Celebrity

7. října 2023 06:30

Vanesa Havlíková

Daně Batulkové herectví obrátilo život naruby. Děti jsem od něj odrazovala, říká

Dana Batulková (65) patří k úspěšným a často obsazovaným českým herečkám. Nyní se během talkshow u Honzy Dědka svěřila, že kdyby se tenkrát vydala jinou cestou, mohla se mít zcela jinak. V pořadu mimo jiné prozradila, jaké je její skutečné jméno, proč byl její sňatek s Davidem Prachařem (64) neplatný a od čeho marně zrazovala svého syna Jakuba (40).

„Nejsem Dana, jsem Danuše,“ překvapila hned v úvodu show herečka s tím, že zatímco před revolucí užívání zkrácené verze jejího jména nikdo neřešil, po revoluci s tím v institucích měla problémy.

Kromě Dany Batulkové se v talkshow představil také moderátor Petr Vondráček.

„Zjistila jsem, že mi neplatily bankovní účty ani sňatek. Všude jsem byla jako Dana, a nevěděla jsem, že to mám špatně. V totalitě to bylo jedno, co kam píšeš. Potom mi řekli, že to mám všechno špatně, a musela jsem předělat všechny dokumenty. A teď na všechny úřední dokumenty píšu Danuše, ale jinak jsem Dana,“ vypráví herečka, která prý volbou svého povolání udělala velkou chybu.

Od herectví Batulková syna Jakuba vždy odrazovala

„Nechtěla jsem být herečkou. Mně se obrátil život na ruby. Já jsem hrozně stydlivá. Chtěla jsem studovat angličtinu, uměla jsem ji výborně. Po revoluci jsem si říkala, kde jsem mohla být, tady nikdo neznal jazyky, mohla jsem žít v Bruselu. Chyba,“ přiznává Batulková.

Čtěte také: Dana Batulková: Výchova Jakuba? Bála jsem se, že jako matka jsem selhala

Nasměrovat jinak se snažila alespoň své děti. Marně. „Jakuba jsem zrazovala od herectví. Já si myslím, že by muži neměli hrát divadlo. Dostanou se do věku, kdy jsou strašně nespokojení. A ty seš vazal, pořád ti někdo říká, co máš dělat, jak to máš říkat, jak se máš hýbat. Jsi v područí režisérů a choreografů, na ty muže to nemá dobrý vliv,“ tvrdí Batulková v 7 pádech Honzy Dědka.

Její syn Jakub Prachař je však hercem a moderátorem s velkou základnou fanoušků. V poslední době ho diváci mohou vídat například jako porotce v talentové show Česko Slovensko má talent, v oblíbené show Máme rádi Česko nebo v komediálním krimiseriálu Dvojka na zabití, kde hraje i jeho partnerka Sara Sandeva.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.