David Křížek přežil vězení díky fíglům: Profitoval jsem z dárků od Řepky, dost mi pomohl

David Křížek o pobytu ve vězení

Návrat jachtaře Davida Křížka (50) z věznice zpátky domů za rodinou je plný emocí a štěstí. Poté, co si odpykal trest za tunelování Metropolitního spořitelního družstva, si nyní opět užívá života na svobodě. S manželkou Lucií (38) poskytli exkluzivní rozhovor pro Showtime, kde promluvili o tom, jak se pobyt za mřížemi na sportovci a tatínkovi dvou dětí podepsal. Nyní poodkryl další informace o tom, jak to ve věznici chodí.

Již během prvního rozhovoru pro pořad Showtime David Křížek s manželkou prozradili exkluzivní informace týkající se pobytu ve věznici, kdy objasnili především to, jak probíhá jeho návrat k rodině a jak se s celou situací vypořádává.

Vlasy si nenechal oholit kvůli dětem a žloutence

Pobyt ve vězení se podepsal jak na Davidově psychice, tak na jeho vzhledu. Nejvýraznější změnou, jíž si veřejnost mohla všimnout na první pohled, byly dlouhé vlasy, které si téměř dva roky nenechal ostříhat.

„Stal se ze mě lump, tak jsem musel jako lump i vypadat, abych vůbec dokázal v takovém prostředí přežít. Vrátil jsem se tak do svých mladých rockových let a minimálně rok si to takhle ještě nechám, samozřejmě si vlasy ale upravím,“ přiznal s tím, že holit vlasy si nenechal zejména kvůli dětem, které by tak vyděsil, a také kvůli tomu, že ze 700 lidí ve věznici má oficiálně zhruba 70 žloutenku. S tímhle poté člověk nechce být moc spojovaný a nůžky tam nejsou k dispozici, protože je to vlastně vražedný nástroj.

Přečtěte si také: Křížkovi se ve vězení zhoršil zrak a zapomněl spoustu věcí. Pořád něco hledá, říká Lucie

Dárky Křížkovi posílal do věznice Tomáš Řepka

Z vězení si sportovec přivezl i pár dárkových předmětů. Od spoluvězně dostal například maják ze špejlí a od přátel nasbíral dohromady přes sedm set pohlednic z Česka i ze zahraničí. Vzpomněly si na něj také známé osobnosti, mezi které patřil také fotbalista Tomáš Řepka.

„Tomáš Řepka mi posílal podpisový kartičky. V době, kdy on sám byl ve vězení, tak podpisový kartičky směňoval za věci z kantýny. Říkal, že to byl skvělý byznys, a proto mi karty posílal a já byl za ně opravdu rád,“ prozradil s tím, že podepsaný kalendář mu poslala i hudební skupina Tři sestry a díky tomu si ve vězení vybudoval nějakou prestiž a mohl pít lepší kávu.

Mohlo by vás zajímat: David Křížek konečně objal své děti. Dojemnou fotku komentovala Burešová i Něrgešová

Jídlo místo kuchařů vařili drogově závislí

Pro manželku Lucii je aktuálně největší prioritou Davidovo zdraví. Ve vězení totiž zhubnul a chybí mu vitaminy a minerály. „Člověk do vězení nechodí za odměnu, takže vlastně dobře nám tak, že se to jídlo pomalu nedá jíst. Přijde mi, že se na bráně zeptají, jestli vaříš a když dotyčný odpoví, že ano, tak už si nezjistí, zda se jedná o vaření jídla a nebo drog.“

Podle Křížka se jídlo ve věznici nedalo jíst. „To, že tam vaří feťáci, je na tom jídle opravdu znát. Já jsem byl každý den na jablkách, protože ti kluci, jak většinou nemají zuby, mi ty jablka dávali,“ objasnil Křížek s tím, že jablka před nástupem do vězení nikdy nejedl, pouze na závodech.

V nejbližší době má David Křížek v plánu vrátit se zpátky na vodu, jednak jako závodník, ale i jako trenér. Manželku Lucii to, že bude David často pryč netrápí, protože ví, že bude spokojený.

„Když nastane odloučení, tak si budeme volat. Nemusí to být ve čtvrt na sedm přesně, jako to bylo poslední dva roky, ale to, že jsme se každý den slyšeli a vše si říkali, zachováme,“ dodala Lucie s tím, že v minulosti to tak nebylo a rozhodně to chtějí manželé změnit.

Sdílejte článek
Štítky jídlo jablko rodina vězení manželství Tomáš Řepka propuštění Česko Showtime David Křížek Tři sestry Metropolitní spořitelní družstvo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.