Benoni a Dancingerová tasí zbraně. V životě to s nimi mají jinak než v seriálu

Duch (6) - upoutávka

V populárním komediálním krimiseriálu herci Marta Dancingerová a Štěpán Benoni zastávají role vyšetřovatelky drsňačky a antisportovního nemotory. Kdo z herecké dvojice je ale ve skutečnosti lepší střelec a má blíže ke zbraním? Pravda vás možná překvapí.

Ani s duchem protřelého mafiána v patách nevyniká Emil (Štěpán Benoni) ve fyzických akcích, o výsledcích zkoušek ze střelby lépe nemluvit. Ty totiž tenhle mladý vyšetřovatel skládá na spodní hranici – a s kondičkou je na tom dost podobně. Není to zkrátka žádný bouchač a na střelnici je rád, když trefí papír s terčem. Následující ukázka mnohé napovídá.

O té doby, co Emil díky svým analytickým schopnostem postoupil k elitní jednotce vyšetřovatelů, to kvůli svým fyzickým slabostem od kolegů dost schytává. Nejbolestnější jsou však pro něj ironické poznámky jeho parťačky Radky (Marta Dancingerová). Schopná, ambiciózní žena ctí přesnost a disciplínu. „Já jsem ta akční a Emil je taková moje koule u nohy,“ upřesňuje k nesourodosti postav Marta Dancingerová, která v sobotním seriálu Duch stíhá zločince se zbraní v ruce velmi obratně. Až se při sledování jejího výkonu nechce věřit, že v reálném životě má herečka vztah ke zbraním velmi chladný.

„Zbraně mi nedělají dobře, nemám je ráda a rozhodně to není něco, co by mi přirostlo k ruce. Pro mě ale bylo nesmírně důležité, že tam byli lidi, kterým jsem věřila. Takže když mi dali zbraň do ruky, věděla jsem, že je to bezpečné a nemůže se nic stát. Pomůže vám to pak v hraní, protože je člověk klidný,“ říká Dancingerová.

A jak blízké jsou zbraně představiteli věrohodně ztvárněného měkkého poldy? „Já jsem vždycky miloval zbraně, takže jsem si furt hrál na rytíře a pořád jsme se s bráchou něčím mlátili po hlavě,“ zmínil Štěpán Benoni své dětské vášně v době natáčení seriálu Tátové na tahu, v němž hrál jednoho z otců. O sympatickém herci se také ví, že kromě rybaření ho baví také historický šerm. Tomu se věnuje už od svých patnácti let, s průpravou začal ještě dříve. Už jako školák totiž trénoval šerm sportovní, dokonce si z celostátního přeboru odnesl bronzovou medaili.

Na své koníčky ale především kvůli seriálovým i divadelním závazkům moc času nemá. „Já už nemám čas chodit ani pravidelně na tréninky. Zvládám to tak jednou dvakrát za měsíc a jsem z toho dost nešťastný. Navíc turnaje potřebují také nějakou přípravu. Čekám, že třeba do budoucna nebude tolik práce, tak se do toho třeba pustím, až budu starý dědek,“ uvedl před časem pro Kladenský deník Benoni.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.