Celebrity

27. dubna 2023 05:30

Marie Makovská

Křížkovi se ve vězení zhoršil zrak a zapomněl spoustu věcí. Pořád něco hledá, říká Lucie

David Křížek (50) se po propuštění z vězení nemůže nabažit krásného a voňavého života doma s rodinou. S manželkou Lucií (38) v rozhovoru pro Showtime promluvili o tom, jak se život za mřížemi na sportovci a tatínkovi dvou dětí podepsal. Věří ale, že společně zvládnou vše překonat.

Jachtaře Davida Křížka, obviněného za spoluúčast na tunelování Metropolitního spořitelního družstva, propustili předevčírem z vězení. Za dobré chování si místo pěti let odseděl jen rok a tři čtvrtě a teď je venku s podmínkou. Pro jeho rodinu to ale přesto byla nekonečně dlouhá doba, kterou si teď snaží společně vynahradit každým prožitým momentem.

Po skoro dvouletém odloučení začínají znovu žít jako kompletní rodina a David Křížek se učí základní rutinu dětí i manželky. „Za ty necelé dva roky se ten koloběh rodinného žití samozřejmě změní, takže já jsem se snažila Davidovi nastínit náš režim. To, v kolik vstáváme, v kolik vstávám já. Co dělám dětem k snídani, kdy budím děti, v kolik odcházíme do školy a školky,“ vysvětlila pro Showtime manželka jachtaře, moderátorka Lucie Křížková. „Ale to jsou věci, které se podle mého za týden za dva úplně srovnají,“ dodala s nadějí v hlase.

Světlo místo zvonku

Hned zkraje si David Křížek připomněl roli otce tím, že doprovázel dceru do školky. „Bylo to skvělé! Akorát místo tlačítka na otvírání dveří jsem rozsvěcel a zhasínal světlo. Ten vypínač se nezměnil. Akorát já tápu všude, ale to nevadí,“ přiznal s pokorou, že si bude muset na spoustu všedních věcí znovu zvykat. Jak sportovec sám řekl, teď se ocitl v novém světě. Krásnějším a voňavějším, kterého se nemůže nabažit.

Přečtěte si také: Křížek o hrůzných chvílích. Byl to pád, čekám složité období. S ženou Lucií nastínili další plány

Kromě toho, že musí David Křížek občas lovit v paměti, aby si vybavil, co a jak, trápí ho také zrak. „Zhoršil se mi zrak, protože ve věznici je špatné osvětlení, všechno je pod umělým osvětlením. A je to i tím, že jsem pracoval ve skladu ve sklepě. Skoro dva roky jsem pořádně nekoukal do dálky,“ vysvětlil a jedním dechem dodal, že si nestěžuje, protože mít práci a zabavit se bylo fajn.

„Já za Davidem doma chodím. A vždycky se ho ptám, co hledáš, protože on teď pořád něco hledá,“ přitakala Lucie. Oba se ale shodují na tom, že věci, se kterými se nyní musí sžívat, jsou vlastně příjemné.

V posteli je David navíc

Do postele se už ale táta dvou dětí nevejde. „Máme teď o jednoho člena v posteli víc, protože skoro celé dva roky se mnou děti spaly v manželské posteli, takže jsme tam neměli místo pro dalšího člena,“ popsala Lucie Křížková. Přesto si ale měl kam lehnout, protože shodou okolností je zrovna jejich syn Davídek na škole v přírodě. Až přijede, budou se děti přesouvat do svého pokojíčku, a to pro ně bude nejspíš největší změna. „Ale myslím si, že nám tu postel uvolní rádi,“ dodala Lucie.

Mohlo by vás zajímat: Smutné narozeniny Aleca Baldwina. Hrozí mu vězení za smrtící střelbu a izolace od rodiny

Usínání David Křížek řeší posluchem hudby ze sluchátek. Navykl si tak kvůli chrápajícímu spolubydlícímu v cele. „Ve tři čtvrtě na deset nejpozději zaléhám do postele. Poslouchám rádio a u toho usínám, protože chrápající černoch mě nenechal vyspat, takže mám prostě zažitý tenhle postup. Teď to bylo zase něco úplně jiného. Lolinka se tam roztahovala, což mi vlastně nevadilo vůbec. Občas do mě kopla, a to bylo vlastně fajn,“ vysvětlil s úlevou milující táta, který do poslední chvíle nevěděl, jestli propuštění klapne.

Sushi a prosecco

Proto Lucie nechystala dopředu nic speciálního, a když přišla dobrá zpráva, rozhodla se improvizovat. „Chtěla jsem objednat něco, co David rozhodně za ty poslední dva roky neměl. Tak jsem objednala sushi. Měla jsem v lednici nachlazené prosecco, tak myslím, že to bylo fajn,“ popsala moderátorka první společný večer s manželem. „No, tak jsem si dal jednu skleničku prosecca, ani už jsme si pak nedolévali, viď, a sushi bylo výborné,“ pochvaloval si David Křížek.

Jak vzpomíná na pobyt ve vězení, co mu tam posílaly známé osobnosti, jaký suvenýr si odvezl a další zajímavé informace se dozvíte už zítra na Primě. Redakce Showtime připravuje pokračování příběhu známého jachtaře.

Sdílejte článek
Štítky rodina paměť manželství zrak setkání věznice Showtime Lucie Křížková David Křížek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.