Celebrity

10. května 2024 14:30

Eliška Reiglová

Daniel Krejčík o rozchodu se Stropnickým: Důvodem nebyla nevěra, ale jiný pohled na svět

Přestože Matěj Stropnický (40) a Daniel Krejčík (29) působili jako velmi stabilní pár, a to i díky tomu, že si pořídili a společnými silami opravovali zámek, jejich pohádka už před několika měsíci skončila. Po více než šesti letech bok po boku se partneři rozešli a na veřejnost se dostala informace, že důvodem je nevěra. Herec nyní poprvé promluvil o tom, co se vlastně stalo.

Život Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka se velmi dlouho točil primárně okolo práce na jejich zámku na Sedlčansku, kde žili, a dokonce si tam po propuknutí války na Ukrajině vzali pod křídla několik uprchlých maminek s dětmi. Otevřeně přemýšleli nad tím, že sami také založí rodinu. Tyto představy se ale nečekaně rozplynuly.

Stáli si po boku dlouhých šest let a platili za jeden z nejpevnějších párů v českém showbyznysovém rybníčku. Jejich rozchod, ke všemu údajně zaviněný nevěrou, tak nejen jejich příznivce šokoval. Ani jeden z nich se ale dlouho nechtěl k soukromí vyjadřovat. Krejčík si ovšem všiml, že jejich rozchod společenským děním poměrně zahýbal a že o detaily byl mezi lidmi zájem.

„Celá společná doba na zámku byla taková pohádka. Zábavná, romantická, dobrodružná. Byl to bláznivý báječný nápad, to mají všichni rádi. Lidi z celé republiky tam jezdili na prohlídky, na divadelní festival, pomáhali nám na brigádách. Každý den se tam stalo něco unikátního,“ uvedl herec deníku Blesk, jak si vysvětluje zájem veřejnosti.

Čtěte také: Krejčík o ubytování Ukrajinců na zámku: Víte, s kým žiju? Průpravu mám docela dobrou

O tom, co spolu bývalí partneři prožili, napsal Krejčík dokonce knížku. „Končí v době, kdy jsme tam byli oba šťastní a vypadalo to, že nás nic nerozdělí. Tak to taky ještě před dvěma lety, kdy knížka vyšla, bylo. Ale život jde dál. Spoustu lidí asi mrzelo, když se v novinách objevilo, že ta pohádka skončila,“ řekl upřímně.

Hranice intimity

Ani jeden z bývalých partnerů se o rozchodu až dosud veřejně nerozpovídal, přestože i fanoušci na sociálních sítích se ptali, co se vlastně stalo. Faktem nicméně je, že Stropnický a Krejčík o svém vztahu vždy mluvili jen výjimečně. Hodně o nich bylo slyšet především proto, že spolu opravovali zámek, pořádali na něm akce a ubytovali tam uprchlíky z Ukrajiny.

„My jsme s Matějem rádi komunikovali, co nového se na zámku děje, jak pokračují opravy, konaly se tam svatby. Dělali jsme to pro lidi, to nám vracelo největší zadostiučinění, chtěli jsme, aby o tom věděli. Ale nikdo vám přece nemůže říkat, co všechno o sobě máte sdílet. Každý má svoji hranici intimity jinde,“ míní Daniel.

Čtěte také: Krejčík se „převtělil“ do prince Harryho. Popsal nejsilnější moment z kontroverzní knihy

Někteří lidé pak byli naopak naštvaní, že vůbec musí o jejich rozchodu číst. Tvrdili, že taková informace jim nic nepřináší. „My jsme vážně nechtěli ventilovat naše vztahové věci. Přes čtyři měsíce jsme si to drželi sami pro sebe a chtěli si všechno vyřešit za zavřenými dveřmi…“ obhájil se oblíbený herec, který sám informaci o rozchodu nezveřejnil.

Viník není jeden

Prvotní informace o rozchodu přišla ruku v ruce s tím, že příčinou je nevěra. O pár dní později se pak objevila zpráva, že Daniel Krejčík takzvaně načapal Matěje Stropnického přímo při činu, a to dokonce v jedné z ložnic jejich zámku – a navíc se ženou. Informaci přinesl zdroj z jeho blízkého okolí, on sám se k ní však vyjádřit odmítá.

„S Matějem jsme se domluvili, že o tom nebudeme mluvit. Řeknu snad jen to, že není spravedlivé, když se jako viník rozpadu celého vztahu označuje jen jeden. Ostatně jsem to byl já, kdo z toho vztahu odešel. A o Matějovi, ať se stalo a děje cokoliv, nechci a nebudu mluvit ošklivě. Nemám to v povaze. A pak: Vždyť jsme spolu prožili sedm krásných let. Chci si pamatovat jenom to hezké,“ řekl.

„Je mi líto, že ta láska nezvládla problémy překonat. Matěj je totiž výjimečný muž. Můžete o něm mluvit jako o klukovi, co vyrostl se stříbrnou lžičkou v puse, politikovi s kontroverzními názory, vzteklounovi… Ale já ho znám jinak. Dovolím si tvrdit, že nejlíp ze všech lidí,“ vysvětlil Daniel Krejčík, proč je smutný, když o vztahu a jeho následném rozpadu mluví.

„Vydrželi jsme spolu období bez peněz, ustál moji nemoc, na všechny moje nápady vždycky kývl – ať už to byl pokus o adopci, tak když souhlasil s ubytováním dvaceti lidí z Ukrajiny v našem domově. Matěj má spoustu ctností, je si ho za co vážit, a kdo ho zná zblízka, ví, jak je snadné se do něj zamilovat,“ vychválil herec svého ex.

Rozdílné hodnoty

Ve vztahu znamená nevěra maximální ztrátu důvěry a jen málokteré páry takovou ránu překonají s tím, že se u nich nic nezmění. Naopak důsledkem většinou dříve či později bývá rozchod. Podle Daniela Krejčíka však primární důvod rozpadu jeho vztahu s kontroverzním politikem netkvěl tolik v záletu, jako spíš v rozdílnostech.

„Nebyl to hlavní důvod našeho rozchodu. Odešel jsem, protože jsme se začali rozcházet v politických názorech, v hodnotových otázkách. Každý jsme najednou viděli svět jinak a já už pro některé věci nedokázal najít pochopení. Nebyl jsem vždy v jeho politických aktivitách správně podporující partner, jakého by si zasloužil,“ uvedl herec.

Čtěte také: Část Čechů u počítačů nechápe strach z války, říká Matěj Stropnický. Promluvil i o otci

„Roli sehrálo i to, že když jsme se poznali, on byl o deset let starší známý politik a já začínající herec, kterého nikdo neznal. Pak se to otočilo. Matějovi spousta věcí v politice nevyšla a já dostával jednu hereckou nabídku za druhou. Když se takhle prohodí role, nikdy to pro vztah není jednoduché, ale my to díky naší lásce zvládali vcelku statečně,“ dodal Daniel Krejčík.

Daniel Krejčík je na hereckém poli velmi úspěšný:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.