykoupat na koupaliště, ale ona si kvůli frontám fanoušků prosících o podpis často ani zaplavat nestihla,“ prozradila Vojtková.

Vzala si Itala a stala se podnikatelkou

Za roli dostala 50 tisíc korun, což v té době byly velmi slušné peníze. Ani to ji ovšem nepřesvědčilo, aby s herectvím pokračovala dál. „Už jsem nechtěla. Spousta lidí si myslela, že jako Irenka hraju sama sebe, že mě opravdu vytáhli z nějakého podniku,“ povzdechla si Šárka.

Svého rozhodnutí nikdy litovat nemusela. Daří se jí v soukromém i profesním životě. Zamilovala se do staršího Itala, kterého si vzala za muže. Od té doby žije střídavě v Modeně a v Brně, kde se věnuje podnikání. V moravské metropoli si vybudovala kosmetický a kadeřnický salon.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Jana Březinová prožila rodinnou tragédii. Manželovi byla nevěrná s Vinklářem

Jak přiznává, dodnes se jí stává, že ji kvůli jediné filmové roli, lidé poznávají. „Občas se mě některé klientky odváží zeptat, nebo se dokonce na mě chodí dívat. Není mi to úplně příjemné, protože s Irenou vážně nemám nic společného,“ uvedla Šárka Vojtková.

Bolek Polívka v Show Jana Krause (2015):
Zdroj: Filip Budák pro FTV Prima


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.