Celebrity

1. února 2023 07:30

Tomáš Durčák

Dcera Elvise Presleyho stihla prohýřit stomilionové dědictví. Kde rodina vezme další peníze?

Zemřela jediná Elvisova dcera Lisa Marie Presleyová

Jen necelé tři týdny před svými 55. narozeninami zemřela letos 12. ledna Lisa Marie Presley. Kromě toho, že byla známou popovou zpěvačkou a textařkou, šlo také o jediného potomka legendy rock 'n' rollu Elvise Presleyho. Její osud je o to smutnější, že v relativně mladém věku zemřela ze stejného důvodu jako její slavný otec.

Lisa Marie za sebou neměla vůbec lehký život. Narodila se na den přesně devět měsíců po svatbě svých rodičů, když jí ale byly čtyři, rozvedli se, a tak zůstala se svou matkou Priscillou Presley. Když Elvis Presley zemřel, stala se teprve devítiletá Lisa Marie jednou z dědiček jeho jmění.

Sto milionů k narozeninám

A po smrti svých spoludědiců, dědečka Vernona a prababičky Minnie Mae, spadl dívce k 25. narozeninám do klína majetek v odhadované hodnotě 100 milionů dolarů (dle kurzu dolaru z roku 1993 šlo v přepočtu o 4,3 miliardy tehdejších korun). V roce 2004 prodala 85 % všeho, co po otci zdědila, a lze s klidem říci, že byla do konce života více než zabezpečená.

Společně s velkými penězi však přišly i osobní problémy. Její matka po otcově smrti randila s hercem Michaelem Edwardsem, který Lisu dle její zpovědi z roku 2003 jako teenagerku sexuálně zneužil. Do své hudební kariéry se pustila až po třicítce, první album vydala ve věku 35 let a třetí a poslední pak v roce 2012.

Manželka Michaela Jacksona

Její osobní život byl poměrně chaotický a plný problémů. Dcera Elvise Presleyho za svůj život prošla celkem čtyřmi svatbami a čtyřmi rozvody. Svou roli v této skutečnosti však hraje i fakt, že si nevybírala zrovna „obyčejné“ partnery. S prvním manželem Danny Keoughem, hudebníkem a hercem, vydržela šest let, během kterých spolu přivedli na svět dceru Riley Keough, jež je dnes známou herečkou, a syna Benjamina (jediného vnuka Elvise Presleyho), který v červenci 2020 spáchal sebevraždu.

Ještě v roce 1994, kdy se Lisa Marie poprvé rozvedla, si pouhých 20 dní po rozvodu za muže vzala popového krále Michaela Jacksona, s nímž však nevydržela ani dva roky. I když ji slavný zpěvák podle všeho nesmírně miloval a chtěl s ní založit rodinu, nakonec kvůli nevyřešitelným sporům podala žádost o rozvod. Ani její třetí manžel nebyl nikdo neznámý. Právě naopak, v roce 2002 se provdala za herce Nicolase Cage, s nímž však rovněž život nezvládala a za necelé dva roky šli od sebe.

Předčasná smrt a spekulace o prášcích

Čtvrtým a posledním manželem dcery Elvise Presleyho se v roce 2006 stal kytarista Michael Lockwood. V roce 2008 čtyřicetiletá Lisa oznámila, že je těhotná a v říjnu téhož roku porodila dvojčata, holčičky Harper a Finley. Po 10 letech manželství Lisa podala žádost o rozvod a od roku 2021 byla opět svobodná. Její život však letos v lednu nečekaně ukončil infarkt, stejná příčina, která v roce 1977 v pouhých 42 letech zabila jejího otce Elvise Presleyho.

Okolo úmrtí jediného potomka této hudební legendy se objevila řada nepříjemných spekulací. Dle webu TMZ Lisa Marie před svou smrtí zhubla radikálních 22 kilo a užívala opioidy, s jejichž nadměrnou konzumací měla problémy už dříve. Její smrt rovněž nyní zcela zastínila rodinná válka o to, kdo bude dědit výše zmíněné pohádkové dědictví, jež svého času rodině vyzpíval Elvis.

Pozůstalí se zřejmě budou soudit o dědictví

V roce 2010 měla Lisa Marie učinit správkyní celého majetku svou matku Priscillu Presley. Dokumenty objevené po její smrti však ukazují, že svou matku ze správy jmění v roce 2016 vyškrtla a nahradila ji svou dcerou Riley Keough. Nespokojená Priscilla tvrdí, že dokumenty potvrzující tuto změnu jsou falešné. Dle TMZ však byla Lisa ve skutečnosti před svou smrtí v dluhu pár milionů a otcových 100 milionů dokázala neuvěřitelným hýřením utratit.

Zde je ale další háček – zároveň měla uzavřené minimálně dvě životní pojistky v celkové hodnotě 35 milionů dolarů, přičemž TMZ tvrdí, že dost možná existuje ještě třetí pojistka na dalších 10 milionů dolarů. Takže po splacení všech dluhů zbyde na dědice stále příjemných 30 milionů dolarů, které by dle všeho měly připadnout třem stále žijícím dětem Lisy. Mladší dvojčata nejsou plnoletá, a tak peníze zamíří do trustu, jehož správkyní bude nejstarší dcera Riley. To však chce u soudu rozporovat její babička Priscilla. Válka mezi příbuznými o miliony je tak na spadnutí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.