Celebrity

22. ledna 2023 15:30

Tomáš Durčák

Jak přišly na svět děti krále popu? Nikdy jsem s ním nespala, řekla Jacksonova žena

Král popu Michael Jackson (†50) byl během svého života dvakrát ženatý. První manželství s jediným potomkem Elvise Presleyho (†42) Lisou Marii Presley (†54) trvalo jen dva roky a skončilo bezdětně. Z druhého sňatku se zdravotní sestrou Debbie Rowe (64) vzešly dvě děti. Jacksonova exmanželka ve vzácném interview přiznala, že za zpěvákovu smrt je částečně odpovědná.

První manželství Michaela Jacksona je dodnes opředeno řadou podivností. Lisa Marie Presley od něj žádost o ruku obdržela telefonicky a pár spolu v manželském svazku vydržel jen něco málo přes rok, než podala kvůli „neřešitelným sporům“ žádost o rozvod. Popový král v té době čelil prvním obviněním ze sexuálního obtěžování dětí, a tak mnozí odhadovali, že se sňatkem snažil od obvinění odvrátit pozornost.

Nabídla jsem mu dělohu, uvedla Debbie Rowe

Jak ale prozradila jeho druhá manželka Debbie Rowe a posléze i sama Lisa Marie, byla to tehdy opravdová láska. Debbie si zpěvák vzal zhruba rok po prvním rozvodu, když byla v šestém měsíci těhotenství a čekala jeho prvního potomka, syna Michaela Josepha známého jako Prince. Na svět přišel 13. února 1997. Okolnosti svého prvního těhotenství s Jacksonem Debbie v roce 2009 popsala pro ABC News.

„Snažila jsem se ho utišit, protože byl (z rozvodu) opravdu naštvaný. Chtěl se totiž (s Lisou Marií) opravdu stát tátou. A tak jsem mu řekla tak se staň tátou. Podíval se na mě zmateně, a tak jsem mu vysvětlila: ‚Nechej mě to udělat. Chci to udělat. Byl jsi ke mně vždy moc hodný. Jsi můj skvělý kamarád. Prosím, nechej mě to udělat. Potřebuješ být otcem a já chci, abys jím byl,“ vysvětlila Debbie Rowe svůj tehdejší postoj.

Sňatek byl obyčejným kalkulem

Debbie dlouhodobě odmítala hovořit o sexuálním životě s Jacksonem, ale posléze se svěřila, že byla těhotná již před jejich společnou svatbou. A také sdělila, že zpěvákovi v podstatě „svou dělohu nabídla jako dárek, aby byl šťastný“. To ve své knize Michael Jackson: The Magic, The Madness, The Whole Story potvrdil i autor Randy Taraborrelli.

Zároveň byla Debbie opakovaně obviněna z toho, že Michaelovy děti odnosila jen kvůli penězům, které za to zpěvák zaplatil. Tato nařčení vždy odmítala, byť přiznala, že jisté benefity jí z faktu, že byla paní Jacksonová, plynuly.

Proč tedy svolila se svatbou? „Abychom předešli tabu, které se týká nemanželských dětí. Ty děti čekal náročný život tak jako tak a nepotřebovaly k tomu mít ještě takovou nálepku, kterou na sobě mimochodem opakovaně měl i jejich otec. Tohle by k nim nebylo férové,“ vysvětlila Debbie.

Michael a Debbie nikdy neměli pohlavní styk

Sňatek Michaela Jacksona a Debbie Rowe nakonec trval do roku 2000. Dne 3. dubna 1998 se jim narodila ještě dcera Paris-Michael. Během rozvodového řízení se vzdala jakéhokoli práva na výchovu dětí a ve finální dohodě od něj obdržela 8 milionů dolarů a dům v kalifornském Beverly Hills. Existují proto spekulace, že až toto byla její „konečná platba“ za odnošení Jacksonových dětí. Dle soudních spisů ještě před sňatkem podepsala předmanželskou smlouvu a neměla tak nárok na další část Jacksonova jmění.

Až po smrti Michaela Jacksona v roce 2009 Debbie v otevřeném rozhovoru přiznala, že s ním ve skutečnosti nikdy neměla pohlavní styk, jejich děti byly počaty umělým oplodněním. Tehdy uvedla, že se cítila spíš jako „plnokrevná klisna určená k množení“.

„Oplodnili mě podobně, jako já oplodňuju své chovné klisny. Byla to čistě technická záležitost. Stejně jako vpravuji do své kobyly sperma, vpravili ho oni do mě,“ popsala zážitek britskému tisku ostře sledovaná žena.

Za Jacksonovu smrt cítí zodpovědnost

Následně se na řadu let stáhla z veřejného života a nikdo přesně netušil, jak žije. V loňském roce se však objevila ve vzácném rozhovoru k chystanému dokumentu, kde prozradila, jak s odstupem času svůj přístup k Jacksonovi hodnotí. V klipu zveřejněném televizní stanicí Fox TV se Debbie rozplakala a přiznala šokující informaci: „Měla jsem něco udělat a neudělala. Kvůli závislosti už zemřela hromada lidí a já jsem toho součástí.“

Britský deník The Sun pak po zhlédnutí dokumentu informoval, že Debbie Rowe se dnes cítí být „stejně špatnou“ jako byl doktor Arnold Klein, její zaměstnavatel, pro nějž pracovala na klinice jako zdravotní sestra, než se zde seznámila s Michaelem Jacksonem. Právě on zpěvákovi předepisoval léky proti bolesti, na nichž se stal závislým a které podle všeho vedly k jeho smrti. „Byla jsem stejně hrozná jako on a je mi moc líto, že jsem se na tom podílela.“

Debbie Rowe se svou a Jacksonovou dcerou Paris:

Michael Jackson zemřel v červnu 2009 na infarkt, přičemž měl v těle vysokou dávku sedativa - konkrétně šlo o propofol. Dle vyšetřujícího koronera byla dávka dostatečně silná na to, aby „složila nosorožce“. Doktor Klein byl znám jako „otec botoxu“ a čelil u soudu obvinění z „podporování Jacksonovy závislosti“. Pozemská spravedlnost ho ale nedostihla, zemřel v roce 2015.

Král popu si pořídil ještě třetí dítě

Debbie Rowe dnes žije v ústraní. Dříve na svůj Instagram dávala fotografie svých dětí Prince a Paris, ale od roku 2015 se zcela odmlčela. Možná i proto, že v komentářích musela neustále čelit narážkám na to, že světlovlasé, modrooké děti, které nemají tmavou pokožku, nemohou být skutečnými potomky Michaela Jacksona. V roce 2014 ještě oznámila zásnuby s dlouholetým přítelem Marcem Schaffelem, producentem a bývalým zaměstnancem Jacksona.

Král popu má podle všeho ještě třetího potomka, syna Bigi Jacksona, který se narodil v roce 2002. Okolo jeho matky, která byla rovněž uměle oplodněna, však dodnes panují tajnosti, její jméno není známo. „Využil jsem náhradní matku a mé vlastní sperma. Nezná mě a já ji také ne,“ řekl o matce třetího potomka sám Jackson. Po jeho smrti připadla péče o nejmladšího syna jeho matce Katherine.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.