Celebrity

28. června 2024 08:30

Eliška Reiglová

Daniel Krejčík se vrací na zámek. Nechci být za člověka, co pálí mosty, říká

Přestože Matěj Stropnický (40) a Daniel Krejčík (30) působili jako velmi stabilní pár, a to i díky tomu, že si pořídili a společnými silami opravovali zámek, jejich pohádka v lednu skončila. Vzhledem k informacím, že vztah měla ukončit nevěra, se pravděpodobně nikdo nedivil tomu, že od té doby spolu nebyli ani jednou viděni a jeden ke druhému se nevyjadřovali. Nyní se ale věci mění a herec se do Osečan vrací.

Život Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka se velmi dlouho točil primárně okolo práce na jejich zámku na Sedlčansku, kde žili, a dokonce si tam po propuknutí války na Ukrajině vzali pod křídla několik uprchlých maminek s dětmi. Otevřeně přemýšleli nad tím, že sami také založí rodinu. Tyto představy se ale v lednu rozpadly.

Stáli si po boku dlouhých šest let a platili za jeden z nejpevnějších párů v českém showbyznysovém rybníčku. Jejich rozchod, ke všemu údajně zaviněný nevěrou Stropnického, tak nejen jejich příznivce šokoval. Po více než půl roce mlčení to ale vypadá, že společné práci dnes již bývalých partnerů není tak úplně konec. Herec se totiž na zámek bude vracet.

Pocity z návratu

„Na konci srpna budu hrát pár představení na zámku. Když jsem odcházel od Matěje, nechtěl jsem, aby se tím ohrozilo to, co jsme vybudovali a milovali. Na zámek jezdilo hodně lidí na prohlídky, založil jsem na něm divadelní festival, který by měl letos oslavit šestý ročník. A taky oslaví,“ napsal Daniel Krejčík na Instagram k příspěvku, kterým na představení láká diváky.

„Dovolím si teď trochu upřímnosti. Mám z toho společného hraní a bytí na zámku zvláštní mix pocitů. Je to už tři čtvrtě roku, kdy se tam nevracím jako domů, sem tam mě ještě navštíví pocit prázdnoty po tom nejneobyčejnějším dobrodružství, co jsem s Matějem na zámku doposavad zažil. Přirozeně, upřímně,“ přiznal oblíbený herec.

Čtěte také: Podivné iniciativy Stropnického neřeším, tvrdí Nejedlová. Piráti podle ní zelená témata obětovali

Krejčík se z Osečan odstěhoval do bytu v Praze a vzhledem k tomu, že k rozchodu se on i jeho expartner vyjadřovali naprosto minimálně, visel nad jeho dalším působením na zámku otazník. Pravděpodobně sám nevěděl, jak se situací naložit. Dle vlastních slov se snaží se Stropnickým vycházet.

Uznání bývalému

„Ta fráze ‚zůstáváme přátelé‘ je zaprvé dost často hodně neupřímná, navíc si myslím, že k ní vede docela dlouhá cesta, než se každý bývalý pár v těch nových botách naučí chodit. Už z nich taky máme pár bolavých puchýřů. Ale snažíme se,“ vysvětlil s tím, že když hraje hry o smíření a odpouštění, byl by pitomec, kdyby se o to sám nesnažil.

Talentovaný herec, kterého jste mohli v poslední době vidět také v novém seriálu Vytoč mého agenta,  připustil, že na zámek se mu nebude jezdit lehko, ale že když se člověk něčeho bojí, měl by si na to sáhnout. Všechna představení odehraje bez nároku na honorář, který přenechá svému ex za účelem oprav zámku. Ten dle jeho slov koneckonců potřebuje omladit fasádu víc, než on sám.

Čtěte také: Část Čechů u počítačů nechápe strach z války, říká Matěj Stropnický. Promluvil i o otci

„Vím, jak je divadelní festival pro zámek důležitý. A pro mě je zase důležitý nebýt za člověka, co pálí mosty a šlape po všem hezkém, co vzniklo. Matěj celé léto sám připravil, program, termíny, web, vstupenkový systém, hosty, plakáty… myslím, že je to borec. S obdivem koukám na to, jak se o zámek stará,“ dodal s uznáním.

Podívejte se, jak vypadalo bydlení Krejčíka a Stropnického na zámku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.