Dámská jízda plná emocí a skrytého soupeření. Kdo už je v soutěži podruhé?

Prostřeno! XXVI (21) - upoutávka

Tento týden bude opravdu napínavý. U ploten a hrnců – a také u slavnostně prostřených stolů – se sejdou účastnice z Olomouckého kraje. A některé z nich nebudou před kamerou pořadu poprvé. Mají výhodu?

A jak jim jejich snažení půjde od ruky? Navíc když má jedna z účastnic, která v soutěži amatérských kuchařů slaví premiéru, pocit, že jde o vtip? Podle ní přece není možné, aby se u plotny v jednom týdnu sešlo tolik těch, kteří si chtějí užít repete. Komu se bude dařit, kdo nebude stíhat a kdo na co zapomene? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, jímž je tentokrát příprava dobroty z avokáda? Někdo si tenhle úkol velmi usnadní, někdo ho naopak vezme z gruntu – a ještě vysvětlí, že ho udělal jen on. Tento týden bude zajímavý od prvního shánění surovin až k poslednímu servírování dezertu.

Kromě skvělých jídel se můžete těšit i na zábavu, která bude mít grády. Nebude ale nouze ani o napětí. To vše už v pondělí. Dívejte se každý všední den vpodvečer a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z hlasujících diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně.

Pondělí: Renata (50) je v invalidním důchodu a soutěží kvůli sázce

S manželem Miroslavem má tři děti – syna Jana a dcery Kristýnku a Jarušku. Je pyšnou babičkou vnuka Tadeáše. Renata v soutěži už jednou byla. Do pořadu ji tentokrát přihlásil její bratr Jaroslav Mičo – jde o sázku o pět litrů slivovice o to, kdo z nich získá v soutěži více bodů. Pokud by vyhrála, část peněz by použila na rozdělanou práci v domě a část by dostal vnuk. Soutěžní jídla si vybrala, protože její rodině chutnají a věří, že menu zvládne. Jako zábavu Renata připravila návštěvu hvězdárny. Podaří se jí bratra porazit? A co řeknou soupeřky na osminohého mazlíčka? Sledujte už v pondělí, jak toto dopadne.

Úterý: Dělnice Lenka (50) chce rekonstruovat, výhra by se proto hodila

Do pořadu ji přihlásila její dcera. Jako zábavu si pro své hosty připraví nakládání sýrů. Menu sestavila z jídel, která chutnají jí i její rodině. Sama o sobě tvrdí, že je pracovitá, milá, kreativní, tvořivá a pečlivá. Mezi její koníčky patří malování, jízda na kole, výlety do přírody a vaření. Při vaření relaxuje a odpočívá. Ráda připravuje palačinky, peče Honzovy buchty a vaří svíčkovou. Nikdy by nesnědla živé chrousty. Je tedy jasné, co se servírovat nebude. Jak ale úterní den proběhne? A co řeknou soupeřky na její malinký byteček, kde není ani postel? Dívejte se!

Středa: Asistentka pedagoga Zuzana (57) tvrdí, že má skvělý život

Do pořadu se přihlásila, protože ráda vaří a zbožňuje výzvy. Pokud by vyhrála, výhru by procestovala. Jako zábavu si připraví návštěvu hradu Šternberk – možnost převlečení do dobových kostýmů a prohlídku kuchyně – posezení, malování perníků a ochutnávku kávy z pražírny. Jídla si vybrala podle sezony a také chtěla připravit lokální suroviny, které budou trochu netradičně podané. Jak si stihne poradit s úkolem týdne a nerozhodí ji právě příprava lahůdky z avokáda? A co ty cizokrajné názvy jídel v menu? Někteří netuší, co dostanou na talíř. To vše zjistíte během velice zajímavého setkání už ve středu. O hostech se dozvíte více, než jste si mysleli.

Čtvrtek: Studentka Lucie (23) kulinářský souboj sleduje dlouho

Vždy ji lákalo si to vyzkoušet na vlastní kůži a zkusit, jestli vše zvládne. Další motivací je pro ni i finanční odměna, protože peníze se během studií hodí. Pokud by vyhrála, jela by na dovolenou a udělala pořádnou oslavu. Jídla pro menu si vybrala, protože věří, že s nimi má šanci na výhru. Jako zábavu si pro své hosty připraví ochutnávku vín s poznávačkou. K vaření má pozitivní vztah. Od té doby, co je na vysoké škole a ochutnala jídlo v menze, se naučila vařit. Lucie slibuje domácí kuchyni, ale kde vezme domácího lososa? Kolik za své menu získá bodů? Dívejte se už ve čtvrtek.

Pátek: Servírka Irena (47) se věnuje především obsluze u snídaní

V pořadu účinkovala již v roce 2018 a natáčení ji hodně bavilo – poznala nové lidi, štáb a vše bylo moc fajn, a tak to chtěla zažít ještě jednou. Pokud by vyhrála, chtěla by příští rok vzít děti na dovolenou k moři. Jako zábavu si připraví vystoupení dcery svého přítele. O zvolených jídlech si myslí, že by mohla chutnat hostům, sama je má ráda. Jak se jí v pátek podaří splnit svůj cíl – získat peníze na dovolenou u moře? Zaujme její menu dostatečně?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte. Dokážete odhadnout, která z účastnic bude největší hráčkou? Možná budete překvapeni.

Sdílejte článek
Štítky peníze jídlo FTV Prima vaření emoce soutěž zábava Prostřeno! recepty hráčka taktika bydlení vaření Olomoucký kraj Hrad Šternberk

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.